Partner nepřispívá

9
3.5.22 13:07

Partner nepřispívá

Hezké odpoledne přeji, jdu si za vámi pro radu, názor, možná pro naskytnutí jiného úhlu pohledu. :oops:

S přítelem (30) jsme spolu přes rok. Pravdou je, že začátky našeho vztahu byly bouřlivé a ne úplně klidné, ale následně se situace mezi námi zlepšila. Přítel stále oficiálně bydlí u své maminky, ovšem trávíme většinu času již společně. Zpočátku to bývalo víkendovou záležitostí, přespáním, poslední zhruba půl rok, už je u mě pravidelně a za maminkou jezdí spíš na návštěvy.

Důvodem, proč sem píšu, jsou aktuálně finance.
Domácnost platím sama, mám pronajatý byt, své auto, spoření, veškeré poplatky a snažím se peníze odkládat stranou, abych nebyla na nikom závislá. Veškeré nákupy potravin a potřeby do domácnosti zařizuji pouze já s tím, že za dvě dospělé osoby už jsou to opravdu o hodně vyšší výdaje. Přítel splácí dluhy (dle jeho slov se blíží již ke konci), dříve měl horší práci, kterou změnil a finanční situace se mu tak o hodně zlepšila, ovšem koncem měsíce stejně nemá ani korunu. Bývá tak zvykem, že o peníze požádá mě, v souhrnu už to jsou nemalé částky. K narozeninám ani ke svátku jsem nedostala ani dárek, ani přání - právě z důvodu, že se styděl, že na nic nemá. :( Jako člověk je hodný, milý, mám ho moc ráda, ve spoustě ohledech si rozumíme, potkávají nás občasné hádky jako asi každý pár, ale toto téma mě tíží a vím, že z toho jsem postupem času víc a víc nervózní.

Stále slibuje, že se to už zlepší, že bude přispívat. Že začne vydělávat více, abychom se měli hezky, nepočítali každou korunu a pořídili si časem i rodinu. Nevidím zlepšení, jsou to zatím prázdná slova.. působí to na mě dojmem, že mu tento stav vyhovuje. Po získání nové práce mi stále říká, kolik mu zbyde jen pro svou potřebu a opravdu to nejsou malé částky. Řešila jsem s ním, jaké mám oproti němu aktuálně výdaje (auto, telefon mu například hradí firma) a mamince toho na domácnost moc nevydá. Sám přiznává, že šetřit moc neumí a k finanční gramotnosti nikdy moc veden nebyl.

Co byste dělali na mém místě, vyčkali? Je to opravdu nepřízní, že finance nemá nebo je v tom možná i lakomost a je lepší odejít..?

Díky za vaše poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35890
3.5.22 13:12
@Baru96 píše:
Hezké odpoledne přeji, jdu si za vámi pro radu, názor, možná pro naskytnutí jiného úhlu pohledu. :oops:

S přítelem (30) jsme spolu přes rok. Pravdou je, že začátky našeho vztahu byly bouřlivé a ne úplně klidné, ale následně se situace mezi námi zlepšila. Přítel stále oficiálně bydlí u své maminky, ovšem trávíme většinu času již společně. Zpočátku to bývalo víkendovou záležitostí, přespáním, poslední zhruba půl rok, už je u mě pravidelně a za maminkou jezdí spíš na návštěvy.

Domácnost platím sama, mám pronajatý byt, své auto, spoření, veškeré poplatky a snažím se peníze odkládat stranou, abych nebyla na nikom závislá. Veškeré nákupy potravin a potřeby do domácnosti zařizuji pouze já s tím, že za dvě dospělé osoby už jsou to opravdu o hodně vyšší výdaje. Přítel splácí dluhy (dle jeho slov se blíží již ke konci), dříve měl horší práci, kterou změnil a finanční situace se mu tak o hodně zlepšila, ovšem koncem měsíce stejně nemá ani korunu. Bývá tak zvykem, že o peníze požádá mě, v souhrnu už to jsou nemalé částky. K narozeninám ani ke svátku jsem nedostala ani dárek, ani přání - právě z důvodu, že se styděl, že na nic nemá. :( Jako člověk je hodný, milý, mám ho moc ráda, ve spoustě ohledech si rozumíme, potkávají nás občasné hádky jako asi každý pár, ale toto téma mě tíží a vím, že z toho jsem postupem času víc a víc nervózní.

Stále slibuje, že se to už zlepší, že bude přispívat. Že začne vydělávat více, abychom se měli hezky, nepočítali každou korunu a pořídili si časem i rodinu. Nevidím zlepšení, jsou to zatím prázdná slova.. působí to na mě dojmem, že mu tento stav vyhovuje. Po získání nové práce mi stále říká, kolik mu zbyde jen pro svou potřebu a opravdu to nejsou malé částky. Řešila jsem s ním, jaké mám oproti němu aktuálně výdaje (auto, telefon mu například hradí firma) a mamince toho na domácnost moc nevydá. Sám přiznává, že šetřit moc neumí a k finanční gramotnosti nikdy moc veden nebyl.

Co byste dělali na mém místě, vyčkali? Je to opravdu nepřízní, že finance nemá nebo je v tom možná i lakomost a je lepší odejít..?

Díky za vaše poznatky.

S člověkem co má ve 30 holej zadek a dluhy bych nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.5.22 13:13

Dala bych mu poslední měsíc a pak ho kopla do pr.dele. Asi ho má ze zlata, že ho živíš. A žít s lakomcem nebo finančním negramotem je peklo. Schválně si ho proklepni v insolvenčním rejstříku a zeptej se na exekuce. Abys nebyla v šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
3.5.22 13:14

Jestli mu reálně z výplaty peníze i po splácení dluhů zbývají nebo by měly, tak bych po něm chtěla ihned po výplatě peníze na běžný provoz. Za co to utrácí? Nemá větší dluhy než ti přiznal? Jestli je to jen tím, že neumí hospodařit, neznamená to, že bude jíst zadarmo. To že k narozeninám nedonese ani čokoládu, to je celkem ubohost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.5.22 13:16

Promluvila bych si s ním o jeho přístupu co se peněz týče. Dokážete si to představit pokud byste měli společně dítě :think: omlouvám se, ale já teda si takový vztah představit nedokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.5.22 13:19
@Baru96 píše:

Co byste dělali na mém místě, vyčkali?
Je to opravdu nepřízní, že finance nemá
nebo je v tom možná i lakomost
a je lepší odejít..?

Díky za vaše poznatky.

Ne.
Ne.
Nevim ( spíš neschopnost nebo vychcanost)
 Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
3.5.22 13:20

Nevěř tomu, že to bude lepší. Chlap, co se k tomu nedokáže postavit čelem, nestojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
3.5.22 13:21
@Baru96 píše:

Díky za vaše poznatky.

podle mě je finanční negramota a slušněj vyžírka. Jen sliby chyby a dluhy. Podle mě se nezmění, kdyby chtěl, už by to vypadalo jinak. Ale nechce, hádej proč? protože nemusí, ty vše zařídíš a zaplatíš. K čemu ti je někdo takový? nedostaneš k narozeninám ani bonbon a že by ti měl být oporou na MD a RD? rychle pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.5.22 13:21

No uměl si to hezky zařídit. Bych ho poslala, kam slunce nesvítí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
3.5.22 13:23

Má to moc dobře vymyšlené…s tebou je mu dobře, vše táhneš za něj, on splácí dluhy…možná až se mu to podaří, tě možná kopne do zadku on. Peníze teď dluží i tobě. Mamince přispívá? Tak by měl především tobě, pokud je většinu času s tebou.
Sundej si růžové brýle už, měl by mít další přivýdělek, když má splácet dluhy a ne škemrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
3.5.22 13:24

Jasne bych mu rekla, ze nebudes financovat celkove byti dospeleho, pracujiciho cloveka. Spocitala pulku nakladu na bydleni a jidlo a bud zacne ihned platit nebo nazdar. Ze mu neni hamba zadarmo bydlet a jist a nechat se vydrzovat zenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
3.5.22 13:28

Ne s takovým bych nebyla ani minutu… Jednou mi to stačilo… Proklepla byvh jej v ins. Rejstříku a rejstříku exekucí… To že má dluhy.. Jasně může se stát že člověk zakopne a musí platit… Ale bohužel. Živíš jej zadarmo aon neni schopen nic ušetřit? Co kupuje? Každý měsíc nový tel, elektroniku, kouří, pije, hraje automaty? Za co vydává zbytek peněz…? Řekla bych jasně. Budeš přispívat tolik a tolik a hotovo. Rozhodně bych mu nepůjčovala peníze.. Beztak je to spíš dar. Čím ti to vrací zpět? Takový člověk není do života. Už vidim tebe na rodičáku a on probendi peníze na mliko a plínky pro Mimčo. Rázně bych jej odstěhovala zpět k mamince.
Ať mu vaří a pere klidně zdarma ale ty nejsi charita. Vídat se můžete i tak pokud jde o sex a o jakékoliv výdaje viz večeře v restauraci výlet, kino se striktně dělit fifty fifty… Uvidíš jak dlouho mu ta zamilovanost a touha scházet se za těchto podmínek vydrží. Tipuji že za měsíc se už neozve a najde si jinou dojnou k*ávu… Ty uvidíš že si najednou můžeš dovolit kadeřníka, nehty, kafe s kamoškama… Navíc chlap 30+který neumí aspoň v rámci udržet peníze je pro mě nepoužitelný a ne přitažlivý. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10255
3.5.22 13:28

@Svistice Přesně to jsem si říkal :-).
@Baru96 Asi by bylo dobré, kdybys s ním promluvila, že současná podoba financování vašeho spolužití je neudržitelná, a že je třeba aby se alespoň nějakým dílem účastnil. Vyčíslil bych náklady na měsíc, která za vás dva máš, a minimálně poměrem částky, která mu zbyde po srážkách na dluhy, by se podílet měl. Minimálně!
Pokud ti nedá dárek ani přání s odůvodněním, že nemá peníze, tak tedy nevím… ale i bez peněz se dá pro druhého alespoň něco udělat. Spoustu věcí je na světě zadarmo. Nebo mohl jít k někomu na víkend na brigádu, klidně skládat dřevo, a něco ti koupit. Spíš se mu prostě nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12616
3.5.22 13:32
@Baru96 píše:

Díky za vaše poznatky.

Prima partie..tak jestli nejsi rentierka a nemas ho jako charitu do ktere cpes prachy ze te to bavi, tak ho kopni s rozbehem do zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
3.5.22 13:32

Ty se zdáš být rozumná a rozumně hospodařící. On je naopak vyžírka a finanční negramot. Takového člověka si přece nemůžeš dlouhodobě vážit. Pošli ho do oběhu, dokud je čas. Hlavně opusť myšlenku na zakládání rodiny. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí