Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mu řekněte o půlku nákladů na bydlení, na jídlo a řekněte mu, že už mu nebudete půjčovat. Uvidíme, jak je hodný a milý. ![]()
Parazituje na vás, ani za blbej dárek mu nestojíte. Akorát mu ty dluhy de facto platíte. Budíček! ![]()
Sorry, bud jsi tak hloupa nebo nesebevedoma nicka, prece normalni mlada borka, co ma vsech pet pohromade, musi znat odpoved a nemusi se na toto ptat na internetu 🙈 asi to mas v zivote jinak, ale ja bych vedle takto neschopneho chlapa zit nemohla.., pro co si ho v zivote vazis?… jsi s nim, zema lepsiho nemas a beres, co je?… precti si tu par diskusi, jak takovy zivot pak dopada…
@Tofifea píše:
Mu řekněte o půlku nákladů na bydlení, na jídlo a řekněte mu, že už mu nebudete půjčovat. Uvidíme, jak je hodný a milý.
Parazituje na vás, ani za blbej dárek mu nestojíte. Akorát mu ty dluhy de facto platíte. Budíček!
ale tyhle zenske jine nebudou, teteli se blahem, ze jsou pro nekoho dulezite, vytvari si domnenku, ze jim ten druhy musi byt celozivotne vdecny, kdyz ho prece tahaji z bryndy.., a ze si ji doopravdy vubec nevazi a jen vyuziva, to jim dojde az po druhem diteti 🙈
Holky, asi jsem trošku potřebovala probrat.
Máte pravdu, že tímto směrem dál jít nechci a raději bych viděla vedle sebe člověka, na kterého se mohu spolehnout i v tomto ohledu.
možná jsem ho moc dlouho obhajovala i hájila sama před sebou.
Žádné exekuce na něj nejsou, ani není v žádné insolvenci. Děkuji @Veru1987 za radu. ![]()
Promluvím s ním. Předložím mu tedy konkrétní návrh, co a kolik stojí, co se platí, co by se opravdu měl podílet a nenechám se odbýt „..až to někdy půjde, přidám“.
Uvidím, jak se k tomu postaví. Po této diskuzi vnímám rozchod jako správný závěr, ale nerada bych tento krok (rozhovor z očí do očí) přeskočila.. ![]()
Nejdřív bych po něm chtěla zpátky ty peníze, cos mu půjčila a pak by se vidělo, co udělá. ![]()
@Baru96 holka, super pristup! drzim pesti, at to dopadne pro tebe co nejlepe!!!
a ber to jako zivotni zkusenost
a nezapomen chtit zpatky prachy, co ti dluzi…
@Baru96 proč by cokoliv měnil když ještě přijde a ty mu dáš peníze
dej mu nákupní seznam a až pojede z práce at nakoupí
on tě vždy zavře pusu že se vše změní a ty doufáš
Co na to rodiče že si vydržuješ chlapa ![]()
@Markéta80 Nemám už bohužel rodiče. Je tak pravdou, že tuhle situaci nemám moc s kým probrat. ![]()
@Baru96
tak o to víc mysli hlavně na sebe. Už jen to že ho ani nenapadne přidat peníze. To že má dluhy je přece jeho problém, ale ty nejsi jeho živitel
navíc to že k narozeninám a pod nic nedal dost ukazuje o něm. to mu fakt není blbý že ho živíš? Tak at se vrátí k mámě ![]()
Myslim ze bys mela prijit uplne nestastna z prace a rict, ze kvuli valce vam vsem berou 20 a mozna 30% platu, aby se nemuselo propoustet. Proto potrebujes aby za A) od tohoto mesice, konkretne tento tyden dal prvni splatku z toho co ti dluzi a dej mu k tomu i splatkovy kalendar a za B) zacal prispivat pulkou na domacnost, protoze bez jeho financni pomoci to nezvladnes!!! Elegantni reseni a napis nam, co se delo dal. Za me je to s nim ztrata casu, ale aspon by jsi mela dostat zpet co ti dluzi. To ze jsi ho zivila je tvoje zivotni zkusenost, za ty se nekdy plati, ale nejsou to vyhozene penize. Hlavne neotehotni. Divim se, ze jeste tehotna nejsi.
Hlavně se nenech uchlácholit řečičkami, že třeba máš ještě vydržet. Jako jíst, koupat se.. atd. taky chce hned.
@Baru96
Kolik Ti dluží?
Jinak bych mu řekla, že do 15. 5. Ti dá 15 tisíc jako příspěvek na živobytí a dále že chceš ve stejném termínu vidět kolik ještě dluží a nějaký splátkový kalendář.
Z toho příspěvku 15 tisíc nech něco na živobytí a něco na splátku dluhu, který vůči Tobě má.
Pokud toto nesplní, 16. 5. by se stěhoval k mamince. Peníze, co jsem do něj vrazila bych odepsala s tím, že je to cena za zkušenost, že chlapům s dluhy je lepší se zdaleka vyhnout. ![]()
@Baru96 píše:
Holky, asi jsem trošku potřebovala probrat.Máte pravdu, že tímto směrem dál jít nechci a raději bych viděla vedle sebe člověka, na kterého se mohu spolehnout i v tomto ohledu.
Žádné exekuce na něj nejsou, ani není v žádné insolvenci. Děkuji @Veru1987 za radu.
Promluvím s ním. Předložím mu tedy konkrétní návrh, co a kolik stojí, co se platí, co by se opravdu měl podílet a nenechám se odbýt „..až to někdy půjde, přidám“.
Uvidím, jak se k tomu postaví. Po této diskuzi vnímám rozchod jako správný závěr, ale nerada bych tento krok (rozhovor z očí do očí) přeskočila..
Moc ti držím palce, vypadáš jako skvělá holka, co moc dobře ví, co v životě chce. Jen prostě skočila na lep chlápkovi, co jí byl oporou v těžkých chvílích. Držím palce, třeba skutečně promluva pomůže a nějak se dohodnete na vhodném společném fungování. Teď napíšu asi něco, co tu zvedne ze židlí víc holek, ale co takhle převzít „rodinnou kasu“? Nalít si čistého vína, chtít po něm, ať ukáže, kolik přesně ještě dluží, kolik splácí, kolik vydělává a za co utrácí. Na oplátku samozřejmě i ty bys měla být transparentní. Prostě jako kdybyste spolu měli žít jako rodina a společně fungovat. A klidně držet tu kasu ve smyslu trvalých plateb (jeho půjčky, vaše bydlení, poplatky atd.).
@Baru96 píše:
Holky, asi jsem trošku potřebovala probrat.Máte pravdu, že tímto směrem dál jít nechci a raději bych viděla vedle sebe člověka, na kterého se mohu spolehnout i v tomto ohledu.
Žádné exekuce na něj nejsou, ani není v žádné insolvenci. Děkuji @Veru1987 za radu.
Uvidím, jak se k tomu postaví. Po této diskuzi vnímám rozchod jako správný závěr, ale nerada bych tento krok (rozhovor z očí do očí) přeskočila..
Podle mě máš správný přístup. Já bych mu řekla, že jsi v nejlepším věku a že nechceš ztrácet čas s někým, kdo pouze mluví, ale nekoná. Že by ses taky mohla po pár letech probudit a zjistit, že tě jen zneužívá a ze strachu, že už si nikoho nenajdeš, si s ním uděláš dítě…Dala bych mu poslední šanci ukázat, že jeho slova nebyla jen prázdná slova. Vždyť dneska brigáda je běžná a za měsíc brigády si může přivydělat i pár pěkných tisíc, který může investovat do vás. Kdybych viděla, že umí máknout, zkusila bych s ním být do konce toho roku, pokud ne, poslala bych ho do oběhu…
@Premek_Orac píše:
@Svistice Přesně to jsem si říkal.
@Baru96 Asi by bylo dobré, kdybys s ním promluvila, že současná podoba financování vašeho spolužití je neudržitelná, a že je třeba aby se alespoň nějakým dílem účastnil. Vyčíslil bych náklady na měsíc, která za vás dva máš, a minimálně poměrem částky, která mu zbyde po srážkách na dluhy, by se podílet měl. Minimálně!
Pokud ti nedá dárek ani přání s odůvodněním, že nemá peníze, tak tedy nevím… ale i bez peněz se dá pro druhého alespoň něco udělat. Spoustu věcí je na světě zadarmo. Nebo mohl jít k někomu na víkend na brigádu, klidně skládat dřevo, a něco ti koupit. Spíš se mu prostě nechtělo.
Tady bych jen trochu poupravila to „minimálně poměrem částky, která mu zbyde po srážkách na dluhy by se podílet měl…“ - není jeho matka, která pomáhá nezdárnému synkovi z průšvihu. Naopak - vyčíslit náklady, vydělit 2 a chtít tu polovinu po něm bez ohledu na to, kolik on dává na dluhy, přece. Ať si splátky zařídí podle toho, kolik má náklady na bydlení a jídlo, ne naopak. Je spousta lidí s dluhy a je normální, že si bydlení a jídlo musej zaplatit. To nelze nijak obejít. Pokud si tedy nějaký vychcánek nenajde dobrou, naivní duši jako tady ten zakladatelku.
Zakladatelkou, vy se vůbec nezajimejte, jaký dopad bude mít tvůj nárok přispívat polovinou na jeho schopnost placení dluhů. To prostě po něm chtějte a jak si to zařídí si splátkami, je jeho věc. Nenechte se zas opít rohlíkem.
Příspěvek upraven 03.05.22 v 20:22