Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101707
16.5.15 10:04
@hanyny píše:
@j.a.n.i1 Tak to asi jo, to by vadilo víc, ale toto by ti taky nebylo uplně šumák :nevim:

Tak úplně šumák ne, ale zas že by to byla nějaké tragédie, rozhodně by mi to,, že je neplodný trápilo míň, než zjištění, že má táta nějakou vážnější nemoc.

Příspěvek upraven 16.05.15 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
16.5.15 10:04
@Hanka1 píše:
A ty si naivne myslis, ze by se te dospeli jedinci ptali na tvuj nazor? :mrgreen: 8o

Těžko říct, zda by se ptali na můj názor, ale doufám, že bych je vychovala tak, aby nikdy nedarovali svůj genetický materiál-to je pro mě velmi citlivá věc, aby darovali krev, pokud by jim to zdravotní stav dovoloval, tak to bych chtěla.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
16.5.15 10:14
@Bondatrova píše:
nechtěla bych darované vajíčko, ani sperma, radši bych zůstala bez dětí, v tom mám jasno

tak to je mi líto..
podle mě je jedno z koho jsme, ale jací jsme a jak žijeme svůj život..kdybych se dozvěděla že můj tata není můj tata, ale nějaký vrahoun třeba nebo prostě cizí člověk, určitě by mě to nezlomilo a nezměnilo, protože jsem nějak byla vychovaná, mám svuj život který žiju a " jiný " rodič mi mě nijak nezměnil. :nevim: Věřím že rodiče jsou ti, kteří dítě vychovají a starají se, ne ti co poskytnou materiál.

• Citovat
  • Upravit
1154
16.5.15 10:59
@Hugomír píše:
to by zase přišli o přídavky :think: :mrgreen:

Myslíš, že v té době byly přídavky? V Bibli o nich zmínka není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.15 10:59
@Hugomír píše:
Podle Bible pocházíme z Adama a Evy. Takže příbuzenské křížení je posvěceno církví :mrgreen:

Nori vraj hraju skatule skatule hybajte sa s detmi, pretoze ta viera v Adama a Evu u nich sposobila enormne mnozstvo postihnutych deti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.15 11:04
@smurfka píše:
tak to je mi líto..
podle mě je jedno z koho jsme, ale jací jsme a jak žijeme svůj život..kdybych se dozvěděla že můj tata není můj tata, ale nějaký vrahoun třeba nebo prostě cizí člověk, určitě by mě to nezlomilo a nezměnilo, protože jsem nějak byla vychovaná, mám svuj život který žiju a " jiný " rodič mi mě nijak nezměnil. :nevim: Věřím že rodiče jsou ti, kteří dítě vychovají a starají se, ne ti co poskytnou materiál.

Ale tak ono sa toho dedi trosicku viac nez si myslis. Moja mladsia sa podoba na moju sesternicu. Do posledneho vlasku. Este aj predne zuby maju zhodne. A nebudes verit, ako sesternica ma zmanipulovanych takmer vsetkych ludi vo svojom okoli ze ‚posluchaju na slovo‘, tak aj moja skoro trojrocna ma zmanipulovanu celu skolku, a ucitelky ‚posluchaju na slovo‘. Zit v jednom meste, tak sa so mnou do krvi budes hadat nie len ze tu malu porodila moja sesternica, ale ze ju aj denno denne vychovava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6551
16.5.15 11:07
@Bozka007 píše:
Myslíš, že v té době byly přídavky? V Bibli o nich zmínka není.

zřejmě z taktických důvodů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.5.15 11:08

@Bábi Zlopočasná chápu že člověk dědí gesta, pohyby atd..ale kdybych zjistila že dárce spermatu za dalších deset let začal chlastat a umřel, nebo fetoval a umřel nebo byl zloděj, vrah, tak si nemyslím že to dítě " zdědí " stejnou povahu atd..myslím že dítě vychovává prostředí ve kterém se nachází, ve kterém žije :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
16.5.15 11:10
@smurfka píše:
@Bábi Zlopočasná chápu že člověk dědí gesta, pohyby atd..ale kdybych zjistila že dárce spermatu za dalších deset let začal chlastat a umřel, nebo fetoval a umřel nebo byl zloděj, vrah, tak si nemyslím že to dítě " zdědí " stejnou povahu atd..myslím že dítě vychovává prostředí ve kterém se nachází, ve kterém žije :think: :nevim:

z části jo, ale vůbec to nelze tak paušalizovat, člověk se narodí s určitou genetickou výchovou, která je v něm zakořeněná

• Citovat
  • Upravit
16.5.15 11:17

@smurfka ale moja mala moju sesternicu v zivote nevidela, pretoze sesternica je na Slovensku, ja v Cechach, a tak nejak sa miname. Ale moja mala nema len jej gesta, ma jej charizma, posobi na ludi uplne rovnakym sposobom, pokial uz mozem povedat ze rozmysla, vyvodzuje veci rovnakym sposobom ako som vidala u sesternice. Mat sesternica kriminalnu minulost, tak sa bojim ze moja mala dopadne rovnako. Vychova nevychova, ma to v hlave usporiadane totozne. Sesterka spievala v Presovcatach, a moja mala rube este vyssie, preferuje Luskacika pred vcielkou Majou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
16.5.15 12:52

@SiriusGG Tak tos mě teda utřel, gratuluju :potlesk:
Zdraví tě naivní, možná se tu za pár let setkáme u podobného tématu, kdy už bude jasné, kdo z nás dvou byl naivní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
16.5.15 12:55

@SiriusGG
A ještě si tady dovolím citovat příspěvek z jiné diskuze, od jiné autorky, ale zaujal mě, tak jsem si ho uložila.:

Jen bych přidala k zamyšlení pro ty, které by „to“ nepovažovaly za své dítě: na MTV (žiju tedy v zahraničí, takže nevím, jestli to běží i v ČR) jsem viděla nedávno takový americký pořad na způsob reality, kde osmnáctiletá dívka, která byla počata ve zkumavce s pomocí darovaných spermií (matky dvě lesby, dívka mimochodem také lesba…) přes identifikační číslo dárce našla spoustu sourozenců (jiné matky, ale stejné spermie), setkala se s nimi a společně hledali „otce“, protože všichni toužili zjistit, z koho vlastně pocházejí. Spousta těch mladých lidí, s kterými tam byly rozhovory, se s tím nikdy nesmířilo… s tím, že vůbec neznají svůj původ, nevědí, po kom mají podobu, povahové vlastnosti. Ono to není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
16.5.15 13:01

Dle mého názoru je darování vajíček/spermatu jen a jen nechutný byznys.
Většina se zaštiťuje tím, jak chtějí pomoct, ale tomu nevěřím, u darování vajíček dostat nejvýše 23 litrů - lidi, vždyť je to jeden mrzký měsíční příjem, stojí vám za to si tělo huntovat hormony a rozhazovat svoji genetickou informaci po světě?
Pomysleli jste někdy na toho nešťastníka, který nebude znát svoje genetické kořeny? Asi ne, pro vás je to jen, že darujete svoji buňku, ano, buňku, ze které vyroste biologicky vaše dítě.
Proč tady ty „hrdinky“, které chcete pomáhat nejdete darovat krev, plazmu, nezapíšete se do registru dárců kostní dřeně? Protože vám za to nikdo nic nedá, že? Tím se opravdu nechci nikoho dotknout, ale uvědomte si, že tam jde kolikrát o život, tohle je opravdová pomoc, která zachrání lidi od smrti, ale to, že žena neotěhotní, tak kvůli tomu nezemře.

Příspěvek upraven 16.05.15 v 13:08

• Citovat
  • Upravit
1444
16.5.15 13:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.15 13:28
@Bondatrova píše:
Dle mého názoru je darování vajíček/spermatu jen a jen nechutný byznys.
Většina se zaštiťuje tím, jak chtějí pomoct, ale tomu nevěřím, u darování vajíček dostat nejvýše 23 litrů - lidi, vždyť je to jeden mrzký měsíční příjem, stojí vám za to si tělo huntovat hormony a rozhazovat svoji genetickou informaci po světě?
Pomysleli jste někdy na toho nešťastníka, který nebude znát svoje genetické kořeny? Asi ne, pro vás je to jen, že darujete svoji buňku, ano, buňku, ze které vyroste biologicky vaše dítě.
Proč tady ty „hrdinky“, které chcete pomáhat nejdete darovat krev, plazmu, nezapíšete se do registru dárců kostní dřeně? Protože vám za to nikdo nic nedá, že? Tím se opravdu nechci nikoho dotknout, ale uvědomte si, že tam jde kolikrát o život, tohle je opravdová pomoc, která zachrání lidi od smrti, ale to, že žena neotěhotní, tak kvůli tomu nezemře.Příspěvek upraven 16.05.15 v 13:08

Já osobně nedaruji, krev, vajíčka ani nic jiného, nejsem vhodný dárce, ale musím se těch „hrdinek“, jak říkáš, co to podstoupily zastat, prošla sis někdy tím procesem darování vajíček? Mám v okolí pár holek co ano a za ty peníze by mi to nestálo teda ani omylem a vím určitě, že tyto holky to pro peníze nedělají. Taky si myslím, že reprodukční medicína je jeden velký byznys, ale nemám nic proti tomu, když se pro to kdokoli rozhodne. Tobě možná nezáleží na tom, mít svoje dítě, odnosit ho, porodit, prožít vše co k tomu patří, vychovat si ho, starat se o něj, milovat ho nadevše, ale je spousta lidí, co po tom touží. Nevím, jestli je vhodné to přirovnávat k tomu, že kvůli tomu že žena neotěhotní, tak nezemře. Toto každý vnímá jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky