Partner nepřispívá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
4.5.22 13:54

Máte pravdu. Chci peníze spořit pro sebe, sama si je užívat, a ne je vydávat kvůli pohodlí případně lakotě druhého stejně tak pracujícího člověka.

Počkám ten týden, ať sama držím slovo. Buď v den výplaty přiklepne, co slíbil a nebo v ten samý den stěhuje pár igelitek nazpět k mamince. To je ultimátum a konečné řešení.

Občas je těžké pohlédnout pravdě do očí… chybami se člověk učí.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
4.5.22 13:58
@Baru96 píše:
@Lucy75

Ahojky, ne, na poště jsem nebyla. V insolvenčním rejstříku mi to podle jména, příjmení a data narození žádné záznamy nenašlo. Dále jsem na to samé zkusila v Centrálním registru exekucí, uhradila poplatek 60 Kč, kde mi to vyhodilo informaci „Počet nalezených exekučních titulů: 0“

Je pravdou, že jsem v tu chvíli žádný papíry ani smlouvu vidět nechtěla. Upřímně jsem možná byla ráda, že jsme posunuli o kus dál. Asi tedy naivní jsem… :roll:
:zed: Žádný CENTRÁLNÍ REGISTR EXEKUCÍ neexistuje jako databáze se státní garancí!!
Jediný subjekt, který je oficiálně vede, je Česká exekutorská komora a ta evidence se jmenuje : CENTRÁLNÍ EVIDENCE EXEKUCÍ
oficiální stránky zde https://www.ekcr.cz/…ence-exekuci?w=
možnost výpisu zde : https://www. ceskaposta. cz/sluzby/egovernment/overeny-vypis-z-centralni-evidence-exekuci#1
CEE je něco úplně jiného, než na cos zas nalítla a zaplatila :zed:
Navíc k exe nemuselo vůbec dojít, chtěla bych po něm, aby mi ukázal výpis ze SOLUSu, tam jsou živé dluhy včetně operátorů a bank a některých nebankovek, je rovněž zpoplatněn a musí si o něj požádat sám, asi by měl, ve financích má hokej
https://www.solus.cz/…-z-registru/
dost by ti také pomohlo vidět jeho výpis z účtu
já bych mu nevěřila ani slovo
ale to jsou holt životní zkušenosti a navíc můj obor…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.5.22 13:59
@Baru96 píše:
Hezké odpoledne holky, včera proběhl rozhovor.
Působil trošku překvapeně, že jsem na něho takto uhodila.

K těm svým dluhům mi řekl, že mu chybí doplatit zhruba 50tisíc, měsíčně odchází 9tis. s tím, že tedy poslední půl rok a měl by to mít doplacené. Přiznal taky, že hodně peněz teď dával mamince (bývali spolu v domácnosti jen oni dva), která byla nějakou dobu na nemocenské.

Otevřeně jsem mu zopakovala všechny výdaje, co mám já konkrétně a co vynaložím za nás dva. Omlouval se, že mu to samotnému není příjemné, že to táhnu sama, ale že nebyl schopen přispívat do obou domácností, když ho maminka neustále uháněla a citově ho napadala, že ji v tom přece nenechá :think: také uznal, že co nepošle z účtu hned, je schopný rozfofrovat, že to takto o sobě ví. Po výplatě - v příštím týdnu - mi přislíbil dát jak část společných nákladů, tak i něco z peněz, které mi dluží.

Na jednu stranu si cením jeho upřímnosti a mé (po diskuzi tady) sebrané odvahy. Já sama jsem v tomto důslednější, vše platím včas a spořím si peníze stranou. Nevím, jestli je opravdu člověk schopen se tomu přiučit, když k tomu nikdy nebyl veden a přežíval takto z měsíce na měsíc. Je pravdou, že jsem si to nechala líbit opravdu dlouho a snášela to, trdlo hloupé. :oops:

Příspěvek upraven 04.05.22 v 13:32

Znam vztahy, kdy kasu tahne zena. Pokud on o vsem zvladne mluvit, priznat sve nedostatky a spolu s tebou to cele preorganizovat, pak asi proc ne.
Takze sice ho nezmenis, ale muzete zavest nejaky spolecny funkcni system.

