Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Deti se nemaji ucit na to, ze je normalni mit s dospelymi tajemstvi co kde delali pred rodici. Vsichni vime proc.
Pokud manzel na necem trva, prebira za to take zodpovednost. Od nachystani deti az po zkroceni sve matky.
V manzelstvi si kazdy kroti svou cast rodiny. Nejlepsi pravidlo k zachovani dusevniho zdravi.
@Monchichik 57053819 [/citacejo dávám věci výš nebo dál. Tříletý dítě většinou všechno vyzvani. Takže buď je tomu dítěti víc nebo je to trochu přeražený. Vždycky něco řekne. Když neřekne tak se bojí. Otázka je koho. Babičky nebo mámy? Co je horší?
Jídlo, magnety, doktorka kvůli magnetkům. To je zbytečná hysterie a kvůli tomu, i tyhle hry, kdy malá ti nemá říkat, co tam jí.
Kdybys nedělala drama, nebyly by tyhle tajnosti.
@Anonymní píše: Více
Dcera mi rika vse. Ve trech letech opravdu nema mozek na to, aby sama usoudila, ze mi neco nebude rikat. A jestli to probehlo stylem - ja ti dam cokoladku, ale nesmis to rict mamince, jinak priste ti uz nebudu moct dat? Jako uplatit tri lety dite cokoladou, na to clovek opravdu nemusi byt raketovy fyzik. Vse mi rika, od posledni navstevy u tchyne mi ale odmita rict, co bylo tam a sama mi rekla, ze ji to rekla babi, sby mi to nerikala. A protoze ma babicku rada, tak ji poslechne - ikdyz vubec nechape souvislosti. Proste dceri vymyva mozek a zseva mezi me a moji dceru neduveru - a to mi teda jo vadi. A moje dcera opravdu nema duvod mi lhat a ani se me bat, mame krasny vztah, takze kdyby ji to nenalila do hlavy, nikdy by se nic takovyho nekonalo.
A ona ji precpava jen ten posledni den? Mne prekvapuje, ze se ji tam nepoblije o vikendu, ale az tobe doma.
Nedavala bych na vikend, jen bych tam jezdila na navstevu. Tyhle reci „nesmime to rict mamince“ a lhani desne nesnasim. Zvlast, kdyz tady s tim dite tak bojuje a musi se hodne ovladat.
@Mosie tak samozrejme, ze bych byla nejradsi, aby tam deti nechodily vubec, ale s tim bude muset souhlasit i manzel a to si teda myslim, ze jeste zdaleka tam nejsme, sby na to pristoupil. Uvidime, co rekne na situaci „nesmis tohle mamince rikat“, na to jsem vazne zvedava.
@PaníBovaryová S tim zkrocenim sve rodiny souhlasim. Bohuzel ale manzel na to podle me nema, aby se svoji matce postavil. On se za sebe bohuzel postavit neumi. Ale tak treba mu i ta terapie pomuze, aby to zmenil ![]()
@Tarena to nebylo po vikendu, ale jen po odpoledni navsteve. Na jare jsem byla tyden mimo a deti byly s manzelem - necekane s nima byl celou dobu u tchyne. Ale mala chodila normalne do skolky. Tak z toho tydne mela 3dny prujem - pry, ze to je jasny, kdyz v ty skolce to jidlo ohrivaji a nevari, ze to asi bylo jety. Prijde mi to jako velice zajimava nahodicka, kdyz za 8 mesicu dochazeni do skolky zadny strevni potize z jejich jidla nemela, ale jakmile jsem pryc a jsou tyden u tchyne, tak ma z toho 3 dny prujem. Ale to se samozrejme dokazat neda, takze ani manzelovi ani tchyni jsem na toto tema nic nerikala a jen jim odkyvala tu jejich verzi se zkazenym skolkovym jidlem, ale myslim si o tom svoje.
A ano dcera s tim bojuje hodne. Proste mi neco zacala vykldat a v pulce se vydesene zarazila a ze vlstne ne, ze mi to vlstne nechce rict - protoze si vzpomnela, ze ji to babi zakazala. No je mi z toho fakt do breku.
Tak malé dítě je snadno manipulovatelné. Nevíš, co mu babička hustí do hlavy: „Nesmíš to mámě říct, jinak už za mnou nebudeš moct chodit. Nesmíš to mámě říct, nebo se na tebe bude zlobit!“ Moje kamarádka musela taky utnout samostatné návštěvy syna (4 roky) u jeho prarodičů. Kluk po návratu od prarodičů začal ubližovat mladší sestře, se kterou měl jinak skvělý vztah, protože mu během víkendu babi s dědou nahustili do hlavy, že maminka má radši miminko.
@Livi92 no to je teda taky mazec
ja vubec nevim, proc ma nekdo potrebu takhle skodit. A ze jim vubec nevadi, ze nejvic skodi tomu diteti.
Takže zakladatelka má podle tebe pokaždý projít tchánovcům byt a odklidit magnety.? I podprůměrně inteligentní člověk by po prvním upozorněni pochopil, že ty magnety tam nemají být, stejně jako baterie, nůžky, léky apod. Magnety fakt nejsou životně důležitá věc, aby na lednici musely být a ještě ve výšce jam dosáhne dítě. Ale zodpovědnost za to má mít zakladatelka, jo? Něco jinýho je přijít někam na návštěvu a něco jinýho je byt, kde dítě tráví čas pravidelně. A to lhaní? Chápeš vůbec důsledky.? Teď ji naučí lhát přitroublá babka a příště to ve stejným duchu povede úchylnej strejda. Evidentně neumíš domyslet důsledky. ![]()
@Janli No já nevím. Pokud by někde visely v dosahu dětí magnety a nepomohla by žádost o jejich odstranění, chtěla bych vidět, kdo by mě přinutil tam ty děti pouštět samotné. Prostě tam budu chodit na návštěvy s nimi. A odpadne i to navádění dětí. Ať se manžel třeba postaví na hlavu.
Psala jsi, že to řekla tvé matce, ne tobě. Takže koukám, že trochu kecáš podle toho, jak se ti to hodí.
@hanka.br. píše: Více
Víš co? Ono to není tak jednoduchý. Rodiče jsou totiž dva.
@terien dekuji z chytani za slovo. V tom prnim pripade, jak rekla, ze je velka a sikovna mi pak i rekla, ze ji to rekla babi. Jo v prnim prispevku to neni. muzes si o tom celkem myslet, co chces. A ted to rekla i moji mame. Tohle je fakt absurdni 🤦♀️