Pekelná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
24.11.24 07:36
@Anonymní píše: Více

Dobře no, tak neděláš, sebereflexe nula. Až na to dojedeš, tak pak nebreč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.11.24 07:38
@karkarka píše: Více

Mně pobavilo, jak do jámy lvové dává dítě minimálně- například 3×rocne na víkend :lol: máme milující nekonfliktní babičku- tchyni a počet víkendu u ní rovná se v šesti letech přesně jeden :D ale moje dvouleté dítě si teda víkendy u příbuzných neporoučelo :lol: No tak ji zas můžeš doma tlačit do hlavy jKa je babička zlo a holka začne ze stresu třeba koktat :palec: Jo a ten rozvod vtipnej- přesně najednou tam těch víkendu nebude 3× za rok, ale za měsíc :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.11.24 07:39

Proč to někdo udělá? Vždyť to nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 07:44

Zakladatelko, pokud manžel není na tvé straně, bude to těžké, pokud to je jinak fungující babička, kam se nebojíš dítě poslat, tak co zkusit třeba mediátora nebo rodinnou poradnu?

@Temnástranasíly píše: Více

Co nedává smysl? Jak se chová babička nebo my?

• Citovat
  • Upravit
32133
24.11.24 07:44

No s ní se nedomluvíš, to už si zjistila. Takže bych tam děti nedávala. Na to, aby je přecpávala tak, aby mi doma zvracely, to je teda mimo. A navádět je, aby mi něco neříkaly, to by měla smůlu a děti by tam nechodily. To není normální babička. Dělá naschvály a přes děti. Vyřešila bych to s ní sama, k tomu bych fakt nepotřebovala muže, mně je fuk, že on je její syn. Mluvit umím a vyřešit to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
24.11.24 07:47

Škoda, že neznáme verzi manžela a verzi prarodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 07:47

Jsem matka a co řeknu, to tak je. Nepotřebuju papir od vyšší instance, aby mi to potvrzoval.

Na dítě jsem vždycky dávala pozor já, odkládala jsem hrnky s horkým čajem, hrnce, nože, vazicky a s nikým jsem dlouhosahle nediskutovala - prostě jsem to posunula a plynule pokračovala v konverzaci. Lidé bez malých dětí si to často neuvědomují, od toho jsem tam já.

Dokud byly deti maličké, jedly co jsem jim připravila, u starších jsem to neřešila. Dítě se po jídle pozvracelo i mně - při pečení cukroví snědlo moc čokolády. Poučení pro oba dva. To bych tchyni jen oznámila, aby věděla, že se to může stát.

Víš, kdybys ji tolik neperovala a nehlidala - a když se ptáš, co jedí, tak ji vlastně hlídas - tak by nenavadela deti, aby ti lhaly.

Ty magnety by mě ale štvaly. Asi bych jim darovala nové větší, nějaké pěkné.

Vidím to tak, že se snažíš ty dětí chránit, já to chápu, ale nezvolila jsi úplně dobrou cestu a vyhrotilo se to. Zkus na tchyni občas něco ocenit a pochválit ji. Dělá to zázraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 07:50
@karkarka píše: Více

Já tě žeru 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
24.11.24 07:54
@Bubla Bůčková píše: Více

U nás přesně nula vikendů 😁
A ano, po rozvodu už zakladatelka v době péče otce už neprosadí vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
24.11.24 08:05

A oni mají na ledničce tak malinký magnety co může dítě spolknout?
No hysterky jste obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.24 08:07

Diky vsem za reakce. Nezvladnu reagovat jednotlive, tak se pokusim nejak hromadne.
Rozvadet se nechceme, proto chodime do poradny. To jsem psala jiz v prvnim prispevku.
To ze uz jsem na ni vysazena jsem priznala, ale vedla k tomu dlouha cesta, kdy ja se snazila o vecech, co mi vadi mluvit, ale bud me servala na dve doby nebo vubec nereagovala a jela si furt svoji.
Dceru bych proti ni v zivote nenavadela - uz jsem to tu taky psala, spory mezi dospelymi se na deti prenaset nemaji. Alespon dle me.
Deti tam necpu, ale kdyz si dcera rekne, ze tam chce jit, nikdy jsem ji nerekla, ze tam nepujde, jeste jsem ji rekla, at si to uzije a ma se dobre.
Driv tam dcera chodila kazdy tyden - proto jsem to jidlo i resila. Tchyne si nedala rict, tak jsem styk omezila - jak jsem psala jen na situace, kdy se dcera sama prihlasi, ze chce jit za babi. Takze to ze ji cpe mi vadi dal, ale s ohledem na momentalni cetnost styku si doma zavrzu zubama, ale uz to neresim. Pokud bych videla snahu, tak bych tam deti klidne davala casteji, bohuzel zmena z jeji strany zadna.
A manzel? Ten se svoji matky boji. Ale jinak dle jeho slov na nej jeho rodice cely jeho detsvi srali, byli stale u babicek nebo tet. Svoji babicku mel pry radeji nez mamu.
Tchyne ma dalsi dve dcery. Ty tam taky davaji deti jen na 14dni na prazdniny, pak jezdi na navstevy jen na narozeniny a vanoce. Taky jim vadi, ze se jejich deti vzdy vrati vykrmene, ale svoji matce nic nereknou. Takze nejsem jedina, kdo s tim ma problem, jsem akorat jedina, kdo se ji neboji a ozve se.
Jinak teda jeste v dobe pred detmi se tchyne i tchan nezdrahali o jedne sve dceri mluvit jalo o pi*e - protoze zrovna byla v klatbe ona. A rikali to i prede mnou.
A jak uz jsem psala v uvodnim prispevku, kdyz jsoi deti pryc, nikdy nikomu - ani ji, ani svoji mame ani manzelovi nepisu 50zprav denne, abych je hlidala. Napisem si treba jednou denne, nekdy ani to ne. A to ze se pak zeptam, jak se mela a co mela dobreho opravdu nepovazuju za vyslech, ale za normalni konverzci s 3 letym ditetem, jak se melo, kdyz nebylo se mnou.
No asi jsem nepostihla vse, ale tech reakci bylo tolik, ze na vse nevzpomenu.

• Citovat
  • Upravit
10178
24.11.24 08:10
@Temnástranasíly píše: Více

Empatie nula.
Stařecká demence.
Naschvál.
Neumí dělat kompromisy.
Je to jen snacha a ona tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.11.24 08:11

Babička, proč cpat dítě něčím, na co mám upozornění, že mu dělá opravdu zle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
24.11.24 08:15

Tohle jsem nečetla, ale tipuju- manžel měl příšerně dětství a tchyně strčila kočárek pod auto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.11.24 08:16

Působíš na mě jako totální blázen. Stejně tam ty děti na víkendy strkáš, vůbec nechápu, proč. No hodí se ti to zřejmě. Jestli tvoje tchýně je pekelná nevím, ale kam bys pak měla patřit ty, to fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová