Pekelná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10198
25.11.24 17:58
@Zlatovláska555 píše: Více
:lol: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10198
25.11.24 18:04
@Anonymní píše: Více

Hoď se do klidu..jestli si někdo myslí…že se máme chovat ke starším s úctou…protože jsou stáří…zatímco oni se chovají mrcháčsky…tak upadl na hlavičku.
Máš nervy…já bych to tu už nevysvětlovala
:D :roll: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.24 18:20

@1010 tak za me se tu objevuji i podnetny prispevky, tak to asi nechci nechat bez odezvy. Akorat teda nezvladam reagovat jednotlive, kdyz je toho vic :) ja spis obdivuju jine, ktere maji nervy porad vysvetlovat jednu vec, ktera tu zaznela uz asi 1000× jinym, kteri to nechteji pochopit 🤦‍♀️ na to ja uz nereaguju, protoze kdo nechce pochopit, nepochopi

• Citovat
  • Upravit
6626
25.11.24 19:43
@Monchichik píše: Více

Já bych ti mohla o tchánovcích vykládat. Po obýváku běhají dvě mrňata, přinese se horký kafe a na moji prosbu, aby ze stolu sundali ubrus přijde odpověď, že tam mají ubrus vždycky. Dceři alergické na jablka dali domácí mošt, když jsem jí to na poslední chvíli vytrhla z ruky a připomínala, že je alergik, tak odpověď …. Ale to je domácí….. Tříměsíčnímu miminu chtěli dávat čaj, když jsem řekla, že v žádným případě, tak odpověď….. že mu ho dají až tam nebudu….. To už fakt přemýšlíš, jestli nastoupila stařecká demence nebo se vnoučat chtějí zbavit. O tom učení lhát ani nemluvím….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10198
25.11.24 20:10

@Janli přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
25.11.24 21:42

Na témata „co by se asi tak mohlo stát“, „ty s tím naděláš“ a „tohle se za nás neřešilo“ by se mohly psát romány.

Část by tedy mohli psát doktoři z ambulancí, bohužel.

Zakladatelko držím palce, ať se to nějak urovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
25.11.24 22:27
@Alpacass píše: Více

Tak kazdy to vidi jinak. Mne rozhodne nevadilo, kdyz dcera neco odklidila at z duvodu, ze by to bylo pro vnucku nebezpecne nebo ze by mohla neco rozbit. Pokud se pak ona sama citila lip a v klidu, tak nevidim duvod delat zbytecna dramata z toho, ze po dobu navstevy mame krapet prehazene veci v domacnosti. Ale jak rikam, kazdy jsme jiny, nekdo ma potrebu za kazdou cenu lpet na nesmyslech, jen aby ukazal svou prevahu. Viz treba tady ty pi.tome magnety na lednici. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32171
26.11.24 07:07

@Janli No to si myslím, že bychom se moc často neviděli a beze mě by tam děti nezůstaly vůbec. Moje tchyně o vnoučata zájem neměla a nemá, zhruba před dvaceti lety jsem jí po mnoha eskapádách škrtla a mám klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.11.24 07:27
@Monchichik píše: Více

My už se taky vídáme max 2× do roka. Víc prostě nedám. Jen prostě nechápeš, že u jedněch prarodičů je všechno v pohodě, třecí plochy si vysvětlíš, fungování nastavíš a na druhé straně to prostě nejde a nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17376
26.11.24 07:29

Tak se tady z těch magnetů všichni ne.erte. kdybyste četly pozorně, všimly byste si, že o magnety na ledničce tady vůbec nejde. já zakladatelku chápu. žena má dítě proto, aby měla rodinu, ne proto, aby babička měla hračku. tady jde o celkové nerespektování, jistě, ať babičky rozmazlují, ale ať nehází vidle do výchovy. prostě matka by měla poslední slovo, ne babička jen proto, že je starší a má s ní být jednáno s úctou. tady jde prostě o princip, je to moje dítě a já rozhoduji, potěšte se, rozmazlete, ale respektujte.
kdo tohle nezažil, nepochopí. moje matka mi dělala to samé, chtěla mít s malou tajemství, dala jí tajně čokoládu a pak do ní při obědě jela, že když nebude jíst polévku, nevyroste. když už malá nevydržela a řekla, že se jí do bříška nic nevejde, protože měla čokoládu, divila se, jakou čokoládu… když se čokoláda našla, jen se ušklíbla, jako, že no a co, že babičky mají rozmazlovat, tak jí dala čokoládu. kdyby mi narovinu řekla „hele, ona ze mě loudila něco sladkého, nevydržela jsem, dala jsem jí před obědem“, asi bych nebyla ráda, ale brala bych to lépe, než lži a divadlo. viz. ten čaj a ubrus, co tu někdo psal - takhle jsme to měli vždycky, tak mu to dáme, až odejdeš… jako pardon.
u nás to vedlo k omezení kontaktu… vždy jen v mé přítomnosti a o nějakém hlídání nemůže být řeč. před třemi lety mi to matka vyčetla, že s malou nikdy není sama, že je kontakt „pod dohledem“… snažila jsem se to s ní vyřešit, řekla jsem jí své argumenty… zase jen úšklebek… opravdu, jak už jsem psala, kdo tohle nezažil, ten zakladatelku nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
26.11.24 07:34

@azaleila přesně tak..
Tady se totiž jen tchyně terorizují. Prostě hlídají oni a ty jako matka nemáš do toho co kecat. A nebo ještě lepší - musí to jít za tebe vysvětlit manžel a nedej bože, když je to jen přítel, to si tchýni nesmíš dovolit říct už nic.

Ale to, že už mamince říct dítě nic nemůže.. Je to tajemství apod. To už je přes čáru úplně od kohokoliv..

Kdo nezažije, nepochopí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13972
26.11.24 08:12

@azaleila mas pravdu.
Podle me všechny ty, co tu šijí do zakladatelky, budou mít samy máslo na hlavě. Kdyz jim přijde normální dite navádět ke lžím vlastním rodičům.
Jako moje tchyne syna taky rozmazluje, taky ji spousta věci vadí. Ale když je s nim jednou v roce sama a udela neco, co si mysli ze by mi vadilo, tak mi to rekne, víceméně vzdorovitě, ale rekne. Me do ted ani nenapadlo ocenit, ze mi nelže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
26.11.24 08:16
@azaleila píše: Více

Mne uplně naskočilo, i kdysi tu byla o tom diskuze. Dcera se kdysi vrátila od babičky (bez dohledu) s ustřihnutým culíkem. O ničem nevěděla. Moje matka jí to ustřihla během nějakých opiček, aby o tom nevěděla. Doma pak brečela. Když jsem na matku uhodila, tak nejprve zapírala, až když se se vytočila, tak přiznala s tím, že „se neposerte, vždyť to byly hnusný rousy.“ Šlo tehdy asi o 5 cm konečků jejích prvních vlasů.
Jo, vadilo mi to.
Krmení do pozvracení, krmení čokoládou před jídlem a pak vydírání a zapírání. Fakt nevim, asi se babky někde tohle musí učit, to je jak přes kopírák. :nevim:

S tchýní nikdy žádný problém nebyl. Naprosto normální ženská respektující všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17376
26.11.24 10:13
@SaxaL píše: Více

no a to je přesně ono… ve výsledku samozřejmě nejde o 5 cm dětských vlásků, stejně se dřív nebo později ostříhají.
ale babičce to nepřísluší a pro maminku to může být zcela zásadní.
a ta reakce, já nic, já muzikant, o ničem nevím a následné, no, tak se z toho nepo… to je prostě hrůza.
když už to babička udělala, měla prostě říct, že udělala blbost, nechala se unést nějakou hloupou hrou a toto je důsledek, který před tím nedomyslela, případná omluva by byla na místě… jak jsem psala já, radost bys sice neměla, ale vše by bylo přijatelnější, než toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106476
26.11.24 10:35

Ja se některým tem babičkam divim, ze se vůbec chtějí angažovat…nechat ze sebe dělat nesvepravneho blbce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová