PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8237
26.11.14 09:17
@Vrk píše:
To si nemyslim. Metformin pomuze prave. Ja nejsem po laparce ;) on tu vrstvu prave ztencuje;). Fakt.

No jo ale ona nema ani ms tobe to nakoplo ms…me se nakola jeste pred tim..asi jak jsem eco shodila. Trochu s divi ze do ni rafsi nejuknou na pruchodnost a tak. Nekdy je t laparka i dobra u tebe zrovnka ne..:-) obema nam stacili tri mesice na nakopnuti…tady uz bere pul rok ani ms nenaskocila…a hned by ji strkali na ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.11.14 09:53

@InExile ajo uz rok a pul…tak to jsem neprecetla. Driv jsem ms taky nemivala. Tak to je laparka urco dobra. U me to byl taky druhy planovany krok. @Zupa a kolik toho metforminu beres denne? Zlepsil se ti nejak HP? Mozna by to chtelo zvysit davky a pak zkus tu laparku. Jestli na to nemas ale nervy, tak ivf neni zas tak hrozne. Mam za sebou 2 a ani jedno nevyslo. Ale to je extrem. Plno holkam to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.11.14 09:53

@Gass drzim pesti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.11.14 10:36

@InExile : Ono fakt záleží, jak ty zákroky kdo vnímá. Mně nabízeli v CAR laparku jako metodu první volby, mně se tedy do toho vůbec nechtělo, zdálo se mi to moc invazivní. A když jsem se o tom s doktorem v tomto duchu bavila, tak mi řekl, že podle něj je to z hlediska zásahu do těla srovnatelné s IVF (v jiném duchu samozřejmě, ale zas by bylo naivní si malovat, že operace - byť laparoskopická - je něco, co si dá člověk běžně k snídani). Kdyby mi bylo 25, tak bych se určitě primárně chtěla vyhnout obojímu a zkusila veškeré dostupné jemnější metody. Metformin, Inofolic, bylinky, fyzioterapie, jóga, já nevím co všechno ještě. Myslím, že když nebije na poplach věkový faktor, tak stojí za to si s tím trochu pohrát a nedělat z půl roku velblouda. Dokážu pochopit tu netrpělivost, když se člověk rozhodne mít dítě a nejde to, ale zákroky typu laparka nebo IVF už nevrátíš a nějaké riziko je s nimi spojené vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
26.11.14 10:47

@Motýlice jasne kazdej zasah do tela je proste zasah..ja z ty laarky taky neyla odvazana..je to setrnejsi nez klasicka operace ale nerikam ze me to nebolelo, bolelo..hla ne ji va u pupiku..jak nektery holky, vypravej ze sli druhej den domu tak ee..ja lezla po zdech..ze bych na to sla znova asi ne…ale me to nejspis pomohlo a mas pravdu me je 31 to je neco jineho nez 25 taky nych to nehrotila a zkusila bylinky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.11.14 10:48

@Vrk : Ty jo, 12.tt, hrozně to letí, co? Za chvilku druhý trimestr a nejkritičtější období za Tebou. Je super, že se cítíš dobře. Já teda na první trimestr moc hezké vzpomínky nemám, ale na druhou stranu už mi to přijde taky hrozně dávno a člověk to tak nějak vytěsní. ;) Kdy jdeš na screening a kam?

@InExile : A jak se daří Tobě? Taky bez komplikací? Ve kterém jsi teď týdnu? Já jsem bez metříků úplně vyřízená, nic si nepamatuju… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.11.14 10:53

Jo, mně už bylo tak 30+ když jsem s tím začla. A to ještě není úplně nejhorší. Dneska když vidím holky, co mají pořád čas a chtějí mít první dítě až kolem 35, tak jim jen potichu přeju, aby jim to klaplo hned, protože pak teprve nastává ten pravý stres. Mně to nakonec vyšlo moc pěkně, v 35 porodím druhé (a zřejmě poslední) dítě, ale byla teda doba - a není až tak vzdálená - kdy jsem brečela do polštáře, že jsem to asi prošvihla a nebudu mít žádné. Uf. Ještě teď je mi z toho úzko, když si na to vzpomenu…

@InExile píše:
@Motýlice jasne kazdej zasah do tela je proste zasah..ja z ty laarky taky neyla odvazana..je to setrnejsi nez klasicka operace ale nerikam ze me to nebolelo, bolelo..hla ne ji va u pupiku..jak nektery holky, vypravej ze sli druhej den domu tak ee..ja lezla po zdech..ze bych na to sla znova asi ne…ale me to nejspis pomohlo a mas pravdu me je 31 to je neco jineho nez 25 taky nych to nehrotila a zkusila bylinky atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.11.14 11:16

@Motýlice mně to zase tak neutíká, ale je fakt, že už je to dost :-) těšim se na 14tt až bude vše za náma a budu vědět, že je to ok, na NT+ jdu zítra do CPD na Veveří k vlašinovi, tak se těšim i budu bát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
26.11.14 11:24

@Vrk první tři měsíce jsme měla metformin 1-0-1 a ted do února budu brát 1-1-1, Nosifol piju přes rok, mám bylinky Gynex, zkoušela jsem Mojžíšovou a ted se chystám na hormonální jogu. Od loňských Vánoc mám dole 10kg, tak si myslím že pro to dělám všechno.

Ale jak píšete tak věk mě zatím nestresuje, to spíš přítel má obavu aby nebyl starý táta :mrgreen:

@InExile je pravda že u mě průchodnost nezjištovali, ale i kdyby byla dobrá tak bez ovulace neotěhotním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.11.14 12:01

@Zupa a jak dlouho metformin tedy beres? A beres nejake hormony ted k tomu? Hormonalni jogu jsem taky cvicola i me to bavilo, ale clovek tomu musi verit!!;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
26.11.14 12:04

@Vrk metformin mám od konce července a od října mám zvýšené dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
26.11.14 12:10

@Zupa aha, tak to neni rok a pul…tak to je v pohode si myslim. To se srovna. Me rikala dr.ze min uzivani 4-6mesicu aby byl efekt…ja ho brala myslim od pulky cervna a prvni ms prisla v pulce cervence po 32dnech brani metforminu a byl to uz 61dc:). Druha srpen a treti uz neprisla. Ver tomu, bude to ok. Ta joga taky pomuze. Ja na laparku chtela jit az treba po roce bez efektu. Mne se na ni nechtelo. Je to operace a muze ti i snizit zasobu vajicek…na druhou stranu si kazdy musi srovnat v hlave co chce podstoupit; to se neda radit. Ani mne nedelali pruchodnost, ale predpokladala jsem, ze je ok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
26.11.14 12:16

Ja mam za sebou aj laparku aj ivf. A z môjho pohladu bola laparka riadnny záber na telo. V nemocnici som bola týžden, dva dni po laparke by som steny od bolesti škrabala, trvalo dva týždne kým som sa ako tak dala dokopy. Samotná laparka trvala skoro 4 hodiny. Ale pani čo bola so mnou išla na laparku v ten istý den ako ja, vyberali jej maternicu, a už na druhý den jej nič nebolo. Takže každý to znáša inak.
Ale keby mám 38, 39 rokov určite idem radšejna ivf a nie na laparku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
26.11.14 13:00

@Motýlice ja to snasim dobre tuk tuk nic mi neni jen prsa trochu bolej na dotyk…jinak parada mizu rict ze si to uzivam, uvidim co mi pripravy dalsi tydny a mesice :-) jsrm 7+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
26.11.14 13:08

@Vrk : Tak to budu na zítřek držet palce. Určitě to bude všechno ok a užiješ si to. ;)

@Zupa : Taky si myslím, že to chce ještě čas a že není zatím důvod k panice. Průchodností vejcovodů bych se zatím taky netrápila. Vždycky říkám, že není nutné malovat čerty na zeď a řešit se má jen to, co je opravdu zjevně pokažené tj. ovulace. Mě na průchodnost dotlačili, ale kvůli tomu, že jsem chtěla inseminaci a potřebovala jsem lehce přistimulovávat (pojišťovna by to jinak nezaplatila). Dělali mi to ambulantně, pod ultrazvukem, a v zásadě to nic nebylo. Jen trocha chvilkové bolesti a bylo to. Vydrž s tím metforminem, Nosifol taky není nic proti ničemu. Plus ještě to cvičení… podle mě jsi na dobré cestě a snaha se Ti určitě vrátí. :palec: Buď trpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí