Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alpacass píše: Více
Není magnet jako magnet. Takové ty klasické kulaté jsou dostatečně malé. A hele, já byla taky vychovávaná k samostatnosti, navíc jsem vyrůstala na statku. A víš co? Stejně mi to nezabránilo strčit si jako malá do nosu takovou malou kuličku a do ucha mentolový bonbon. Nikdy nevíš, co se tak malému dítěti v vylíhne v hlavě.
Příspěvek upraven 24.11.24 v 18:40
@jege píše: Více
Protože kdyby ji respektoval, tak by nevznikla tahle diskuze.
Protože by přišel na návštěvu a řekl by své mámě „nezlob se, ale dám ti ty magnety radši na chvíli nahoru, víš, jsou celkem drobné a ona/on je ještě malý, tak aby je náhodou nespokl, děti může napadnout cokoliv“ a v ideálním světě by tchyne řekla „no jasně, klidně je tam dej, mě to vůbec nenapadlo. Dáme si kafe a bábovku?“
Neměli jsme doma žádné mini magnety. A nikdy u nikoho v rodině dítě magnety nedávalo do pusy.
A takhle vážení vznikají lidé, jako je naše diskutovaná tchyně. Názorná ukázka.
@Janli moc dekuji za zastani
a jo ano, mozna tu pusobim jak nekdo psal, agresivne, napruzene, vysazene.. ale jak pises, to uz je jen totalni zoufalstvi po letech trvajicich boju a bez jakehokoliv kloudneho vysledku - za coz bych ja osobne povazovala uz jen to, ze by ndkdo byl ochotnej se o rozdilnych nazorech pobavit, ale to se bohuzel nekona.
@SaintRaffaella A s tema ponozkama, to jen vlastne odstartovalo konstruktivni debatu o tech dulezitych vecech. Meli jsme novou skrin, ja tam ukladala veci a zkistila jsem, ze ma manzel milion ponozek - ale stale nosi domu novy, tak jsem mu rikala, proc si furt kupuje ponozky, kdyz jich ma plny suplik. Tak mi rekl, ze zadny nema, ze v supliku jsou samy teply ponozky. A nasledne se rozhovoril o sve mame, co dela, co nedela, co mu vadi, ze prave ji nekolikrat rekl, ze teply nenosi, ale ona si usmyslela, ze teply ponozky mit musi, tak ze mu jich nakoupila milion a on to stejne nenosi a nosit nebude. Ale pak se ta debata rozvinula dal na dulezita temata nez ponozky, takze vytrzeny z kontextu to asi zni vtipne, ale fakt neresim, jestli mu kupuje ponozky a jaky, jen ze od toho se to odpichlo a zacal s tim sam manzel. A jako jo, jestli se k tomu lhani manzel nepostavi celem, tak me tam bude mit tchyne pecenou varenou - a myslim, ze ani nebudu muset nic moc delat, jen moje pritomnost si myslim, ze bude velice na obtiz.
@Anonymní píše: Více
Správně, takže se mohla realizovat jak chtěla na vlastních dětech, na což jak zakladatelka píše, se celkem dost vybodla, a teď ať nechá mladý, ať se také mohou realizovat, jak chtějí oni a takhle natvrdo bych to tchýni řekl!
![]()
@Anonymní píše: Více
Ne promiň s těma ponožkama, mě to fakt pobavilo ![]()
Proč? Tím, že jsme s narozením dítěte neudělali z domácnosti holobyt, vzniká protivná tchýně?
@Janli píše: Více
A proč se s ní hada ona jako snacha, místo aby zasáhl syn? Vždyť dítě se s rodiči přece vždy lépe domluví, než nějaký „vetřelec“
prostě svojí stranu rodiny si řeší každý sám. Od dárků na Vánoce, po takovéhle problémy. Jednoduchý jako facka
pak je to navíc i problém mezi partnery, a přitom úplně zbytečně.
@Annonymní_007 píše: Více
A proč by měl všechno řešit chlap? Není tiskovej mluvčí. Pokud mám s tchýní problém, tak to řeším sama. Stejně tak nedělám tiskovýho mluvčího mezi mým manželem a mýma rodičema. Jsme dospělý a svéprávný, ne?
@jege ja ani nevim, jestli si je ona vedoma toho, co si o ni mysli vlastni syn a jak to citi. A neni mu 15, aby to byla nejaka pubertacka revolta, ze ho rodice stvou, ale je mu 40 a to uz by teda snad mel zpetne umet zhodnotit, jak to dle nej bylo a jak to vidi. A jestli i v tomhle veku tvrdi, ze na ne rodice kaslali, tak to tak asi realne bude
ale myslim si, ze do oci ji to nikdo nikdy nerekl, takze asi zije v tom, ze je hvezda nejvetsi.
@SaintRaffaella Aspon se to trochu odlehcilo ![]()
@Annonymní_007 Uz jsem to tu psala, manzel se ji doted nebyl schopen postavit, kdyz uz ji na zaklade nasich nescetnych hadek neco rekl, tak to nikdy nebylo tak durazne, aby pochopila, ze uz fakt ma hodit zpatecku. A nebo at se deje co se deje, tak nikdy nebude schopna respekovat i nazory ostatnich a povede si svou ![]()
Ne, jen představou, že celej svět bude fungovat podle vás. Mimochodem, pokud mělo dítě volně v dosahu drobný a nebezpečný předměty, jako magnety, volně přístupný zásuvky, léky a chemikálie, tak by spíš bylo od věci si gratulovat, že to dítě ve zdraví přežilo, než se tady hrdě plácat po ramenou. Hrdinka si totiž jen do doby, než se něco stane.
@Janli píše: Více
A proč by to měl být tvůj problém? Jeho problém to není? Člověk by řekl, že rodiče jste oba stejně ![]()
@šklíbakočka píše: Více
Od kamarádky vím, co umí dva spolknuté magnety…
Jde klidně o život.
Ostatní bych tak neřešila, ale bezpečí dítěte ano.