Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baru96 píše:
působí to na mě dojmem, že mu tento stav vyhovuje. …
Sám přiznává, že šetřit moc neumí a k finanční gramotnosti nikdy moc veden nebyl.
Vyhovuje mu to a ty mu nestojíš za žádnou snahu to změnit. Má jídlo, bydlení a kapesné zadarmo navíc k tomu, co sám vydělá. A k tomu sex zadarmo. Pro něj podle všeho super kšeft.
@Anonymní píše:
Jenze to nejdriv nevidis a myslis si, ze je to jen velice docasny, ze prece nemuze bejt takovej zmetek s vyzirka. Ale bohuzel i talovy jsou mezi nami, a asi jich neni malo.
Tak urcite jsou i chlapi, co nemaji, protoze se neco semele nebo jsou po skole, zacinaji karieru, firmu… Ale ti vsichni makaj a clovek vidi nejaky progres.
„Co byste dělali na mém místě, vyčkali? Je to opravdu nepřízní, že finance nemá nebo je v tom možná i lakomost a je lepší odejít..?!“
Ne, je to jeho neschopností a nezodpovědností. A bude se to zhoršovat, bude tě využívat víc a víc. Jediná správná možnost je ukončení vztahu s takovým člověkem, bude vždy jen přítěží. Hlavně si s ním nepořizuj dítě.
Parazit. Kdyby tě neměl, jak by žil? Pod mostem a jedl by kořinky nebo vařil vývar ze šišek?
@vetešnice píše:
Parazit. Kdyby tě neměl, jak by žil? Pod mostem a jedl by kořinky nebo vařil vývar ze šišek?
U maminky. Ale tam by neměl takovej nadstandard, ačkoliv tam prachy dává. Na rozdíl od domácnosti zakladatelky.
Hele, Baru, nebuď hloupá, udělej to, co ti radí Lucy, ona se vyzná. Myslím, že budeš mít rázem jasno. Dle mýho názoru je chlapec slušný klíště, přisál se a bude moc těžký ho z tvýho života odstranit. Osobně mu nevěřím nic z toho, co ti řekl, a úplně mě dorazilo, že byl chlapec PŘEKVAPEN
Tvl, překvapen??? To jako fakt, to si myslel, že to tak půjde jako dál??? Nemám slov. A jak psala Lucy, on ti teď asi zaplatí, proč? Protože tě potřebuje a pak to zas bude zkoušet a lepit, jak to půjde. Zbav se ho. ![]()
@Betty MacDonald
kéž bych takovým dobrosrdečným holkám a hodným lidem, co se právě „nevyznají“ mohla lusknutím prstu předat skoro 30 let profesní zkušenosti zjm. ohledně dluhů, financí, násilí a i jiných trestně-právních lahůdek…
takhle si sem jen chodím relaxovat a občas poradit a moc mne těší, když dost lidí v sz pak problém i vyřeší (exe, insolvence, domácí násilí…) a i díky mně to rozseknou..
to jsou taková má malá životní/profesní vítězství ![]()
jednou jsem třeba pomohla fakt odhodlané paní od tyrana i s 2 dětma odejít a ta to dotáhla do konce (jako jedna z mála
)
zakladatelce jde zatím jen o peníze - jenže tím to začíná a tím se kolotoč roztáčí…
Holky, nenechte se ![]()
Tak se hlásím ![]()
Včera přijel z práce s tím, že by mi rád něco pověděl. Prý ví, že mi slíbil podělit se o náklady a vracet mi, co si půjčil, ale jestli bych prý ještě nepočkala, že to nejspíš ani s další výplatou nezvládne. Řekla jsem mu, že opravdu ne, že už sama takto dál nemůžu a nechci fungovat a že pokud není schopen dodržet slovo, ať si sbalí těch pár věcí a odejde.
Odešel, uražen, bez věcí. Psal mi, ať si to rozmyslím, že by se už vrátit nemusel. Do tří tašek jsem mu zabalila věci (převážně oblečení a kosmetika), pracovní ntb měl u sebe a nechala mu je za dveřmi. Ráno, když jsem odjížděla do práce, tam věci stále byly. Zamkla jsem oba zámky u vstupních dveří (klíče má pouze od jednoho) a odešla.
Zhruba před hodinou mi přišla zpráva, zda jsem se nepomátla, tak jsem pouze poprosila, ať nechá klíče ve schránce. Snad tomu tak bude.
Bohužel peníze nazpět asi neuvidím (myslím teď ty půjčené, bylo to dohromady přes 7 tisíc), ale vnímám to jako zkušenost a ponaučení.. teď už můžu kopat zase jen za sebe.
Díky všem. ![]()
@Baru96 Jsi frajerka a dobře jsi udělala
Přeji hodně štěstí a lepší výběr partnera pro příště ![]()
Udělala jsi správně. Kašli na těch 7k, přišla bys mnohem o víc. Vím, o čem mluvím, mám to za sebou. Jsi pašák ![]()
@Baru96 píše:
Tak se hlásím![]()
Včera přijel z práce s tím, že by mi rád něco pověděl. Prý ví, že mi slíbil podělit se o náklady a vracet mi, co si půjčil, ale jestli bych prý ještě nepočkala, že to nejspíš ani s další výplatou nezvládne. Řekla jsem mu, že opravdu ne, že už sama takto dál nemůžu a nechci fungovat a že pokud není schopen dodržet slovo, ať si sbalí těch pár věcí a odejde.
Odešel, uražen, bez věcí. Psal mi, ať si to rozmyslím, že by se už vrátit nemusel. Do tří tašek jsem mu zabalila věci (převážně oblečení a kosmetika), pracovní ntb měl u sebe a nechala mu je za dveřmi. Ráno, když jsem odjížděla do práce, tam věci stále byly. Zamkla jsem oba zámky u vstupních dveří (klíče má pouze od jednoho) a odešla.
Zhruba před hodinou mi přišla zpráva, zda jsem se nepomátla, tak jsem pouze poprosila, ať nechá klíče ve schránce. Snad tomu tak bude.
Bohužel peníze nazpět asi neuvidím (myslím teď ty půjčené, bylo to dohromady přes 7 tisíc), ale vnímám to jako zkušenost a ponaučení.. teď už můžu kopat zase jen za sebe.
Díky všem.
Jsi frajerka, jen prosím tě, neuhni. Jinak držím palečky. ![]()
@Baru96 píše:
Tak se hlásím![]()
Díky všem.
Vtipálek fakt
Udělala jsi moc dobře, hlavně se nenech ukecat. Těch 7 tisíc sice naštve, ale za ten klid bych je klidně oželela, vždytˇtedˇušetříš dost na jídle, nebudeš mu půjčovat a celkově se budeš mít lépe. Držím palce ![]()
Holka šikovná ![]()
Udělala jsi moc dobře, ten jeho proslov a zprávy jsou fakt jako od blázna… Buď ráda, že jsi se ho zbavila, vysál by z tebe všechny prachy. Měla jsem podobného, když měl dávat peníze na nájem, obrovský problém. Nic jsem mu tedy nepujcovala, ale neušetřila jsem ani korunu za ty dva roky, co jsme spolu byli. Taková přísavka, dostat z něj korunu to bylo vždycky o hádce, ale bez ní by mi je nedal, no děs. Jeho příjmy a prý dluh, nikdy jsem nevěděla, kolik vydělává a ani kolik dluží, ale on měl dokonalý přehled o tom, co mám já. Teď mám jiného, platí než řečí a já i neco ušetřím ![]()
Jsi dobrá a věř mi, ze jsi udělala dobře ![]()
@Baru96 píše:
Tak se hlásím![]()
Díky všem.
@Baru96
Na víkend si naplánuj nějakou supr akci a oslav, že jsi se zbavila vyžírky.
Hlavně se nenech uchlácholit, že bys ho vzala zpátky. Čeká na tebe někdo lepší.
![]()