Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsou tu nejake budouci maminky ze South East (Hampshire/Berkshire)?
Ahojte maminky, jdu si k vam opet pro radu. Jsem silena nastvana a zoufala. Dnese jsem byla v nemocnici na ten screening test kde se testuje riziko downova syndromu a jine. V nemocnici mi vzali krev a na scanu mi miminko spalo a nechtelo se vubec probudit. Takze me nemohli zmerit. snazila se 10 minut a pak mi rekla ze mam smulu ze miminko spi a nemuze mi udelat ten test na down syndrom… co mam delat??? Nevite jestli by me jeste nejaky gynekolog udelal ten test v cr? Jedeme pristi stredu. Dekuji
@sabusssa a kdyby mel risk down syndromu, sla by jsi na další testy a pokud by se vysoky risk potvrdil, sla bys na potrat? Protože pokud ne, kasli na ty testy a mas to bez stresu. Ja ten test odmitla, protoze v obdobi, kdy se dela, jsem byla v CR a tak mi nabidli jen test z krve po navratu z CR. Byla bych v tu dobu asi 14 ci 15 TT. Ze tedy ze skenu udelat nemohou. Tak jsem tu krev odmitla, protože bez skenu se presnost snizuje a i kdyby dite ten down mělo, tak bych si ho i tak ponechala. Nedokazala bych jit na potrat ve druhem trimestru.
@sabusssa screening v Cr nehradi pojistovna, takze se na nej muzes podle me objednat, kdyz ho zaplatis. Spis ale v nejakem vetsim gyncentru.
Jinak se tu ten screening dela, ale povinne jsou ty triply z krve.
@tytyty píše:
@sabusssa screening v Cr nehradi pojistovna, takze se na nej muzes podle me objednat, kdyz ho zaplatis. Spis ale v nejakem vetsim gyncentru.Jinak se tu ten screening dela, ale povinne jsou ty triply z krve.
Triply samozřejmě nejsou povinné.
@sabusssa píše:
Ahojte maminky, jdu si k vam opet pro radu. Jsem silena nastvana a zoufala. Dnese jsem byla v nemocnici na ten screening test kde se testuje riziko downova syndromu a jine. V nemocnici mi vzali krev a na scanu mi miminko spalo a nechtelo se vubec probudit. Takze me nemohli zmerit. snazila se 10 minut a pak mi rekla ze mam smulu ze miminko spi a nemuze mi udelat ten test na down syndrom… co mam delat??? Nevite jestli by me jeste nejaky gynekolog udelal ten test v cr? Jedeme pristi stredu. Dekuji
I ja s manželem jsme tyhle testy odmítli. Jsou často falešné pozitivni.
Urcite si je v CR muzes zaplatit (jako ostatne vsechno ostatni), pokud je opravdu tak moc budes chtit.
Me teda prekvapilo, ze se v nemocnici snazili jend 10 minut – ja mela pravy opak, moje se tam mlelo, stavelo se na hlavu a stravila jsem tam asi 40 minut, musela jsem se jit projit, poskocit si atd. aby ho dostali nab ok Pece se asi opravdu lisi misto od mista…
@Kaya05 asi zalezi ja nevim
zijeme v Birminghamu - kde jsou na velke mesto jen 2 nemocnice co maji maternity unit… Mozna maji fakt nabito.
Jinak jsem na testech byla v CR a vysly mi dobre
Jen mi zjistili nizko polozenou placentu :-/…To by mi tu ani nezjistili
![]()
@Loki01 ahooj, zminila jsi se nekde ze tu pracujes ve zdravotnictvi - mozna mi budes moct odpovedet na par otazek
pokud bude cas
budu vdecna
Dnes jsem se ale dozvedela jak to tu je s prohlidkama u miminek. V 8tydnech, v roce a ve 2,5letech… ![]()
Ja uz z te pece tady mam takovy nervy – ze vazne uvazuju o porodu a roce stravenem v cr bez partnera
Jak mi tu doktori treba zjisti, ze bude miminko potrebovat ortopedicke kalhotky (zda je vse ok s kyclema), nebo jak a kdy kontroluji zda miminko slysi a vidi
ja vim ze vam to urcite prijde prehnane… ale… prvorodicka
a vytouzene po dlouhe dobe ![]()
A co se tyce porodu – rodili jste tu nektera? Jaktoze nedavaji klystyr? a kdyz se maminka roztrhne – a budou ji muset sit bude chodit i na kontrolu stehu???
Doufam ze se nektere bude chtit odpovedet aspon na jeden z milionu dotazu ![]()
@sabusssa ja rodila posledni v uk a nemuzu si stezovat. Pa byly moc mile, hezke prostredi, krasne mi zasili natrzeni - vubec to nebolelo…mimiku kontrolovali sluch hned v porodnici nejakym pristrojem. Zrak se kontroluje pozdeji. Na kyclich jsme taky byli- v nemocnici-, uz nevim proc
mozna mu v jedne lupalo,
, ale kdyz si reknes tak te tam gp posle. Jinak siti kontroluji PA, ktere k tobe chodi domu zkontrolovat mimi a tebe asi tyden po porodu kazdy den ( nebo 3 dny a potom health vistor?
promin uz si to presne nepamatuju - me to spis obtezovalo
jinak me i vyhovovalo, ze muzu hned po porodu domu, ale nebyla jsrm prvorodicka a je fakt, ze s kojenim je casto pri prvnim potiz a je dobre kdyz ti nekdo pomuze. Najdi si mozna nejakou laktacni poradkyni…
Klystyr se v uk nedava a ani se neptaji, jestli ho chces, ale muzes si podle me o nej rict, nebo koupit nejakej projimaci prostredek sama ( v cr se dela yal - myslim ze se to podava oralne) a jeste doma si ho udelat - zeptej se midwife. Tudle o tom mluvila jedna ve one borne every minute ze nechape, proc uz ten klystyr nikdo nechce.
@vonbrizon jeee dekuji za reakci! Nevis nahodou ktery dil to byl? koukam na to, ale nepravidelne ![]()
Laktacni poradkyne tu existuji? Jak se jim tu rika?
Potesila si me s tim sitim. A nevis jestli tu i nastrihavaji?
@sabusssa myslim, ze nastrihavaji jen pokud mimi je zasekly a potrebuje ven. Ja z toho porodu v uk mela taky strach a nakonec to bylo uplne v pohode ( srovnani s cr budu mit za mesic
). Libi se mi jak maji ve one born…ty ruzovy porodni saly s vanou a pritmi, nebo rodi na nejakym takovym tom puffu…proste ne na koze
a netocili se nejaky dily v birminghamu? V kterym dile o tom klystyru mluvi uz nevim
divam se na youtube napreskacku, protoze v cr bohuzel nejde chanel4 iplayer.
Kdy mas tp?
Na tu poradkyni koukni na http://www.laleche.org.uk/ nebo http://www.expressyourselfmums.co.uk/…nsultant.asp?… nebo se zkus zeptat midwife, nebo na foru v uk - ja chodila na babycentre
@sabusssa jinak jsem mela uplne stejnou zkusenost ze screeningem jako ty. Mimi blbe otoceny, tak zmerila to nt jak bylo a sla jsem a to nikdo v cekarne nebyl!
byla jsem z toho docela prekvapena a zklamana. Potom jsem uz chodila na utz jen privatne do centra prenatalni mediciny. Tech £150 mi za klid duse stal…
@sabusssa ahoj, ja jsem taky rodila v UK a nemuzu si stezovat. Pokud si vzpominam, tak prvnich par dni po porodu k tobe domu chodi midwife, pak te preda do pece healt visitor. Ta k tobe taky parkrat jde domu(nevzpominam si kolikrat) a pak ty chodis k nim, pokud mas nejaky problem nebo potrebujes neco zkonzultovat. U nas mame kliniku kazde dva tydny, objednavat se nemusi. Po sesti tydnech pak jdes ty i mimino na kontrolu k GP. Healt visitor k tobe domu pak prijde jeste v 9 mesicich a tusim ze i ve 2 letech. Sluch malemu kontrolovali hned v porodnici, kycle na te sesti tydenni prohlidce. Pokud budes mit problem s kojenim, tak tu existuji breastfeeding groups, kde ti pomuzou, nebo health visitor/midwife te odkaze na laktacni poradkyni. Neboj, neni to tu tak spatne, jak to vypada ![]()
@vonbrizon @Martina17 Fakt dekujiii! blbych zkusenosti jsem cetla uz dost, tak tohle dost uklidni ![]()
My meli potize i pocit - trvalo nam to pres rok a gp se mi smal kdyz jsem si rekla o doporuceni ke gynekologovi ![]()
Na tom screeningu mi ani nemluv! Myslela jsem ze vyletim z kuze! 10 minut utz! nic mi nerekla, jen ze vse vypada normalne. Nedala mi nahlas poslechnout ani srdicko. Jen rekla, ze divej, toto co tu blika je srdicko - ja tam nic nevidela!!
Za 9 mesicu tu jsou 2utz a jestli i ten druhy je na 10 minut tak dekuji pekne
![]()
Termin mam na cerven. Jsme 4mesic neco.
Taky tu chodim na utz k soukrome ale mam utz za £80.00 coz jde. a vzdy mi napise report na A4 a da 100 fotek ![]()
Vseho se bojim, nemam tu zadnou kamaradku co tu ma zkusenosti s porodem. Rodinu taky v CR a partnera v tydnu pryc. Uz jen predstava ze budu blbe zasita a nebudu moct kojit… ![]()
Jo a na screeningu jsem nakonec byla ted pred vanocema v cr. vysel diky bohu negativni - ale zjistili mi placentu polozenou nizko. Tak nevim jestli to mam vubec rikat midwife. Stejne se usmeje a rekne ze je jen zaskok za mou pravou midwife kterou jsem jeste nevidela ![]()