Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk děkuju a ty si užívej těhotenství
, letos budete mít krásné Vánoce, ale příští rok ještě krásnější ![]()
No, on ten sex kolem ovulace je dost ošidná záležitost, protože při PCO si ovulka chodí, jak se jí zachce (pokud vůbec přijde…). Já když jsem začala po porodu konečně menstruovat, tak jsem se snažila do ovulace trefit a prd. A to jsem měla třeba i jasně pozitivní testy. Pak v jednom cyklu testy pořád negativní, tak jsem se na to vyprdla a kolem 30.DC jsme měli s manželem hezkou chvilku jen tak pro radost, to už jsem každým dnem čekala MS a ono pořád nic a bylo z toho těhotenství. A i podle UZ pak bylo jasné, že jsem musela záhadně odovulovat o dva týdny později. Termín podle MS dost hrubě neseděl.
Takže mně přijde, že s touhle diagnózou by člověk musel mít sex obden prostě pořád. A teda po 10 letech vztahu je to už na hranici sci-fi, pokud to nemá člověka totálně otrávit. ![]()
Holky
,
tak jsem dnes odpoledne dostala ms sama od sebe (37.DC)
zrovna teď se mi to nehodí
, měla jsem od čtvrtka brát norethisteron a pak 2.DC jít na krev na hormonální profil, jenže teď to vychází na Vánoce a to se nikam na krev nedostanu
, takže stimulovat tamoxifenem budu až další cyklus, ach jo
- ten Machač mě nějak uhranul nebo co, že mi ms přišla bez léků ![]()
@Campari1 je to kouzelnik
ale jinak mě mrzi že ti to tento mesic nevyjde ![]()
@Campari1 možno tamoxifen už brať ani nestihneš a budeš tehu ešte predtým. Nebrala si teraz nič? žeby sa ti naprával cyklus?
@nikushka2 nebrala jsem nic
, jsem celkem překvapená, že mi ms přišla sama od sebe (a je dost silná a bolestivá)
už se cítím aspoň jako poloviční ženská - ms je, tak už „jenom“ ovulace a bude to ![]()
@Campari1 a možno je to ozaj tou psychykou. Teraz si to neriešila, brala si to tak, že budeš brať o dalšieho cyklu lieky a hotovo. Možno práve preto príde aj ovu.
@nikushka2 já nevím, jestli dokáže psychika „oloupat“ obalené vaječníky a umožnit ovulaci
spíš mi připadá, že si ze mě moje tělo dělá prču - ms jsem sama tak brzo nikdy nedostala, ale když ji nechci, tak přijede v plné parádě, abych si to opravdu užila
vlastně mě to pobavilo ![]()
nic teď řešit nebudu, ale od 17.DC začnu s norethisteronem (do té doby by ovulace stejně nebyla) ![]()
nechci tady ze sebe dělat hysterku, že řeším jeden cyklus, to je jak kapka v moři (na syna jsme čekali přes tři roky), ale v březnu jde můj syn na plánovanou operaci a já budu týden v nemocnici s ním
, takže to nebudu stimulovat a řešit ještě nějaké plození
- chtěla jsem do té doby Machačovi dokázat, že slabší a ani pak silnější dávka tamoxifenu nezabere a naplánovat ivf
nebo respektive byla bych šťastná kdybych nemusela na ivf, ale nechci a nemůžu čekat zase moc dlouho a zkoušet na slepo ![]()
@Campari1 já před synem nikdy ms sama od sebe taky nedostala,. Hned po 6neděli jsem brala HA pak jsem ji vysadila a dalsi ms za 3mesice, znovu HA a pak najednou hned po vysazení začala sama od sebe chodit více méně pravidelně az do teď. Tim chci říct, že zázraky se dějí ![]()
@Campari1 ja som pri prvý krát otehotnela normálne. Brala som v tej dobe len duphaston. A to mám pco, endometriozu a slabo priechodné vaječníky.
Pri pco nikdy nevieš. aj cez tú škrupinu sa vajíčko môže dostať, nemusí byť tá škrupina všade,… nikdy nevieš.
Ráno jsem si chtěla dělat těhu test a místo toho dorazila ms
Škoda, mohl to být krásný vánoční dárek…
Ahoj holky doufám že jste si vánoce všechny užili naplno.
Jinak jdu k vám proto, že ms dorazila o 9 dni dříve a byla asi jen čtyři dní slabé špinění tak sem to neřešila udělala 5DC těhu test abych měla jistotu samozřejmě sněhobílo
a začala sem s clostíkem
sem strašně zvědavá jak nám zabere nebo ne
za 5dní cca by měla ovu dojít jen mi štve ze mi tento měsíc nevyjde sledování utz protože má dr dovolenou a tak se k ní nedostanu díky mé brzké mršce
už třetí den testuji ovulačními testy a čárečka sílí, tak snad bude i nadále
jinak jsou tu nějaké novinky?
jak jste užívali vánoce? ![]()
@Campari1 píše:
@nikushka2 já nevím, jestli dokáže psychika „oloupat“ obalené vaječníky a umožnit ovulacispíš mi připadá, že si ze mě moje tělo dělá prču - ms jsem sama tak brzo nikdy nedostala, ale když ji nechci, tak přijede v plné parádě, abych si to opravdu užila
vlastně mě to pobavilo
nic teď řešit nebudu, ale od 17.DC začnu s norethisteronem (do té doby by ovulace stejně nebyla)
nechci tady ze sebe dělat hysterku, že řeším jeden cyklus, to je jak kapka v moři (na syna jsme čekali přes tři roky), ale v březnu jde můj syn na plánovanou operaci a já budu týden v nemocnici s ním, takže to nebudu stimulovat a řešit ještě nějaké plození
- chtěla jsem do té doby Machačovi dokázat, že slabší a ani pak silnější dávka tamoxifenu nezabere a naplánovat ivf
nebo respektive byla bych šťastná kdybych nemusela na ivf, ale nechci a nemůžu čekat zase moc dlouho a zkoušet na slepo
Vzdyt dle toho co ctu uz jsi rozhodnuta…myslim ze v takovem pripade nema tamoxifen ani smysl. Ver mi ze psychika dela divy. Navic co bylo kdysi pri snazeni se synem muze byt ted uz uplne jinak. Ale ty to vzdavas. Tak se na tamoxifen vyprdni a mas to…co chces