Pro me by bylo zasadni, jestli je schopny, sikovny, chytry, umi vydelat - pak proc ne, spravovat to muzes ty.

Kdyby byl liny, lhar, hrac, podvodnik, tak pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
4.5.22 14:00
@Baru96 píše:
Máte pravdu. Chci peníze spořit pro sebe, sama si je užívat, a ne je vydávat kvůli pohodlí případně lakotě druhého stejně tak pracujícího člověka.

Počkám ten týden, ať sama držím slovo. Buď v den výplaty přiklepne, co slíbil a nebo v ten samý den stěhuje pár igelitek nazpět k mamince. To je ultimátum a konečné řešení.

Občas je těžké pohlédnout pravdě do očí… chybami se člověk učí.. :oops:

on ti ty peníze dá
protože mu teče do bot
ALE TÍM PÁDEM NEZAPLATÍ JINÉ POHLEDÁVKY
běžné chování dlužníků, hradí jen to, co nejvíc hoří, na splácení všech závazků už jim nezbývají prostředky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.5.22 14:13

@Lucy75 už rozumím, tak to jsem netušila, že se to takto vše liší, vím alespoň pro příště. Já doposud nemám s žádnou půjčkou zkušenost, když to bylo finančně horší, našla jsem si brigádu a vždy to nějak splácala.. takže o půjčkách (ať bankovní nebo nebankovní) vím opravdu jen okrajově, natož řešit právě exekuci/insolvenci.
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
4.5.22 14:39

@Baru96 no právě.. to je fajn, že jsi v životě do takového bahna nezabředla, i proto mu věříš, protože nevíš, jak to v dluzích vypadá.. On žije od výplaty k výplatě a před ní je vždy švorc, půjčuje si od tebe či jinde, což znamená, že má výdaje vyšší než příjmy, takže je nutno zjistit, co prostě platí a udělat nějaký plán, jak to řešit a to bez pravdivých podkladů prostě nejde…
měl by ti ukázat veškerou korespondenci, upomínky a pokud mu chceš pomoct, tak záleží kolik těch dluhů je a zda se tím ty sama na x let nezadereš (v takovém případě fakt pryč od toho), on svá tvrzení zatím Ničím nedoložil, což ve mně budí krajní nedůvěru…
Dokud ti neřekne vše a nedoloží černé na bílém, tak se v tom budete takto plácat, jeden měsíc ti zaplatí a uhradí kousek dluhu, další měsíc zaplatí jen část a zas si půjčí a tak to půjde furt dokola, pokud se neudělá Stopka (splátkové kalendáře, revize všech dluhů)
Na tvém místě by mne dost zajímal ten dluh se splátkou 9tis./měs., co to je zač, kdy to opravdu končí.. je to dost peněz měsíčně, za které už se dá nějakou dobu žít či zaplatit energie/nájem…
Nechápu, žes to nechala běžet jen takovým vydržováním… to už fakt nedělej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.5.22 15:33

@Baru96 Baru, já tě nehodlám stírat, už jsi to zde chytla.
Ale nemůžu nereagovat… Hele, ve vztahu je fakt mega důležitá důvěra a rovnováha. " Já tobě, ty mně" /miluju tě - miluju tě, já půlku - ty půlku, atd…/ Ale stále všeobecně platí, kdo míň miluje, míň trpí. Chápeš. A není to vůbec nic o vych*canosti, či tak něco. A už jsem tady sakra dlouho, abych viděla, kolik holek a žen ze sebe dělá matrace, služky, charitu, matky… Prostě masakr!!!

A teď bych byla ráda, kdybys pochopila jednu věc. Kluk s takovým charakterem, co má, není, opravdu NENÍ vhodný jako partner. Zamysli se. I když ti peníze v daný den dá, to bude asi všechno, co pro to udělá. Hele, jinak to všechno okolo - není schopen pořádné komunikace, dluhy jak blázen, lhaní! To přece sakra nechceš! S ním po letech můžeš úplně v pohodě skončit na dlažbě! Jako bez prd*ele… On prostě není fér. Já nevím - nevadí ti to? Já nikoho nechci urazit, ale toto je čistokrevný xindl.

Znám takovou ženu a můžu ti upřímně napsat, že to je neštěstí!!! Dneska je jí myslím 47 a NEBYLA schopna se zvednout a život nějakým způsobem vylepšit. To nechápeš. A celé okolí jí podávalo pomocnou ruku! Snaha - ani omylem. Víš, to prostě jsou takové typy, jako ten pan parazit, co máš doma.

Že s ním nezůstaneš, že ne? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35925
4.5.22 15:51

No jako asi takto když je tak finančně negramotny tak bych s ním žila jedině za podmínek, že mi bude chodit jeho výplata na můj účet. Z toho se poplati běžný výdaje a bude dostávat kapesny, větší výdaje bude muset odůvodnit a doložit. Zbytek bych mu asi sporila nekde bokem a nesahala na to. Ale tohle by mě přišlo strašně ponižující. A rozhodně bych nepočítala s manželstvím aby nezadluzil ještě někde i tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
4.5.22 15:52

@ZlutaSova :palec: :potlesk:
Smekám! Skvěle napsané!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
4.5.22 17:10
@Baru96 píše:
Hezké odpoledne holky, včera proběhl rozhovor.
Působil trošku překvapeně, že jsem na něho takto uhodila.

K těm svým dluhům mi řekl, že mu chybí doplatit zhruba 50tisíc, měsíčně odchází 9tis. s tím, že tedy poslední půl rok a měl by to mít doplacené. Přiznal taky, že hodně peněz teď dával mamince (bývali spolu v domácnosti jen oni dva), která byla nějakou dobu na nemocenské.

Otevřeně jsem mu zopakovala všechny výdaje, co mám já konkrétně a co vynaložím za nás dva. Omlouval se, že mu to samotnému není příjemné, že to táhnu sama, ale že nebyl schopen přispívat do obou domácností,když ho maminka neustále uháněla a citově ho napadala, že ji v tom přece nenechá :think: také uznal, že co nepošle z účtu hned, je schopný rozfofrovat, že to takto o sobě ví. Po výplatě - v příštím týdnu - mi přislíbil dát jak část společných nákladů, tak i něco z peněz, které mi dluží.

Na jednu stranu si cením jeho upřímnosti a mé (po diskuzi tady) sebrané odvahy. Já sama jsem v tomto důslednější, vše platím včas a spořím si peníze stranou. Nevím, jestli je opravdu člověk schopen se tomu přiučit, když k tomu nikdy nebyl veden a přežíval takto z měsíce na měsíc. Je pravdou, že jsem si to nechala líbit opravdu dlouho a snášela to, trdlo hloupé. :oops:

Příspěvek upraven 04.05.22 v 13:32

Na tohle pozor. Jestli má manipulativní matku, která s ním umí cvičit (a zdá se, že tahle dáma to opravdu umí), tak si dávej pozor, abys neživila nakonec ještě jí. :think:

Já myslím, že bys měla oželet to, co Ti dluží (nenapsala jsi, kolik to je, takže možná je to velká suma a pak by bylo vhodné nechat ho to doplatit) a kopnout milého zlatého boubelatého do zadku. On přizná ve velkém tlaku jen to, co fakt bude muset. Navíc je značně manipulován svou matkou. Já bych ho poslala do oběhu hned. On si Tě nezaslouží. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
4.5.22 17:14

Vyžirka. Pryč od něj! Hlavně s ním nemej dite :zed: :zed: :zed: budeš platit za něj a ještě za dítě a neuvidíš od něj ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
4.5.22 18:26
@Baru96 píše:
Hezké odpoledne přeji, jdu si za vámi pro radu, názor, možná pro naskytnutí jiného úhlu pohledu. :oops:

S přítelem (30) jsme spolu přes rok. Pravdou je, že začátky našeho vztahu byly bouřlivé a ne úplně klidné, ale následně se situace mezi námi zlepšila. Přítel stále oficiálně bydlí u své maminky, ovšem trávíme většinu času již společně. Zpočátku to bývalo víkendovou záležitostí, přespáním, poslední zhruba půl rok, už je u mě pravidelně a za maminkou jezdí spíš na návštěvy.

Důvodem, proč sem píšu, jsou aktuálně finance.
Domácnost platím sama, mám pronajatý byt, své auto, spoření, veškeré poplatky a snažím se peníze odkládat stranou, abych nebyla na nikom závislá. Veškeré nákupy potravin a potřeby do domácnosti zařizuji pouze já s tím, že za dvě dospělé osoby už jsou to opravdu o hodně vyšší výdaje. Přítel splácí dluhy (dle jeho slov se blíží již ke konci), dříve měl horší práci, kterou změnil a finanční situace se mu tak o hodně zlepšila, ovšem koncem měsíce stejně nemá ani korunu. Bývá tak zvykem, že o peníze požádá mě, v souhrnu už to jsou nemalé částky. K narozeninám ani ke svátku jsem nedostala ani dárek, ani přání - právě z důvodu, že se styděl, že na nic nemá. :( Jako člověk je hodný, milý, mám ho moc ráda, ve spoustě ohledech si rozumíme, potkávají nás občasné hádky jako asi každý pár, ale toto téma mě tíží a vím, že z toho jsem postupem času víc a víc nervózní.

Stále slibuje, že se to už zlepší, že bude přispívat. Že začne vydělávat více, abychom se měli hezky, nepočítali každou korunu a pořídili si časem i rodinu. Nevidím zlepšení, jsou to zatím prázdná slova.. působí to na mě dojmem, že mu tento stav vyhovuje. Po získání nové práce mi stále říká, kolik mu zbyde jen pro svou potřebu a opravdu to nejsou malé částky. Řešila jsem s ním, jaké mám oproti němu aktuálně výdaje (auto, telefon mu například hradí firma) a mamince toho na domácnost moc nevydá. Sám přiznává, že šetřit moc neumí a k finanční gramotnosti nikdy moc veden nebyl.

Co byste dělali na mém místě, vyčkali? Je to opravdu nepřízní, že finance nemá nebo je v tom možná i lakomost a je lepší odejít..?

Díky za vaše poznatky.

Neskutečně vychcaný 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
4.5.22 18:38

Já nechápu, že se s takovým chlapem dá vůbec ženská do řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 20:47

Ja s takovym zila, blbka ja, 6 let. Vsechno jsem tahla sama, a to mam 2 deti. Ze ma exekuce jsem zjistila az po rozchodu. Jsme od sebe nejaky cas, a najednou mam na ucte vic penez, jako zazrakem… on te bude jen vysavat :,(, je to tezky, ale ja ted lituju promarnenyho casu a penez. Navic z nej pak byl desnej manipulator a psychoticlkej narcis, ale to jsem uz byla lapena v jeho siti a nechtela nic videt a vedet a hlavne si priznat pravdu. Normalni chlap se zivit nenecha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.22 20:50
@Zumpa píše:
Já nechápu, že se s takovým chlapem dá vůbec ženská do řeči.

Jenze to nejdriv nevidis a myslis si, ze je to jen velice docasny, ze prece nemuze bejt takovej zmetek s vyzirka. Ale bohuzel i talovy jsou mezi nami, a asi jich neni malo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky