Pekelná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
24.11.24 18:42
@AjaF píše: Více

Jestli to dobře sčítám, tak dítěti je cca 4 roky. Tak snad chápe, že magnety se nestrkají do pusy, ne? Při návštěvě bych magnety odendala, na konci zase nandala, pokud je chtějí mít. Nebo koupila velké, takové ty turistické. Párky a čokoládu bych tedy neřešila vůbec. Pokud vím, tak celé to halo kolem magnetů vzniklo nějakou de…bilní akcí na Tik Toku. Zcela určitě bych tchýni neoznačila ďábelská, to se prostě nedělá. Ano, dítěti jde o život často, přesto většina dětí doroste dospělého věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
24.11.24 18:58
@šklíbakočka píše: Více

Tak třeba tady: https://www.idnes.cz/…401_veda_mla můžeš najít informaci, že průměrný věk u tisíců dětí, které spolkly magnet ve sledovaných letech v USA, byl pět let, vdechnutí těch malých dokonce 10 let (článek z toku 2013). To ještě TikTok ani neexistoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.11.24 19:00

Zakladatelko, velice tě chápu a zároveň lituji. Každý bl.bec ví, že magnetky malým nepatří, jidlo má být střídmé (viz nepřeplácávat dítě/dospěleho kde čím) a tedy s tím zatajováním - to je manipulace jako prase, hlavně, že v jiných diskuzích se ohanějí narcisy a manipulanty a radí, ať co nejrychleji od nich utečou, ale tady? Škoda slov.
Hejtrů tady si nevšímej, nemůžeš za to, že mají třeba vrásky po celém těle, povislá prsa, zcvrklého a malého pinď. oura, problémy s polovičkou/dětma nebo jen škaredý den a potřebují upustit jedovatou slinu a ano, všechno se tady překrucuje. Viz vedle jsem dala diskuzi, kdy si nepřeji, aby nám tchyně chodila do ložnice a soukromého WC, protože prošmejdí všude všechno a jsem za velitelku a muž za podpantofláka :lol: :lol: :lol:
K řešení situace - určitě bych to na vaší terapii v poradně otevřela - i zejména to, jak ovlivňuje dceru ohledně ne/říkání věcí (to je hodně závažné a bohužel se tchyni povedlo nabourat důvěru mezi tebou a tvou dcerou), ohledně tchyně jsi sama zjistila, že je to jako házet hrách na zeď, normálně bych tam jezdila, když bude dcera chtít a dávala tedy pozor, co davá do pusy (nejen magnety, ale i to množství jídla - stejně nechapu, co si tím někteří lidé musí dokázat, když takto přecpávají dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 19:33

@šklíbakočka dceri jsou 3, magnety jsem zacala resit kolem jejiho roku a pul. Takze davno pred nejakou vyzvou na tiktoku. A jo, celkem prekvapive v ty dobe si veci do pusy nestrkala, prakticky zadne. Ale u tkhle maleho ditete spolehat na to, ze ji to najednou nenapadne nejde. Veci si zacala do pusy strkat az kolem 2 let, kdyz to videla u mladsiho. A ted ten mladsi uz si do pusy skoro nic nestrka a ona to dela porad. A cely dny nedelam nic jinyho, nez ji rikam, at si nic do pusy nestrka, ze to delaj mimina. A dela to furt. A ano, deti jsou v nebezpeci neustale, ale to cemu se da predchazet, by se predchazet melo.
@maty009 Tvoji diskuzi jsem prolitla - no taky dobry matros. Nam tohle tchyne udelala jednou, jeste na zacatku vztahu. Psala, jestli se muze stavit s vanocnimi darky, napsala jsem ji, ze nejsme doma a at se stavi jiny den. Napsala, ze to tam jen necha. Tak sjem ji napsala, ze ne a ze se teda pro ne muzu stavit ja az pojedu z prace, na to uz mi neodpovedela. A kdyz jsem prisla domu, tak vanocni darky byly uprostred obyvaku. Proste se rozhodla, zeptala se teda, ale kdyz jsem napsala, ze ne, tak si to stejne udelala po svem. A kdyby to aspon nechala za dverma, ne musela jit doprostred bytu. Tak to jsem tehdy taky byla vytocena. Nekteri lide proste hranice ostatnich nerespektuji a respektovat nebudou. A z myho pohledu si o tom muzou myslet, co chteji, ale respektovat by to meli. No evidentne ne :)

• Citovat
  • Upravit
21441
24.11.24 19:39
@Anonymní píše: Více

pokud manžel není schopný krotit si svou matku sám, měli byste udělat jednotu vy dva jako rodiče a společně postupovat. Připravte se na to, že tchyně se vás pokusí roztrhnout tvrzením, že jsi ho navedla, že je podpantoflák, že opustil svou mámu atd. ale i on je teď rodič a svou rodinu má chránit i před svou původní rodinou. nemá být malý chlapec.
A ano, tchyni by vyhovovalo, kdybyste se rozvedli, to je celkem běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.11.24 19:47

Tak s těmi dárky to je taky ukázka absolutního nerespektování, to je fakt na kudlu. Tady fakt nic nepomůže, kdyby to byl cizí člověk mimo blízkou rodinu, tak už ho normalně nechceš vidět, ale takto? Trpí náhodou tchyně syndromem odvedeneho syna? Styl - ta holka mi odvedla syna, tak teď uvidí - a dělá to pravě přes ten nerespekt (dárky, precpávaní jídlem, magnety apod.), navádí vaši dceru…i když ono většinou ti lidé, kteří nerespektují, jsou takoví odjakživa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
24.11.24 19:48

@Janli nemělo k dispozici mini magnety, ani zásuvky. Léky byly ve vysoké skříni a chemikálie v zamykací na WC.
A dětství s magnety přežilo dost lidí. Tahle diskuze mi připomněla oblíbenou hračku z mého dětství, magnetickou mozaiku. Tam byly hodně malé dílky.

• Citovat
  • Upravit
5151
24.11.24 19:49

Stacilo je pozadat, aby ty magnety dali vys, at na ne dite nedosahne. Ne vyzadovat, at je vyhodi.
A k tomu jidlu - ja teda neresim, co u babicek jedi, kdyz u nich jsou. Vsak to neni denne. Moc to resis. Jo, dceru nema navadet, aby ti nic nerikala. Ale asi je to vyustenim cele te situace. Vi, ze jsi proti ni, ze ji vycitas co detem da, tak asi ji ujelo neco jako ‚mamince to radsi nerikej‘. Ne, neni to spravne. Ale ty taky podle mne delas zbytecne drama. Jen tady takovy dlouhy sloh kvuli magnetce a jidlu, to stacilo napsat dvema vetama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77020
24.11.24 19:54
@Alpacass píše: Více

ale ta mozaika určitě nebyla určena pro děti od 1 do 3 let, o kterých je diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 20:09

@PaníBovaryová ja mam velkou viru v tu terapii. I jsem to tam rikala, ze chci, abych ja a deti pro nej byla na prvnim miste a ze ten pocit z nej nemam, na to sice nic nerekl, ale evidentne mu to vrtalo hlavou a pak mi ve spouste veci dal z pravdu. Tak doufam, ze se dostaneme do bodu, kdy budeme opravdu tahnout za jeden provaz. Vuci detem tuhle domluvu mame a 100% ji drzime - jakoze kdyz jeden neco rekne, tak to tak bude, ikdyby se to tomu druhymu nelibilo, tak v dany situaci toho rodice nepodrazi a teprv, kdyz u toho nebudou deti, tak si treba rekneme, ze tohle rozhodnuti se nam nelibilo a priste bychom to chteli jinak. A to opravdu bez vyjimky funguje. Tak doufam, ze se dopracujeme do stejneho postupu i co se tchyne tyka. A nebo i samozrejme mych rodicu - ikdyz tam takhle velke problemy nejsou, ale to samozrejme neznamena, ze se nevyskytnou situace, kdy se nam neco nelibi. Akorat ze s nasima se o tom da mluvit no a kdyz si neco neprejeme, tak si o tom sice treba mysli svoje, reknou nam k tomu svoje, ale respektuji nase rozhodnuti. A tkhle by to dle meho melo fungovat no. A taky teda ta poradna byl jeho napad, takze verim, ze nam to opravdu pomuze - ze tam jako nikdo nebyl dotazen za nohu a proti sve vuli. Navic si myslim, ze obecne chlapi do poraden moc chodit nechteji, takze to beru jako velke pozitivum.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 20:17

@maty009 tak samozrejme, ze syn je mazanek. I obe jeho segry si vzdy stezovaly, ze byl vzdy protezovany. Takze je to asi mozny no. Akorat teda pred detma mi neprislo, ze by byl mamanek a klasicky mamanek asi uplne neni, ale to ze se necha od matky hodne ovlivnit je bohuzel smutny fakt.
@hani28 nevyzdovala jsem, at je vyhodi, ale at je da pryc, aby se k nim dcera nedostala. Takze klidne vys, do supliku, to by mi bylo falt fuk. A jak uz jsem tu psala, v dobe, kdy jsem resila to jidlo, tak tam dcera chodila 1-2× tydne, coz je za me hodne, na to aby byla vykrmovana. Moji zadosti o lepsi stravu nevyhovela, tak jsem pocet navstev stahla. Ted to vychazi tak jednou za 3 tydny cca treba navsteva odpoledni. Takze jedno mi to neni, ale uz ohledne jidla nerikam nic, protoze to uz samozrejme preziju. Ale to neznamena, ze mi nevadi, ze prijde od babicky a v noci poblije celou postel. Takze castejsi navstevy neprichazi v uvahu. A kdybys ji znala, tak bys vedela, ze ji to opravdu neujelo. Uz kdyz byl dceri ten rok a pul, tak „ve vtipu“ rilala, jak dceru nauci, aby mamince nic nerikala. Takze ne, opravdu ji to neujelo a nebyla to zadna nehoda ani nahoda.

• Citovat
  • Upravit
21441
24.11.24 20:18
@Anonymní píše: Více

Drzim palce. On totiz neni duvod, aby vam to u deti fungovalo a u tchyne ne - opravdu az na manzeluv pocit, ze je malym chlapcem a musi vyhovet mamince za kazdou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 20:21

@PaníBovaryová dekuji :hug: ano, myslim si, ze v sobe ma tuhle totalni poslusnost vuci rodicum. Tak treba mu to dotece, ze je dospely chlap s vlastni rodinou a opravdu nemusi rodice poslouchat na slovo.

• Citovat
  • Upravit
10209
24.11.24 20:46
@maty009 píše: Více

Tý jo…tohle čtu poprvé…a dává to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.11.24 20:52
@Alpacass píše: Více

Jasně, takže jsi z dosahu odstranila to, co všichni ostatní a jen tu zbytečně machruješ, ač nemáš s čím. Co měl ten tvůj příspěvek teda za smysl? Absolutně žádný… Jo, za mýho dětství jsme měly spoustu nebezpečných hraček a nebyly autosedačky. Jen se o těch mrtvých dětech tam nepsalo, že? Bohudík, doba pokročila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová