Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MaťulkaH no mize byt. Carka by mela byt stejne silna nebo silnejsi nez kontrolni.
@Zupa čto je suúer. Dufam že aj moje dvojočky budú mať super vzťak.
@kajmi Určite sa ečte nemáš kam ponáhlať. Budem držať päste, nech je aj spermiogram ok.
@MaťulkaH ja ked som brala clostil som mala raz ovu na 9. den, raz vôbec, a raz tuším 17. den. To sú proste pco, nevyspitatelné. Takže to kludne môže byť ovu. Treba si to poistiť a spraviť romantický večer. ![]()
@nikushka2 píše:
@kajmi Určite sa ečte nemáš kam ponáhlať. Budem držať päste, nech je aj permiogram ok.
Taky si myslim… A děkuji
@nikushka2 syn je taky z dvojicatek, ale druhy to v 8tt vzdalo. Na jednu stranu ti závidím, ale na druhou si říkám že nevim jak bych zvládla dva takový certy ![]()
@Zupa píše:
@Sájoušek já pyl taky beru po lžičkách a hned zapiju vodou, jinak to snad ani nejde, rozpuštěné to chutná děsněNa nějaké diskuzi jsem četla že si kupují jen samotný inositol, že je to, ale nikde u toho nepíšou že je to na podporu plodnosti tak nevím
@nikushka2 Já jsem taky z dvojčat a mám na dětství strašně krásné vzpomínky, s bráchou jsme spolu byli ve všech školách i na vejšce a dokonce i v prvním zaměstnání
Za to mamka říkala že to byl záhul
O myoinositolu nebo D-chiroinositolu se píše hodně na zahraničních webech, že ovlivňuje vaječníky a tedy i plodnost a proto se tady začal prodávat ten Inofolic (v zahraničí Pregnitude) a Nosifol. Pokud si ho chcete koupit samostatně, tak v Čechách ho seženete pouze v tabletách a kdybyste chtěly pokrýt to množství, které je třeba v Nosifolu, musely byste za den sníst asi 12 tablet, takže lepší je ho nakoupit v zahraničí v práškové formě třeba na německém Amazonu nebo Ebayi, vyjde to o dost levněji. Četla jsem jsem i studie o tom, že to účinkuje líp než Metformin, ale to asi nebude pravidlem. Pokud umíte trošku anglicky, tak stačí zadat do vyhledávače „inositol for pcos“ a vyjede Vám strašně hodně odkazů i třeba videí, jak inositol v těle funguje, je to i na youtube. Sama ho teď piju druhý měsíc, protože mám teď trochu období, kdy si chci odpočinout od low-carb diety, která mi udržuje pco už roky v klidu a zatím je to v pořádku, evidentně to u mě zatím funguje. Prý se dá užívat dlouhodobě a neškodí, akorát mě tedy neminula docela hard počáteční párdenní běhavka, když jsem ho zavedla, ale to byla moje chyba, špatně jsem si totiž určila dávky a pila jsem to ve zbytečně vysoké koncentraci.
Ahojky, tak jsem dneska byla na UTZ. Jsem 10.DC a na pravým vaječníku se našel jeden větší folík 11mm
Dr. sice říkal, že už by měl být větší teď, ale třeba ještě vyroste a budu mít ovulaci až kolem toho 20.DC. Když ne, tak další pokus s Clostíkem v lednu
@MaťulkaH ahoj:) chtěla bych se zeptat - dává tomu dr. naději, že ještě budeš mít ouvlaci? Já jsem dneska byla u dr. taky, ale jsem 12DC a folikul jen 10mm, take nejspíš to bude anovulační podle doktorky. Nebo je nějaká šance? Co myslíš? ![]()
@ivulka00 Můj dr. tomu naději taky spíš nedává… Ale pro mě je to úspěch, protože mi nikdy folík ani na těch 11mm nevyrostl ![]()
Jelikož folíky by měli růst asi 1-2mm za den, tak je možné, že by to ještě mohl dohnat. Někdo má ovulaci běžně až třeba po 20.DC, protože má dlouhé cykly… Já budu ještě doufat a třeba za týden vyzkouším OVU testy. Ale každopádně mám radost, že se můj vaječník po půl roce rozhodl aspoň trošku zareagovat ![]()
A ty máš jak dlouhé cykly? A ovulaci míváš aspoň občas nebo taky vůbec?
@MaťulkaH nemívám ji vůbec, protože mám PCOS a cykly mám kolem 32-36dnů:)
Ivulka00: Tak to jsme na tom úplně stejně akorát s tím rozdílem, že já mám cykly podle toho, kdy si zajdu na vyvolávací injekci. Posledně to bylo 52dní… Teď mám 4 ampulky Agolutinu doma, tak mi to bude píchat kamarádka - zdrav. sestra - abych kvůli tomu nemusela jezdit k dr.
@ivulka00 píše:
@MaťulkaH ahoj:) chtěla bych se zeptat - dává tomu dr. naději, že ještě budeš mít ouvlaci? Já jsem dneska byla u dr. taky, ale jsem 12DC a folikul jen 10mm, take nejspíš to bude anovulační podle doktorky. Nebo je nějaká šance? Co myslíš?
Nevím, ale mi dorůstají folíky po Clostíku později..ovu mívám až 16-19d. c… a dr to příjde normální..každý je jiný..
![]()
Ahoj holky,
ten dr. Machač je ale číslo
v podstatě ani nevím, co si o něm mám myslet
![]()
jako čuměl na mě jak puk, co tam jako dělám, že přece otěhotním přirozeně
a já na něho, že neotěhotním a on: však vejcovody máte průchozí, chlap spermie normální, tak co jako řeším
říkala jsem mu, že mám pcos a v životě jsem neměla ovulku a on: jo, to vidím, že máte pcos (podotýkám, že mě vůbec nevyšetřoval), poznám to podle vlasů, očí a tloušťky
a pak na mě: ale vy nejste tak tlustá a vypadáte dobře, to by mohlo jít ![]()
no, jenom valil bulvy, když zjistil, co máme za sebou
pravil, že mě na ivf teď prostě nepustí, že by ho trefil šlak, kdyby mi ivf udělal, já otěhotněla a za dva roky přirozeně otěhotněla znovu, to prý bych mu nemohla na oči ![]()
takže, od zítřka budu brát norethisteron, pak bude ms a půjdu někam na hormonální profil, pak od 3.-7.DC budu brát tamoxifen a někdy v polovině cyklu mě chce vidět na ultrazvuku
a prý když ho přesvědčím, že ovulaci nebudu mít, tak mi ivf udělá a osobně si pohlídá, abych neměla hyperstimulák, zaváděl by jen jedno embryo a chtěl by i něco do mrazáku ![]()
@MaťulkaH náhodou mi to připadá jako pěkná velikost folikulu
třeba doroste
- já jsem po clostilu měla největší folikul 19.DC a to prosím nádherných 5 mm ![]()
@Campari1 říkala jsem ti že je super a že ivf řeší jako poslední možnost. Já jsem za 2 roky na clostik dostatečně zareagovala jen jednou a na tamoxifen hned druhý cyklus z kteryho mám syna ![]()