Pekelná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9059
24.11.24 10:36

Tak tam prostě jezdete všichni. Jednou za dva týdny na návštěvu, děti budeš mít pod dozorem, babičku taky, vztah si budou budovat i tak. Manžel nebude nešťastný, že mu děti odstřiháváš od jeho rodiny. Problém vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.11.24 10:44
@Janli píše: Více

To všechno je v pořádku a chápu - co však teda pochopit neumím, že tam zakladatelka ty děti stejně dá a rovnou na celý víkend, „aby měla klid“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 10:53

Zakladatelko máte naloženo s manželem slušně. Stavba, malé děti s malým rozestupem… Do poradny chodíte, možná tam proberte i ty vikendy.

Proč manžel trvá na těch víkendech? V té odpovědi bude skryté řešení tohoto problému. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 10:54
@hanka.br. píše: Více

Zakladatelka vysvětlila, že chce mít klid od manžela - ne od dětí. Zřejmě na ni tlačí, ale ona má o děti obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
24.11.24 10:57

Zakladatelko, já naprosto chápu situaci s magnety. Malým dětem se obecně nedávají hračky, kde můžou spolknout malé části, a paní tchýně nechá dítě hrát si s magnetky. Jestli jsou to takové ty klasické, tak to spolkne jako prd. A ono stačí, aby si to strčilo do pusy a zakoplo, zaskočí mu to a průšvih je na světě. A pokud už to nedošlo jí, tak ve chvíli, kdy na to byla upozorněna, měla příležitost, aby si to uvědomila. Jenže ego je mrcha a jsou bohužel lidi, co si za žádnou cenu nepřipustí, že jejich jednání je špatně, i kdyby jím způsobili pěkný průšvih, a každou výtku berou jako útok, který u nich spustí „a-just-jo obranu“. Chápu, že jsi to potom už ze zoufalství zkoušela přes doktora, oni ti starší lidi na ně často víc slyší. Ale pokud by se mi dítě vracelo s tím, že zvrací z přejedení blbostmi a tím, že ho babička vyloženě učí lhát, tak bych ho tam taky bez dozoru nepouštěla. Pokud tam dítě chceš pouštět, tak bych tedy jezdila s ním. A až by se babička divila, tak bych jí přímo řekla, proč tam holt musím být, když se mi dítě vrací naočkované postojem: „Lži svojí mámě…“

Příspěvek upraven 24.11.24 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
24.11.24 10:57

@Serpentini Ale píše, že manžel trvá na tom, aby tam občas na víkend děti šly. Jestli to správně chápu. Tak já bych zase trvala na tom, že spát tam dítě beze mě nebude. Návštěva a domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.11.24 11:00
@hanka.br. píše: Více

Zřejmě, aby měla klid od manžela a hysterické tchýně, ne od dětí. A pak doma trne, co z toho zase bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meduza543
24.11.24 11:06

Četla jsem jen úvodní příspěvek, nechápu, proč si lidi takovyma kravinama komplikují život, magnety bych asi koupila větší a tchýni poprosila, jestli by je nemohla docasne vyměnit a s tím jídlem bych asi řekla, že jestli se mi dítě znovu poblije, tak jestli by ti tchýně pomohla s uklidem, příště by si to asi rozmyslela a zbytečně dítě neprecpavala :nevim:,ale všeobecně buďte rádi, že máte jen takové malé problemy ;)

• Citovat
  • Upravit
9059
24.11.24 11:07
@Monchichik píše: Více

No jestli to správně chápu já, tak na tom manžel trvá kvůli tomu, že se výrazně omezily návštěvy u prarodičů a on chce aby jeho rodiče s dětmi taky trávily nějaký čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.11.24 11:11
@Janli píše: Více

Vždyť já nikde nepíšu, že chce mít klid od dětí. To je přece úplně šumák, jestli od dětí nebo od manžela - pořád je ochotná riskovat životy těch dětí kvůli klidu - pokud to teda je tak dramatické u té tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
24.11.24 11:12

@Serpentini No spát bych je tam prostě nenechala. Aby mi naváděla děti, že mi nesmí něco říkat, by mi vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 11:25

Zase je tu hodne prispevku, tak to zkusim opet odpovedet hromadne. V prvni rade chci ale podekovat i za slova podpory a pochopeni.
Co se tyka tech vikendu. Nevim, proc na tom manzel trva, ale co mi vypravel, tak oni pry travili u babicek vikendy vsechny - tak asi proto, ale jsou to jen moje domnenky. Kazdopadne ale primarne nejsem proti vikendum u babicek, my taky jezdili, ne teda kazdy vikend, byli jsme hodne s rodicema na vyletech a tak, ale jezdili jsme i k babickam. Za me to k detstvi taky patri. Tak to jen na odpoved, proc by vubec mely deti jezdit na vikendy pryc. Z principu na tom nevidim nic spatneho, pokud je teda nejaka snaha o dodrzovani urcitych pravidel.
A ano manzel na me tlaci a kdyz nechci zit v neustalych hadkach, tak obcas ustoupim - tento rok tedy 3×. A ano, doma z toho pak trnu, co zas prijde.
V poradne uz tema tchyne zaznelo - teda vzdy jen okrajove a na konci sezeni, tak na to nebyl cas, ale sama ta terapeutka rikala, ze priste se na to teda zamerime - a rozhodne tam chci tema toho, ze tchyne uci dceru lhat otevrit, myslim si, ze mi manzel bude i vic naslouchat, kdyz tam bude treti nezaujata strana, nez kdybych to na nej vybalila doma - z toho by zas byla jen hadka a reseni zadny, tak uvidime no.
Reseni, ze budu trvat na tom, abychom tam byli vsichni asi je no. Nadsena z nej samozrejme nejsem, pro me to jen znamena ztratu casu, kdy bych mohla delat neco uzitecnejsiho a jeste poslouchat jedovaty poznamky na me, ale co se da delat, jinak to asi nepujde - myslim, ze to ani tchyni nebude po chuti a treba to skonci tak, ze tak na vikendy jezdit nebudou vubec, ale tak to se nevi, co bude.
Ted nevim, jestli se mi povedlo zodpovedet vse, tak snad jo, mam toho vseho plnou hlavu.

• Citovat
  • Upravit
1147
24.11.24 11:54
@Anonymní píše: Více

Dočetla jsem diskusi po sem. Zdejších hejtrů si nevšímej, asi mají potřebu se na někom odreagovat a zrovna jsi byla po ruce. Přijde mi jako dobrý nápad otevřít toto téma až u terapeutky, aby to manžel nemohl kopnout do autu. Být tebou, trvala bych na tom, abyste si tam domluvili nějaký společný postup, a ten pak dodržovali. Aby to bylo jasně dané.
Jinak co se tchýně týče, rozmyslela bych si, jestli tam do budoucna chceš děti vůbec dávat. Chápu, že nechceš přetrhat kontakt s prarodiči, jenže ti se už ukázali jako mizerní rodiče a jako prarodiče očividně nejsou o nic lepší. Zatím je dcera malá, nemá z toho rozum, ale opravdu chceš, aby před ní mluvili sprostě a pomlouvali příbuzné? Dítě z toho nebude mít rozum, nepochopí, že dcera je chvíli v nemilosti a pak zase v milosti a takhle to jede dokolečka dál. Připadá mi to jako dost toxické prostředí. Prostě rozmyslet si, jak to do budoucna chci, porovnat výhody a nevýhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 12:07

Takže tchyně to přehání a ty co? Ty to nepreháníš. Evidentně jo když se ti dcera boji říct co tam dělaly? To tě nenapadlo co? A dělat scény kvůli magnetům? Tak se dají vejs ne? Máš ruce! Taky to dělám i u známých. Jako:nezlob se dala jsem svíčku na stůl nechci aby ji na sebe strhla. Magnety teda taky. :nevim: a co? Možná bych to vyřešila i tak, že bych dceru nechala si s nimi hrát pod dozorem a říkaly bychom si co na nich je, jak se používají a že se nejedí. U kamarádky dáváme maličké magnetky hned pryč!
Já si řekla, že co dělaj u babičky do toho se nepletu pokud není potřeba. Hold doma bude dítě jíst to co se doma vaří u babičky jinak. Buď ráda, že vůbec jí! Vyprdni se ne malichernosti! Bude to mít všichni jednodušší a vztahy budou lepší. Nehledej nesmysly ale smysly toho proč ti dítě lže! A proč vlastně musí! Buď ráda! Že má babička zájem!

• Citovat
  • Upravit
32170
24.11.24 12:21

U známých jim přemísťuješ sama věci kvůli tvým dětem? Tak jestli je babička normální, má je dát jinam sama. A navádět děti, aby mi cokoliv neříkaly, to by se mi taky nelíbilo, jedno proč to dělá. Děti by tam prostě nespaly. Návštěva jen se mnou. Asi si neumíš představit, že jsou babičky, které dělají naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová