Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Campari1 a to OGTT je co pokud se můžu zeptat??
sem úplný neználek
každopádně se optám to sem zvědavá co mi řekla ale asi si bude tukat na čelo a dá mi jasně najevo kdo je tam lékař
uvidíme ![]()
@RomanaBl jestli si o tom chceš něco počíst, tak zadej OGTT do googlu, je to diagnostický test na zjištění cukrovky, dělá se i v těhotenství
laicky řečeno ti nalačno vezmou krev, pak vypiješ sladkou vodu a po hodině a dvou ti zase vezmou krev ![]()
@Campari1 jo tak že ti vezmou krev a dělají tyhle testy to znám akorát sem nevěděla že to bylo pod touhle zkratkou
tak už vím která bije děkuji ti za objasnění ![]()
@Vrk jo jo asi se ted konečně potkala správná kombinace
jsem ale ráda že můžu pracovat z domova po tak dlouhé době má vážně brutální nástup ![]()
Ježiš já nechtela napsat že pco je blbá diagnoza..nemyslela jsem to tak, že by byla nelečitelná či tak..jenom se každé projevuje jinak…n a na každou funguje neco jiného…a to vychytávání je takový nejhorší…v tom je to blbá diagnoza..už jsem to tu psala nekolikrát me pomohlo neco zhnubnout-začala chodit ms po 33 dnech..potom laparka-metformin-kontryhel-jeřáb ptačí. každá musí popřemýšlet jak na tom je…mě neco říkalo že potřebuju srovnat hormony to udelal asi jeřáb a metformin. Jsem tři měsíce po laparce a vysledek je dole pod čárou
@Campari1 a kam chodíš do Reprofitu? Já v Olomouci a s dr. Machačem jsem byla strašně spokojená. A zkus vysadit ten Udrogestan. Já v srpnu vysadila HA a já i dr. jsme byly překvapeny, že mám pravidelný cyklus. Před těhotenstvím mi ms sama nikdy nepřišla. Dr. Machač říkal, že se PCO po porodu většinou zlepší, ale že až takhle, to jsem tedy nečekala
@kajmi ještě jsme v Reprofitu nebyli, ale chystáme se tam (do Olomouce)
chodili jsme do Ostravy do Eurofertilu, ale tam už nechceme ![]()
no utrouš už brát nebudu, sama jsem na to zvědavá ![]()
@Campari1 tak já jsem v Reprofitu 4 roky a můžu jen doporučit
Navíc to tam mají moc pěkný. Jinak ti přeju ať seš po vysazení stejně příjemně prekvapena jako já ![]()
Minulý týden mi dr. řekla že vše vypadá ok, ale že jelikož mám dlouhé cykly, tak na dominantní folikul je brzy a objednala mě nazitra. No a teď mi přišla MS
Stejně tam zitra půjdu. Kontrolu mi sice neudělá, ale zeptám se co a jak…
Jak jste na tom ostatní??? Dlouho tu nikdo nebyl jak koukám
@kajmi jé, děkuji moc ![]()
no my máme 19.12. první konzultaci u dr. Machače v Olmiku, tak jsem zvědavá
teď mám spíš dilema, jestli mám utrouš nasadit, když už stejně budeme řešit ivf, anebo ne a budu to natahovat ![]()
a nemohla jsi mít ovulaci dříve, že by to dr. už nepoznala?
měřila ti sliznici? ![]()
Tak já čekám jestli přijde o víkendu ovulace nebo ne, doktor řekl at rozhodně testuji tak to zkusím, moc šancí tomu ale nedávám, byla by to moje první ovulace v životě ![]()
@Campari1 tak s tím utrošem ti asi moc neporadím, ale já bych asi nenasazovala
Říkala že sliznice vypadá dobře a ovu by měla přijít, ale chyběl ten dominantní folikul
No jsem zvědavá co mi dnes řekne
@Zupa tobě dr. řek, že si máš dělat ovu testy? Většinou jsem četla, že při PCO jsou testy falešně pozitivní
Asi se zeptám i na tohle
Doufám že na nic nezapomenu. Dr. zas ze mě bude nadšená že mám plno otázek ![]()
@kajmi schválně se na ty ovulační testy zeptej - já jsem je měla pozitivní celý měsíc a ovulace nebyla
![]()
většinou u pco je vysoká hladina LH celý měsíc, a to je právě hormon, který se detekuje ovulačními testy ![]()
Holky já čekám až dorazí mrcha:) Pak první měsíc nasazuju clostík 3.-7.DC a 16.-26.DC Utrogestan - akorát nevím, jestli na ten utroš není moc brzy?