Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krev, sperma, kostní dřeň, není to fuk? Je to na dobrou věc, ne? ☺
Co se jeho pozdního bychahonění týče, tak to je marné a zbytečné se tím dál trápit. Stejně nemá šanci s tím cokoliv udělat, nebo to vzít zpátky.
No a ty? Pokud ti to vadí hodně, můžeš se s ním kvůli tomu rozejít. Jinak s tím nic jiného taky neuděláš.
Radila bych se přes to přenést a moc nad tím nešpekulovat. Stalo se. Berte to tak, že to někomu přineslo do života štěstí. A pro tebe je to dobrá zpráva, že partner může mít děti. A jinak doporučuji se odstěhovat někam dál od centra, kde partner daroval, výrazně to sníží pravděpodobnost, že se vašim budoucím dětem jejich biologičtí sourozenci přimíchají do života (ale zase- pokud daroval na VŠ, je to už nějaký ten pátek zpátky, takže by ti případní sourozenci už měli být poměrně odrostlí)
No tak měl pořádně přemýšlet, co dělá…a ne myslet hned na ty peníze…teď už s tím nic nenaděláte, max. se informovat u té organizace a pokud materiál dál uschovávají, tak říct, že už nechce být dárcem…jenže on to vlastně prodal, že? takže jemu už jeho sperma nepatří.. Ale hlavně, neřešila bych to..zase takový životní problém ani katastrofa to není, ba dokonce to třeba způsobilo, že kvůli němu jsou někde šťastné rodiny..:) Ale tohle kšeftování s geny popravdě ráda fakt nemám…příroda není tržiště a laboratoře si hrají na boha a ničí tím lidský genofond.
Mě byvto nevadilo…pokud nedaruje dárkyni osobně
…neměla bych s tím problém. Vždyť kolik žen darují vajíčka a mužů sperma.
@Anonymní píše:
Anonym-je to citlivé téma.
Chtěla jsem založit podobné téma, ale jak koukám, tak tady už je.
Jsem s partnerem 8 měsíců, jemu je 32 roků, za dob svých vysokoškolských studií daroval několikrát sperma, žil jen s matkou a neměl peníze, byla to pro něj jistá forma přivýdělku.
Partner se s tím dodnes nějak nesrovnala vadí mu, že má na světě svoje bio děti.
Abych řekla pravdu, tak mně to taky vadí.
Jak byste se k tomu stavěli vy?
Vy asi moc jinych starosti nemate vid? Kdyz mate cas resit takovy kraviny ![]()
@dalimil píše:
Krev, sperma, kostní dřeň, není to fuk? Je to na dobrou věc, ne? ☺
@Lanear píše:
Ale tohle kšeftování s geny popravdě ráda fakt nemám…příroda není tržiště a laboratoře si hrají na boha a ničí tím lidský genofond.
A jak zrovna to použití darovaného sperma ničí genofond?
Jak to můžete srovnávat s darováním krve? Větší blbost jsem fakt neslyšela. Copak z darované krve může vzniknout nový člověk?
Vám by to bylo jedno, kdyby jste se dozvěděli, že chlap, co vás vychoval není váš genetický otec? Mě by to teda jedno nebylo a i když bych ho za svého otce považovala, protože mě vychoval, stejně bych hledala toho pravého, protože bych chtěla znát svoje geny. Sperma ani vajíčko není krev chytráci. ![]()
Vždyt je to na dobrou věc, pomohl tím třeba dost rodinám. A že má někdy děti, tak at si má. Kolik matek dalo své dítě k adopci a běhá jim jich po světe? Neřešte to
Bylo to na dobrou věc ![]()
@filome U adopce je to něco jiného. Ta matka ví, že má někde dítě a to dítě ví, že má někde jiné biologické rodiče a může se samo rozhodnout, zda je někdy vyhledá. Tady se všichni tváří, že je vše ok, dítě je jejich a dárce se zas tváří, že on žádné dítě nikde nemá, on přece daroval jen genetický materiál.
Ale ten genetický materiál může být kdokoliv z vás, pokud se někdo z vás cítí jak genetický materiál, tak proč ne?
@hanyny píše:
Jak to můžete srovnávat s darováním krve? Větší blbost jsem fakt neslyšela. Copak z darované krve může vzniknout nový člověk?
Vám by to bylo jedno, kdyby jste se dozvěděli, že chlap, co vás vychoval není váš genetický otec? Mě by to teda jedno nebylo a i když bych ho za svého otce považovala, protože mě vychoval, stejně bych hledala toho pravého, protože bych chtěla znát svoje geny. Sperma ani vajíčko není krev chytráci.
Darovaná krev může zachránit život. Darované sperma, nebo vajíčko dá život nový…
Stále se jedná o život.
Píšeš, že když daroval, tak chodil na VŠ, to už věděl, o co jde, co se děje s dárcovským spermatem atd.
Psát, že si měl najít jinou formu brigády, která při trošce dobré vůle jistě byla dostupná je už dnes bezpředmětné.
Doporučuji zapomenout. Nic s tím neuděláš ty ani on.
Já jsem zásadně proti darování vajíček a spermatu z etického důvodu, z důvodu genetického materiálu, se kterým není radno plýtvat.