Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@palapa píše:
@lulinaaa uplne lehce. Male padaly ozvy a nikoho to nezajimalo. Kdyz to bylo podruhe, zburcoval tam PA at s tim neco dela a v tu chvili tam bylo takovych doktorek, ze jsem rodila s doktorky rukou vevnitr, protoze mela ruku mezi krkem a omotanym pupecnikem dcery. Nastesti vse dobre dopadlo a bylo vse v poradku.
tak tak… samotna je tam zena vetsinou jen za vysilujici hysterku
Gratuluji, ze u vas to dopadlo dobre ![]()
@Litta take jsem na to mysllela, ale rozhodla jsem se to nechat na chlapovi - je prece svepravny. Ano, zminila jsem mu sve obavy, ale jen jednou. Na zadny zasah nebo prubeh dole nekoukal, ve chvili kdy sel maly uplne ven, tak vubec nevim, kde presne byl, protoze snuru strihat nestihl
Pak jsem ho musela i navigovat pro fotak, protoze zaplaven emocemi a prekvapenim se uplne zbrzdil
Nicmene i nekolik tydnu potom mi zopakoval, ze pri pripadnem dalsim diteti se nenecha pripravit o nejkrasnejsi zazitek. Ovsem vim, ze behem porodu volal sve segre a rikal, ze by rodit nechtel ![]()
@AniNevim ja uz po 36hodinach nemela ani silu byt hysterka a neco resit ![]()
Manzel teda nakoukl, co se tam dole presne deje, videl me i vymesovat, prestoze jsem snad uz ani nemela co. A nic to s nim neudelalo. Pupecnik neprestrihl, nestihl, podpiral mi hlavu pri tlaceni, vysilovalo me drzeni si kolen u bricha, tak me podpiral ze zadu.
Ahoj, nečetla jsem diskuzi…ale já jsem hrozně moc ráda, že tam se mnou byl. Nejdřív moc nechtěl, asi nevěděl co od toho čekat. Pak si to rozmyslel a byl tam se mnou. Byl mi obrovskou psychickou i fyzickou oporou. Konkrétně: měla jsem šílené křížové bolesti, při nich mi pomáhalo, když mi rukama tlačil do zad proti té bolesti. Když už jsem neměla sílu chodit, tak mě podpíral a vláčel sem a tam. Dával mi napít, apod. Když už se šlo tlačit, stál u mne, jednou rukou mi držel nohu a druhou si nechal drtit. Když jsem zapomínala dýchat, napomínal mě, ať dýchám. PA jsem nevnímala, jeho jo.
Ten den měli plno a PA se mi neměla vůbec čas věnovat. Po porodu mu doktorka děkovala, že jim se mnou pomohl a dělala si legraci, že by ho hned zaměstnala jako PA. Žádnou psychickou újmu z toho neměl a to viděl všechno. Kuchat srnu je prý horší (je myslivec)
![]()
Takže za mne doporučuju
jo a měli jsme předem úmluvu, že kdyby to nedával, tak prostě bude moct odejít a já mu to nebudu vyčítat. A naopak kdyby mně bylo nepříjemné, že tam je, tak jsem ho mohla beztrestně vyhodit.
@Gabulle píše:
Manzel teda nakoukl, co se tam dole presne deje, videl me i vymesovat, prestoze jsem snad uz ani nemela co. A nic to s nim neudelalo. Pupecnik neprestrihl, nestihl, podpiral mi hlavu pri tlaceni, vysilovalo me drzeni si kolen u bricha, tak me podpiral ze zadu.
Jo manžel taky nakoukl
.Koukal jak mě doktor šije a okomentoval to slovy, že vyděl červenou plochu co doktor látal. Taky to s ním nic neudělalo
Ahoj holky, snad se nebude zlobit když ám do toho vstoupím, děti nemám, jsme ve fazi výroby
samozřejme jsem nad tímhle tématem přemýšlela, jednou jsem se přítele ptala a tak nák z toho vyplinulo že by nemusel videt uplne všechno(třeba k tomu dojde, tlačit ho nebudu) každopádně budu ráda když bude se mnou na tu dobu před tím, na ten sál mi asi anio vadit nebude když nepujde. Ale spíš, mě děsí to, že chlap je u porodu a ve finále, z toho co vidí se psychicky rozebere a nemuže se pak na ženskou ani podívat natož se jí dotknout. Že se mu ta ženská zhnusí, máte s tím zkušenosti? Jak často se to stává?
@Spokojení píše:
Otazka asi na maminky co mely chlapa u porodu. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Ten muj hned navrhnul, že u toho bude se mnou. Ještě mám sice 3 měsíce čas, ale nevím, pořád z toho mám obavy. Nevím přesně z čeho. Jaké máte zkušenosti?
Bez něj by to nebylo ono. Děti jsou naše společné a jsem šťastná že tam byl. Nakonec on je taky děsně rád, že to mohl vidět a být u toho, když se narodí jeho děti. krásný zážitek VELKÁ OPORA! Doporučuju ![]()
Myslim, ze psychicky nenarusenemu jedinci by se to stat nemelo. Je to prirozena vec… Me pak po zhojeni manzel obcas zkontroloval konstatoval, ze slecna ucnice (celou dobu se o me ukazkove starala, rodila me i sila studentka VS) odvedla vybornou praci a neni pry vubec poznat, ze tudy lezlo mimino ![]()
@Spokojení Ahoj, přidávám se k těm spokojeným. Můj muž z počátku pochyboval, jestli chce jít nebo ne, tak začal číst a rozhodl se, že jde. Bylo to naprosto skvělý, mít se o koho opřít, někoho, kdo vám dá napít nebo pomůže do sprchy, z počátku si zkrátíte čas povídáním. Nedokážu si představit být tam sama. Záleží taky na konkrétní porodnici, podle mě je nejdůležitější, aby mohl chlap být na tzv. hekárně - v Podolí nic takového společného není, jde se rovnou na porodní sál a na porod se čeká tam. Žádné trauma z toho neměl ani jeden z nás, záleží strašně na tom, jakej ten chlap je, někteří pak dlouho překonávají tu představu a nechce se jim do sexu. Ale to nebyl náš případ. ![]()
@Spokojení píše:
Otazka asi na maminky co mely chlapa u porodu. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Ten muj hned navrhnul, že u toho bude se mnou. Ještě mám sice 3 měsíce čas, ale nevím, pořád z toho mám obavy. Nevím přesně z čeho. Jaké máte zkušenosti?
já chlapa u porodu nechtěla po zkušenostech s ex. Ten u porodu byl a katastrofa.. chlap teď byl se mnou, ale dohoda jasná, jak půjde do finiše, tak zmizí na chodbu.. nakonec musel odjet a jedině dobře.
Jinak teda, manzel pak kazdemu vykladal, jak nechape zenske, ze to vydrzi tolik hodin, ze nas obdivuje a ze by to vsem chlapum nakazal povinne aby si pak v hospode odpustili blbe kecy na manzelky ![]()
@Spokojení píše:
Já jsem strašně ráda, že jsem ho tam měla. Jel prý z práce jako blázen, aby to stihl, hrozně chtěl být u toho a přijel teda za pět minut dvanáct, byla to rychlovka, ale stihl to!.. Byl mi obrovskou oporou, tak nějak vycítil kdy mě utišit, kdy povzbudit, i kdy raději mlčet
Fakt bylo to super, dokonce stříhal šńůru, chtěl.. A žádný syndrom nebo újmu si nenese
Naopak
Takže já doporučuji mít partnera u sebe!
@Gabulle píše:
Jinak teda, manzel pak kazdemu vykladal, jak nechape zenske, ze to vydrzi tolik hodin, ze nas obdivuje a ze by to vsem chlapum nakazal povinne aby si pak v hospode odpustili blbe kecy na manzelky
@InExile píše:
Ahoj holky, snad se nebude zlobit když ám do toho vstoupím, děti nemám, jsme ve fazi výrobysamozřejme jsem nad tímhle tématem přemýšlela, jednou jsem se přítele ptala a tak nák z toho vyplinulo že by nemusel videt uplne všechno(třeba k tomu dojde, tlačit ho nebudu) každopádně budu ráda když bude se mnou na tu dobu před tím, na ten sál mi asi anio vadit nebude když nepujde. Ale spíš, mě děsí to, že chlap je u porodu a ve finále, z toho co vidí se psychicky rozebere a nemuže se pak na ženskou ani podívat natož se jí dotknout. Že se mu ta ženská zhnusí, máte s tím zkušenosti? Jak často se to stává?
Tak stává se to, Madonin koplex se tomu říká. Řada chlapů je svým způsobem ohleduplná v tom, že z nich narovinu nevypadne, že se jim manželka zošklivila, ale také se začnou sexu s ní vyhýbat. Což je ženské divné a začne ho podezírat z nevěry ( ta může také přijít, pochopitelně).To nemá s úctou k mateřství nic společného. Mohou si jí vážit, ale přestane je sexuálně vzrušovat. Úcta a přitažlivost nejsou jedno.
@Burj Chalifa píše:
Tak stává se to, Madonin koplex se tomu říká. Řada chlapů je svým způsobem ohleduplná v tom, že z nich narovinu nevypadne, že se jim manželka zošklivila, ale také se začnou sexu s ní vyhýbat. Což je ženské divné a začne ho podezírat z nevěry ( ta může také přijít, pochopitelně).To nemá s úctou k mateřství nic společného. Mohou si jí vážit, ale přestane je sexuálně vzrušovat. Úcta a přitažlivost nejsou jedno.
madonin komplex já jem vedela že se tomu nák říká dík za informaci
no jo ale jak ček pozná že to s tím jejícm chlapem nezamavá že jo
uvidíme jak se k tomu jednou postaví..nebudu tlačit, třeba k tomu dospeje sám, muj ex když jsme se o tom bavili nikdy k porodu nechtel a nakonec byl kdy se mu narodila dcera a taky to přežil