Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk určitě? mě přijde 48 hodin nějak moc
nechci to hrotit, ale nechci to prostě prošvihnout, chci pro to udělat vše, protože si strašně přeju mimi
@princeznazemlejna tak delej co musis. Vim ze dr.rika i ob dva dny. Ale pokud budes mit lepsi pocit tak hura na to denne
. Sup nejake pekne pradlo a pockej jak pritel otoci. Nejde preci o hon na ditko, ale o sex:)
@princeznazemlejna Doporučuje se obden, protože spermie taky potřebují trochu času, aby mohly dozrát a byly použitelné. Každý den jich sice bude na místě určení hodně, ale jde o kvalitu, ne kvantitu ![]()
@Vrk tak už to mám za sebou
bylo to krásné
miluju ho, nejdřív řekl, že nechce, ale pak přišel a řekl, že si mimi moc přeje a že pro to rád něco udělá ![]()
@histep tak zní to logicky, ale co když to vajíčko to prostě nevydrží tak dlouho? nebo já nevím, netuším vůbec jak dlouho ty spermie žijí atd. Dr. mi po folikulometrii minulý měsíc doporučila každý den, 4 dny v kuse
@princeznazemlejna Tak základy: Zdravá spermie v těle ženy přežije minimálně 2-3 dny, někdy se uvádí až 5, ale to už spíš nejsou oplodnění schopné. Vajíčko po uvolnění je schopno přijmout spermii po dobu 12-24 hodin.
Takže právě proto se doporučuje interval 2 dny, aby ty mršky stihly dozrát, a zároveň je to doba, kterou na vajíčko dokážou čekat.
Ale víš, že bys po tom „mám to za sebou“ neměla hned vyskočit a mazat k počítači, ale minimálně půl hoďky v klidu ležet na zádech, ideálně s nohama nahoře, aby na potvory nepůsobila gravitace a mohly v klidu cestovat tam kam mají???
Holka, zkus posbírat trochu teorie, jak se dělaj děti
ono to není jen tak ![]()
@histep píše:
@princeznazemlejna …Holka, zkus posbírat trochu teorie, jak se dělaj dětiono to není jen tak
Je ale pravda, že hned první návštěvu v CAR mi dr. říkal, ať si pořádně prostuduji jak funguje ženské tělo a vše kolem otěhotnění, protože jinak mi vše bude v budoucnu vysvětlovat marně… Ne že bych toho tenkrát nevěděla dost, měla jsem koupenou i knížku Nejrychlejší cesta k přirozenému početí, nebo tak nějak, kde je i kapitola věnovaná PCO. Říkal to asi každé preventivně ![]()
@kajmi píše:
Jen mě tak napadlo, viděli jste tohle?
jojo to jsem nekde četla…a musím říct že to snad není ani možný..to mi nák..no je to fakt divný
![]()
@InExile to snad už máme za sebou ![]()
Omlouvám se, jsem dnes nějaká rýpavá
![]()
@kajmi píše:
@InExile to snad už máme za sebou
Omlouvám se, jsem dnes nějaká rýpavá![]()
v pohode já jsem taky rypák…já jen četla tu princeznu…co tady psala..tak se tady smeju..ješte jí povezte o prstíčkový metode a má o zaqbavu postaráno
![]()
Ahojky, tak dnes 18mm, takze zitra pregnyl a v pondeli na iui. ![]()