Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky tak se omlouvám za původní dotaz zpětně si říkám že by se hodil spíš do Bravíčka
Je to skutečně MS, což mě ani ve snu nenapadlo ![]()
@Motýlice souhlasím s tebou, k hormonální léčbě bych přistoupila až jako k poslednímu řešení.
@Vrk Tak já jsem právě zázraky nečekala protože jsem prakticky normální Ms nikdy neměla. A já bláhová měla za to že je laparka jen minimální zásah do těla ![]()
Ahoj holky můžu k vám??? Jen ve zkratce o mě. Je mi 22 a příteli 31. Už 14 měsíců se snažíme o mimčo a stále nic tak mi při poslední návštěvě dr udělala HP a dnes sem volala na výsledky a verdikt zněl jasně. PCO. Byl mi od další ms nasazen clostík a přítele zítra čeká spermio tak sem zvědavá na výsledky. Začala sem se smiřovat s myšlenkou že asi normální cestou neotěhotním no
. Do toho si mám volat za 14 dní na výsledky cytologie a nějak se jí to nelíbilo a jelikož mi už dvakrát vyšli trošku zhoršené výsledky straší mě kyretáží
. Takže jedna horší zpráva než druhá. Potřebuji dodat naději že i vám se podařilo s tímto syndromem otěhotnět. Jsem z toho úplně paf a tak hledám každou povzbudivou informaci. ![]()
@RomanaBl mne sa s pco podarilo otehotnieť. Prvý krát prirodzene, len to nedopadlo, potom po troch rokoch som otehotnela pomocou ivf. Takže sa to dá, len to ide ťažšie.
Nejhorší je že to pco je hrozen rozmanite…a na každou funguje neco jiného…chce to zkoušet…pokud čas netlačí, je to dobre…zkusit bylinky, cvičení atd atd..je toho hodne každému sedne neco jiného…je to taková pitomá diagnoza
![]()
Mě teda po laparce pustili druhý den domu a bylo to celkem ok, po laparce mi dělali amh a bylo přes 15,po metforminu dobrý, chodí ms, ale asi anovulacni cyklus už 2krat podle všeho, tak z toho moc dobrá nejsem, tak to vypadalo nadějně..
adept na Ivf, kt mi moc nedoporučují zatim ![]()
Hyperstimulak jasný, mají z toho strach a zatím nedoporučil, ale mám jít na kontrolu, tak se domluvíme, reagovala jsem přehnaně na clostilbegyty a prodělala jsem několik zánětu žil.
Tak mam taky obavy, potřebovala bych něco na zlepšení psychiky, poraďte…
Ahoj holky
Zjisitli mi PCOS s tím, že půjdu na laparoskopii ale bohužel po předoperačním vyšetření mi doktor řekl, že na laparoskopii nemůžu jít, protože nemám dost železa a tak se chci zeptat jestli se už nějaká z vás nebo vašich známých s tímhle setkala a jak by se to popřípadě řešilo kdyby mi ta hladina železa nestoupla a já nemohla tedy jít na laparoskopii a ani na odebrání vajiček na umělé oplodnění.
Za každou odpověď budu ráda.
Verča
@Verča33 Mám dobrou zkušenost s Hemoplus, brala jsem ho kvůli nedostatku železu a výdledky byli dobré ![]()
No ja prave kdyz jsem byla jeste na zakladce tak jsem brala leky snad 5 let a nepomohlo to a ted beru zase.tak uvidim
@Zupa prisla ti sama od sebe ms? Huraaa!! To je zaklad uspechu. Ani ja bez hormonu po vysazeni ha nemivala a metformin pomohl.
@martulax a ted ti hp delali? Treba uz jsou hodnoty jine. Amh 15 je mazec! Ja mela pred poslednim ivf 5,1 a to rikal ze je hodne, ale 15 je sila. Zkus hormonalni jogu
mne pomohla. Ms je zaklad uspechu. Jak dlouhe mas ted cykly a kdy chodis na utz? Ja mela 36dni a ovu mezi 18-23dc teprv. Tak 14dc by nic poradne nebylo
@nikushka2 já mám prostě strach že to přirozeně nepůjde no a stejně nás to ivf čeká…ale asi zkusím ještě pár bylinek atd atd a třeba se to nějakým způsobem zlepší ale kdo ví no…
@InExile souhlasím s tebou je to vážně blbá diagnoza no…ten mam ten clostík piju k tomu nosifol plus mi doporučila dr hlívu ústřičnou na zlepšení imunitního systému tak uvidím pokud nezabere clostík tak zkusím nějaké ty bylinky a čínskou medicínu
je to vážně běh na dlouhou trať ![]()