Pekelná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.24 08:17
@Temnástranasíly píše: Více

Protože si chce dokázat, že má pravdu. U nás to bylo jednu dobu hodně zlé, kdy mě nazývala vulgárně i před dětmi. Teď jsou děti velké, ale ty snahy, cpat dětem, že ona má pravdu, má pořád.
Podle toho, co tu zakladatelka doplnila, je její tchýně podobný materiál jako ta moje.

@SaintRaffaella a co kdyby babička jídlo od tebe vyhodila a dala podle sebe. Nebo ty nové hezké magnety nepřijala, protože pro ni to je škoda a darovala dál.
Já se ani nedivím papíru od doktorky, my ukazovali zprávu z alergologie, kde bylo, co má a nemá a babička taky neřešila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 08:22

@hanka.br. Proc tam deti na vikend davam? Protoze porad je to jejich babicka a maji ji znat, at si o ni ja myslim, co chci. A protoze to samozrejme chce manzel, aby tam chodili. Takze v tom jsem taky spatna, ze teda ustoupim, ikdyz se mi to nelibi a nejdu pres mrtvoly? Kdyby bylo jen na me, tak tam ty deti nechodi, maximalne na zdvorilostni navstevy na narozeniny a vanoce.
Jako musim se uz smat - kdyz si trvam na svym, tak jsem spatna, ze nejsem schopna udelat kompromis. A kdyz ho udelam, tak jsem evidentne jeste horsi :lol:

• Citovat
  • Upravit
415
24.11.24 08:23
@Anonymní píše: Více

Chápu.

Zřejmě je tchyně toxická osoba. V tom případě pak tedy jen omezit kontakt na minimum a vždy jen za tvé či manželově přítomnosti. A nenech se vyprovokovávat k tak ponižujícím věcem, jako je potvrzení od doktora, ani nediskutuj. Nemusíš jí nic vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 08:28

No a pomohla zpráva z alergologie? Nepomohla, že? Co řekne rodič je zákon. O tom se nediskutuje a to se neprokazuje.

Kdo tohle nechápe, tomu dítě nesvěřuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 08:29
@SaintRaffaella píše: Více

Nepomohla a taky je od té doby nikdy neměla samotné.

• Citovat
  • Upravit
415
24.11.24 08:31

Upřímně ale taky nerozumím tomu, proč je tam za daných okolností dáváš na celý víkend. Však na to, aby děti babičku znaly, stačí pár hodinová návštěva za tvé přítomnosti (či manžela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.11.24 08:35

Na udržování kontaktů zdvořilostní návštěva bohatě stačí. V životě bych neposlala dítě někam, kde bych nebyla přesvědčená o jejich bezpečí, z žádných důvodů. Tohle jednání matek nikdy nepochopím. Tak pokud mám pocit, že tam dítěti něco hrozí, tak ho tam přece nepošlu na celý víkend. To mi nebere hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
24.11.24 08:41

Gratuluju, potřebuješ mit navrch (jinak bys po tech magnetech hned rodinu nezacala balit a demonstrativně odchazet) a nici ti to ted uz i manželství.

Začni u sebe, protože jsstli nevycines nejakou sebereflexi, tak ti to manzelatvi tak jako tak jednou krachne.

• Citovat
  • Upravit
1131
24.11.24 08:45

Také bych tam dítě na víkend nedávala. Šlo by tam jen na návštěvu pod mým nebo manzelovym dohledem. K utváření vztahu s babičkou to stačí. Nedávala bych ani kdyby dítě chtělo, nabídla bych jiný program doma a ona by si dcera rychle odvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 08:47

@SaintRaffaella @hanka.br. Protoze chci mit taky doma trochu klid? Jako ne od deti - nebo teda respektive od dcery, mladsi na hlidani kvuli zdravotnimu stavu jeste nechodi. Ale od manzela. Protoze ten chce, sby tam chodili.
Nekde v unoru nebo breznu jsem si letos rekla, ze to zkusim, jestli nastane nejaka zmena - nenastala. Takze pak tam byla sama na vikend az v srpnu. No a ted tam teda byla nekde v rijnu a to se vratila s tim, ze mi nebude nic rikat. Takze samozrejme chci zakrocit a na vikendy ji tam uz nedavat, ale nejdriv musi byt manzel na moji strane a souhlasit s tim - ale to prave nevim, jak presne udelat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 08:52

@andrasteia jakoze si chci v klidu o problemu promluvit a tchyne mi da jasne najevo, ze se se mnou bavit nebude, tak tam mam poslusne sedet? Ja zacala v klidu, pna mi v deuhy vete rekla, ze kdyz se bojim, ze tam teda dcera chodit nemusi = ona me poslala do urcitych mist. A abych nekoho presvedcovala, aby se mnou normalne komunikoval, tak to teda fakt ne. Ja vetu, ze kdyz nebude po mym, ze tam dcera chodit nebude z ust nevypustila.

• Citovat
  • Upravit
80119
24.11.24 08:53

Jsi normálně bláznivá. Neměla s do ní vandrovat Kvůli jídlu, za víkend ti děcko netloustne. Zblit se mohla po čemkoliv. A pak by ses třeba domluvila i na těch magnetech. Utocis pořád a Diviš se, že se nemuzes domluvit. A to - já rozhodují, já jsem matka - na to bych ti řekla jedno - tak se starej sama. Nazdar. V každém tvém příspěvku je to já já já. Není divu, že máte doma dusno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.11.24 09:03

Kvůli klidu jsi ochotná riskovat život svého dítěte, který podle tebe tchýně ohrožuje? Tak to jsi matka roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 09:03

@inkakřivák chodila tam 1-2× v tydnu v te dobe, byl ji rok a pul, za me jsou zdrave navyky ke stravovani dulezite a nebylo to teda o tom, ze si jednou za cas u babicky neco da - z toho se opravdu nestrili, ale v teto intenzite navstev mela dodrzovat, co jsem si prala, kdyz ne, tak se intenzita navstev stahla na takovou intenzitu, aby to bylo jedno. A jo, ja nemam problem se starat sama, vubdc nepotrebuju, aby mi hlidala, takze to nemusis mit strach :) a z tehle logiky snad, kdyz ona chce hlidat casteji, tak by snad teda mela dodrzovat nejaka moje pravidla ne? Kdyz nechce, ok, deti tam chodit tak casti nebudou, nazdar.

• Citovat
  • Upravit
415
24.11.24 09:04

Uvědomuješ si, jak agresivní máš rétoriku?

Jestli tě tchyně nerespektuje, tak tam děti samotné nedávej. :kytka:

Jestli na tom trvá manžel, tak je ale problém někde úplně jinde. Kvuli tomu chodite do poradny? Pokud měl takové dětství, jake jsi popsala, bude mit vyznamny deficit lasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová