Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk Zbylá embryjka se nám zastavila ve vývoji a ta dvě vložená to taky vzdala, buď se nechytla a nebo se taky zastavila, ikdyž byla jedničkové kvality.. kdoví
čeká nás genetické vyšetření a doufám, že bude v pořádku, že jsme jen měli prostě smůlu a štěstí na nás čeká třeba v příštím roce..
@MaťulkaH Tak to máme stejné lékaře
taky Mekiňová a docent Crha. Jsem s nimi maximálně spokojená. Je zajímavé, že ti řekli že by drilling nepomohl a mě ho teď navrhoval sám Crha. Navíc při laparoskopii můžou zjistit jestli tomu nebrání i něco jiného..
Jestli máte nadprůměrný spermiogram, tak se ani nedivím že se ti nechce do IVFka.. třeba bude stačit zvednout dávky clostíku, nebo tomu pomoci ještě nějakou injekcí… já brala vždy 1-1-1 clostilu. Při prvním pokusu se nic neurodilo, tak jsem je přemluvila, ať to zkusíme znovu a další cyklus s clostíkem byli hned dva folíci a pak už jsem reagovala
My máme spermio horší, ale přes to pořád věřím, že po drillingu se nám zadaří!
@Sájoušek urcite si zkuste nechat udelat i imunologii v praze treba u Mudr. Malickove. A manzel ma asi horsi spermio ze? To vetsinou zapricini zastavu vyvoje po 3dni kultivace. Ale neves hlavu! Bojovnicek se najde. Jen bych doporudcila spis jiny car, treba reprofit. ![]()
@Vrk O Mudr. Malíčkové jsem už několikrát slyšela…ale já bych potřebovala spíš někoho v Brně…V centru nám dělali imunologii, ale myslím že jen základní. Teď nás čeká genetické vyšetření a ta laparoskopie. My sme si řekli, že v příštím roce budeme zkoušet ty inseminace ve stávajícím CAR, až na další IVF bych chtěla jít jinam. Hodně si holky chválí centrum v FN Olomouc.. ![]()
@Sájoušek taky bych ti doporučila Reprofit. Já k FN Ol. nemám důvěru tak nejak všeobecně ![]()
@kajmi Díky za doporučení, zvážím až budu chtít někam jinam. Zatím to ale nemám v plánu…
Do IVF jsme šli hned jakmile mi zjistili PCO, aniž bych se pokusila s tím něco udělat. Teď je na čase začít tam, kde jsme začít měli a pořád doufám, že nad tímto onemocněním zvítězím a další IVF nebude potřeba…
@Radka1979 To je pro mě nová informace, ale asi tě zklamu, chloupky mi všude rostou stejně, ještě jsem nezaznamenala pokles ![]()
A to mám metformin 500 od začátku srpna, ted jsem teda zklamaná taky, to by se mi totiž fakt líbilo ![]()
@Zupa píše:Tak to jsem zvědavá, čemu to u mne pomůže.
@Radka1979 To je pro mě nová informace, ale asi tě zklamu, chloupky mi všude rostou stejně, ještě jsem nezaznamenala poklesA to mám metformin 500 od začátku srpna, ted jsem teda zklamaná taky, to by se mi totiž fakt líbilo
@Sájoušek v brne nikdo neni jen v praze a plzni, ale vyplati se to ver mi. Jsem z brna a taky jsme tam jeli. Je to 1den a dokaze moc pomoct pokud neco najde muze byt vse co jste udelali predtim zcela bezpredmetne
@Sájoušek píše:
@kajmi Díky za doporučení, zvážím až budu chtít někam jinam. Zatím to ale nemám v plánu…
Do IVF jsme šli hned jakmile mi zjistili PCO, aniž bych se pokusila s tím něco udělat. Teď je na čase začít tam, kde jsme začít měli a pořád doufám, že nad tímto onemocněním zvítězím a další IVF nebude potřeba…
Mela jsem to uplne stejne jako ty. Hned ivf a pak jsme se vratili k prirode a vyplatilo se ![]()
@Vrk Máš pravdu..
Objednáme se a uděláme si s manžou pěkný výlet do Prahy
Ono když už člověk podstupuje vše možné, tak ten jeden den cestování nás nezabije. Tak to moc ráda čtu, doufám že i nám se taky vyplatí věřit matičce přírodě
Už jenom protože se dočítám, jak se některým holkám s PCOs nakonec zadařilo jen s malou pomocí, jsem přesvědčená že IVF není ta pravá cesta, kterou jsme měli jít..stálo nás to akorát spoustu nervů, zklamání a peněz.
Ahoj, tak se po dlouhé době hlásím
Dnes jsem 38DC a zatim ani náznak MS. Příští pondeli jsem 14dni po ovu, tak SNAD budu dělat testik pod stromeček. Budete vypadá to ještě u některé nadejne v tomto roce?
@kajmi ahoj
tak to držím palce na ten nejhezčí dáreček pod stromečkem ![]()
já jsem dneska 30.DC, ovulace u mě asi nehrozí, ale v pátek mám první „rande“ s dr. Machačem v Olmiku, tak snad něco pěkného vymyslí ![]()
tentokrát jsem tedy pro jistotu nenasadila utrouš, ale zase nechci mít PMS půl roku ![]()
@Campari1 neboj, on tě nenechá. Není zastáncem dlouhych cyklu. Snad tam budeš stejně spokojena jako já ![]()
@Campari1 tak drzim taky palce a dej vedet, jsem zvedava co na nej reknes
uvidis ze Vam pomuze