Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hihi, naše malá natírá našemu labrouškovi Tomíkovi hlavu pleťovým krémem:))))
U nás to je taky spíš tak, že ho musíme před ní bránit, nechá si od Elišky narvat do krku lžičku, píchat do oka, skákat po žebrech, dupat po ocase …a ani se nezvedne a neodejde:)))))
jo -a chlupy, to je věc:) Tomík je světlej, líná skoro celý rok … a my máme většinu potahů, koberců i oblečení tmavé. Takže taky obíráme jak o život:)))))
Na Elišku se to lepilo, když lezla. Jak se postavila a začala chodit, tak je to ok:)
Baghira
Baghiro- nas Karel je zase cernej a jestli mas pocit, ze cerne chlupy jsou mene videt, tak omyl
navic z praxe mam ozkousene, ze na svetlem labradorovi je lepe videt spina a tak clovek muze snaze podniknout prislusne napravne kroky
zatimco na tom cernym videt neni a ze je fakt od bahna poznam teprve az si lehne v obyvaku na koberec ![]()
Jana
Asi úplně nejhorší kombinace je černobílý pes, měla jsem fenečku bulteriéra a bílé chlupy byly vidět na černém oblečení, černé zase na bílém, to si pak nevyberete
. Teď mám žíhanou, ale zase tolik nelíná, ale to už je asi na jiné téma
.
Mmch, naše čubina si taky nechá líbit naprosto všechno, mladší synek ji přímo miluje. Psa k dětem doporučuju
.
Smokie
Janat … já srovnání mám, předtím jsme měli černého psa …a bylo to nebe a dudy, ty černé chlupy vidět skoro nebyly.
Ale s tou špínou máš pravdu, je na něm vidět každé smítko, takže když je bláto, sprchuje se několikrát denně:))
Pejskům zdar ![]()
Baghira
My máme dvě barmské kočky, jsou to kočky zcela domácí, ven nechodí, takže nějakých nemocí se moc nebojím, spíš alergie. Chlupy jsou samozřejmě všude, z černého oblečení nejdou vůbec dolů. Asi budu muset zvýšit frekvenciluxování, jestli to budu zvládat. A doufám, že alergie nebude, to by bylo blbý… Jo a jasně, že spí mršky u mě v posteli, pes se dal poslat na místo, ale s kočkama nehneš… ![]()
Marko: krysaříkům zdar, taky jsme jednoho měli před kočkama a byl úplně super, miláček! ![]()
Ahoj, super diskuze! ![]()
My máme kavalíra, 6letýho, a pelíchá jak o život. Kolikrát se smějeme, že není už plešatej. ![]()
Já jsem luxovala ráno a večer, obden vytřela, ale chlupy byly prostě všudypřítomný. Ale ten vztah pes-dítě to stejně všechno vynahradí, kluci si s ním užijou.
Víte jaká je u nás nejoblíbenější hračka? No přece psí granule! ![]()
Ája
Smailinko- u nas bohuzel psi granule nejsou jenom hracka, ale taky vyborny jidlo
mnohem lepsi nez to moje uvareny ![]()
Ale jsem taky moc rada, ze ma syn kontakt se zviretem. Alergie se sice bojim, ale asi to nema moc cenu resit dopredu a stejne pouze preventivne psa pryc davat nebudu, ze jo. Jana
Já mám doma téměř 1,5 letého synka a 1 roční fenku westíka. Vyrůstají spolu prali- jako dvojčata. Ráno, když vyjdeme z ložnice je pes ten první, koho Dany hledá. Kočkují se, ale mají oba už nastavené mantinely, co mohou a co ne. Když fenka zavrčí , tak jí nechá Dany na pokoji. Holt rozumí psí řeči možná líp než lidské. Jo a taky štěká a vrčí, třeba když je někdo za dveřma, je to hrozná psina. Co se týče přísných hygienických opatření - ty se většinou už vytratily - po roce soužití dvou „štěňat“ jsem rezignovala. Jen nesmí Danečkovi do pusy to, co už tam měl pes - aspoń, když to uhlídám. Westík vůbec nelíná, po této stránce to je v pohodě. A děti nemohou vyrůstat ve sterilním prosdtředí - trocha špíny jim vůbec neuškodí.
A asi před 2 lety jsem četla práci lékařů z GB, kde zjistili, že děti z domácností, kde mají aspoň dva domácí mazlíčky mají významně méně alergií, než ty, co vyrůstají bez společnosti zvířátek. A navíc ten psychický vliv co naší chlupáči n naše mrňousky mají, je taky moc důležitý,