PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vrk
8812
27.11.14 10:06

@RomanaBl zeptej se dr.na metformin a ver ze to pujde ;) to je pul uspechu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
27.11.14 10:09

@Vrk metformin??? a k čemu je to dobré???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
27.11.14 10:24

@Vrk no jo sama od sebe :mrgreen:, nejspíš díky metforminu i když víc sázím na vitamín E, po 14 dnech co jsem ho začala brát jsem měla nepravidelné bolesti a ted po měsíci je tu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
27.11.14 10:27

@RomanaBl : Vítej. Dovolila bych si nesouhlasit s tím, že PCO je nějak obzvlášť blbá diagnóza (klidně mě za to kamenujte, holky). Naopak, prognóza je při PCO jedna z nejlepších. Jednak spontánní otěhotnění není vůbec vyloučené, i když je méně pravděpodobné, jednak umožňuje mnoho neinvazivních léčebných postupů, které mívají vysokou úspěšnost (ať už jde o Clostil, Nosifol nebo třeba Metformin). IVF je až poslední možnost a na začátku léčby neplodnosti bych se jím vůbec nezabývala, na to je vždycky čas.
Pozitivních informací máš jen na tomhle fóru přehršel. Stačí se podívat, jak rychle se tady obměňuje osazenstvo. Většina holek poměrně rychle otěhotní a z fóra vypadne. Opravdu věř, že PCO není neprůstřelné, chce to jen trochu trpělivosti a proaktivní přístup (raději nečekat na zázrak, ale s pomocí lékařů jít štěstí naproti). Nevím, jestli jsem Tě dostatečně povzbudila, ale snažila jsem se. Držím palce. :mavam:

Příspěvek upraven 27.11.14 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
27.11.14 10:42

@Motýlice ahoj moc ti děkuji a já tě určitě kamenovat nebudu jsem nesmírně vděčná za jakoukoliv informaci pro mě je to totiž něco nového o čem prakticky nic nevím a tudíš bych se o téhle diagnoze chtěla dozvědět co nejvíc no :) a potěšila jsi mě svým příspěvkem :)pročtu si tuhle diskuzi od začátku a asi se i dozvím nějaké info navíc :) moc ti děkuji vážně mi vaše příspěvky dodávají sílu a jsem odhodlaná začít s léčbou clostíkem i když jsem ještě včera váhala a říkala si že ještě počkám :) a uvidíme co na mě zabere a co ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 11:46

@RomanaBl :mavam: mě jednou dr. v CARu jen tak mezi řečí řekl, že má pacientky s PCO rád, protože je jasně daná příčina neplodnost = porucha ovulace a navíc při ivf je velmi vysoká pravděpodobnost úspěchu (je i dost vajíček, při lehčím hyperstimuláku i vyšší šance, že se embryo chytne apod.) :palec:
já jsem teda bohužel těžší kalibr, mám snad všechny možné příznaky pcos a nepomohlo mi nic, zkoušela jsem nejprve clostil (bez reakce), pak laparka a zase clostil (bez reakce), pak stimulovanou inseminaci (1 folikul a nic z toho), no a pak už ivf :think: do toho metformin, gynex, listovka, sport, hubnutí, dia dieta, ale zabralo až ivf :think: první pokus potrat v 7.tt, druhý pokus jen s minimální stimulace a nic a 3. pokus - roční syn :srdce:
hlavně to nevzdávej, postupuj od jednoduššího ke složitějšímu a kdyby náhodou nic nepomohlo, tak pak až ivf :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 11:50

Jinak od porodu neberu antikoncepci (proč taky, že?) :think:, ms si řídím utroušem a už půl roku beru metformin 1-0-1 850 mg a v září se mi udělala 3,5 cm folikulární cysta na vaječníku 8o, dle dr. se tělo asi snažilo ovulovat, ale já trubka jsem to nasazením utrogestanu zastavila, kdybych to jenom tušila - jsem blbá jsem blbá jsem blbá :pocitac: :lol: takže už na utrogestan kašlu a uvidím, jestli budu mít někdy ms i bez něj, jenom s dietou a metforminem :think:
no a v lednu se budu objednávat do CARu na konzultaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
27.11.14 12:07

@Zupa tak super. asi to bude vse dohromady. ja brala metformin, listovku, vit. E a koenzym Q10, kdyz jsem otehotnela. rekla bych ze jen vit. E to nebude. spis se uz hodnoty cukru srovnaly a zacalo se upravovat i telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
27.11.14 12:16

@Campari1 máš pravdu asi to moc hrotím prostě se začně od začátku a uvidí se co na mě zabere a co ne :) anoi nevíš jak bych byla ráda kdyby na mě zabral clostík bylo by to super ale moc tomu fakt nefandím :D kort když mi dr nechce ani sledovat utz a ani píchat pregnyl nebo třeba nasadit utroš :-D takže asi tak :D :D jejda tak to mě mrzí že jsi to měla takhle složité ale teď už máš určitě krásného chlapečka který ti dělá nesmírnou radost :) a kdy plánujete druhé? :) a moc ti děkuji za podporu to je to co teď prostě potřebuji nejvíc :) zbavit se černých myšlenek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 12:18

@RomanaBl jasně, hlavu vzhůru ;) miminko bude :palec: - jen to možná bude chtít změnit doktora, to je přístup teda :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 12:23

@RomanaBl druhé plánujeme už :palec: čekali jsme rok, protože jsem byla po císaři a teď už se snažíme o druhé :), teda je fakt, že jsem žádnou antikoncepci nebrala, takže se v podstatě „snažíme“ už rok a prdlajs, ale už dva měsíce držím dietku, měsíc piju nosifol, furt beru metformin a listovku a chystám se zavolat do Reprofitu :palec:
toho doktora fakt změň, clostil je svinstvo a když už ho brát, tak radši s dohledem :think: mě se to strašně nelíbí, jak plno doktorů napíše clostil na tři měsíce a nazdar, žádná kontrola, nic :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
27.11.14 12:48

@Campari1 no přemýšlím o změně ale už sem ho měnila a jsem s ní naprosto spokojená akorát tohle mi na ní vadí že mi nebude sledovat ale za 14 dní budu volat na výsledky cytologie tak si vydupu mluvit s dr a ne se sestrou a vydupu si sledování a když mi nevyhoví tak prostě změním dr…mamina teď začala chodit k nějakýmu výbornýmu dr. je to i docent a nevím co vše ještě nepřibírá ale s maminou se znají tak jí vzal a řekla sem jí ať mu řekne že mě nechce sledovat utz atd tak uvidíme co na to pan doktor třeba si mě ve finále pozve k němu ještě musím počkat do 2.12 no :D uvidíme uvidíme :D jinak třeba už se brzičko povede :) co je to ten metformin??? tu o tom holky mluvíte a já nevím která bije :D jinak nosifol jsem taky pila totálně mi rozházel cyklus z mojich krásných 28 dní na 38-42 dnů což je děs :( a dr řekne že je to divný že se s tím nikdy nesetkala no sem holt exot co musí mít furt něco extra :D ale teď sem mu dala ještě jednu šanci a už týden ho poctivě piju každý den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 12:55

@RomanaBl metformin je antidiabetikum, zvyšuje citlivost buněk na inzulín :palec: u pcos právě pomáhá tím, že vaječníky pak lépe reagují na hormony, dobře se s ním i hubne, u plno holek, které dřív spontánně neovulovaly, tak právě spustí i ovulaci apod. :palec:
prosím tě, cyklus 42 dní to jsi oproti mě ještě za hvězdu :P já neměla menstruaci klidně i půl roku, než jsem se naštvala a šla na vyvolávačku :mrgreen: a moje ségra má taky pco a když šla k dr. potvrdit těhotenství v únoru 2012, tak jako poslední ms hlásila květen 2011 :P doktor málem spadl ze židle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
27.11.14 13:03

@Campari1 děkuji ti za objasnění :D já přemýšlím ještě že si zajdu na endokrinologii a imunologii protože chci jasně vědět co a jak a na ten metformín se optám dr zda by mi ho napsala nebo ne :D uvidíme :D nebo se dá koupit volně???tyjo to si nedovedu představit mít ms takhle jednou na půl roku 8o to musí být děs :( a ta ségra no to si mě dostala to sem se taky pobavila :D a pak že to s absencí mršky nejde :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
27.11.14 13:18

@RomanaBl metformin je jen na předpis, mě ho nejprve psal dr. v CARu, když jsem mu donesla výsledky OGTT, no a teď mi ho píše diabetoložka/internistka, která mě hlídala v těhotenství s těh. cukrovkou :palec:
však se na něho poptej a uvidíš, co ti dr. řeknou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí