Peníze na mém účtu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano, 20× mu peníze předala a po 21 si je nechala? Komu bude soud asi věřit? Když bude mít SMS, výběry a tolikrát předtím to udělala, ovšem teď je zatajila? A SMS byl jenom krycí manévr? Myslím si, že on nebo firma ten soud ani neriskne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do firmy bych zavolala, v klidu rekla at si vyresi se zamestnancem taky, ze tobe stejne tak jako x let predtim Kc prisly na ucet a ty v dobre vire a po jeho informaci ze se ucetni spletla si mu je predala tak jako vzdy predtim.
Pokud by mela problem at to da k soudu, ty ze dolozis vypisy o predchozich platbach i komunikaci s dotycnym o predani. Pripadne svedky kdo te na setkani vezl ci te tam videl nebo o nem vedel.
Je to JEJI problem.
Ale treba je to tak ze problem neni a dotycny kc vrati. Pokud mel duvod nemit ucet a ma ho u nekoho jineho, tak treba ani nevi ze mu tam prisli. Nebo vi ale nema problem vratit.
Dalsi reseni je pokud nevrati zamestnavatel mu castku bude postupně strhávat. A ucetni by mela pocitat s nejakou vytkou od zamestnavatele, je to opravdu jeji chyba.
- Citovat
- Upravit
No podle me si nic neopravneneho neudelala, je to tvuj ucet, chodi ti na neho penize, a ty je vybiras. Je to chyba ucetni, at si to vyridi ona. Nic bych nevracela ( ani neni co ) zavolala bycj do firmy, vse vysvetlila a at si to zaridi jak chteji. Pokud by vyhrozovali cajtama, nebala bych se, z toho se vykecas..
- Citovat
- Upravit
Navic nebylo receno jak se k tomu stavi ten rodinny znami…jestli to vi, ze mu to bylo zaslano znova, jestli je planuju vratit, nebo se k tomu stavi zady…treba ani nevi ze mu prisly, ja upozorneni smsklu nemam na pohyb uctu, takze bych ani nevedela ze neco doslo
Nedivam se na ucet denne.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj všichni; prosím o radu! Muj rodinny prislusnik nema bankovni ucet a proto si vzdy nechaval posilat vyplatu na muj. Fungovalo to tak delsi dobu dokud nase rodinne vztahy nezacly byt spatne a my se prestali uplne stykat, takze kdyz jsme se uz nestykali a znovu mu prisla vyplata ke mne, rekla jsem mu, at uz si ale obstara svuj ucet nebo nekoho jineho, souhlasil. Jenze dalsi mesic vyplata opet u me. Rekl mi, ze ucetni v praci dal jine cislo uctu ale ze ona to spletla a poslala opet na muj. Sesli jsme se, ja mu penize predala a ejhle.. o mesic pozdeji mi prisla zprava z banky kterou kontakovala ucetni z jeho prace, ze se opravdu spletla a ze zada abych platbu zaslala zpet, tomu znamemu ji poslala totiz tedy jeste jednou jelikoz to uznala jako jeji chybu. A ma otazka na vas zni, zda se s tim nekdo setkal? Kdyz jsem mu penize osobne predala a samozrejme vim, ze kdyz prijdou penize na ucet a nejsou urcene vam, mate je zaslat zpet, jenze me ani ve snu nenapadlo, ze se zachova takhle a rekne, ze jsem mu zadne penize nepredala a ted je ma 2× a ja jsem dluzna jeho vyplatu.. Predem vsem moc dekuji za jakykoliv poznatek ci radu.!
Udělala jsi blbost a za blbost se platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
Upřímně, žádná účetní nezašle měsíční výplatu 2×. To je nesmysl.
Ona je neposlala dvakrát. Ona je poslala jednou na špatný účet a teď žádá majitelku účtu o vrácení bezdůvodného obohacení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napsala bych tomu hajzlovi at ti tedy tu jednu vyplatu posle na tvuj ucet a ty, ze ji vratis do firmy ucetni. A pokud tedy ne pujdes na policii, protoze dukazy mas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
No podle me si nic neopravneneho neudelala, je to tvuj ucet, chodi ti na neho penize, a ty je vybiras. Je to chyba ucetni, at si to vyridi ona. Nic bych nevracela ( ani neni co ) zavolala bycj do firmy, vse vysvetlila a at si to zaridi jak chteji. Pokud by vyhrozovali cajtama, nebala bych se, z toho se vykecas..
Z toho se nevykecá a nemusí vyhrožovat hned policajtama, stačí civilní soud.
Kdybys nic neudělala, tak ti přijde obsílka od soudu. Jsi na výzvu povinna vrátit peníze, které ti přišly na účet omylem.
Dokonce pod sankcí trestního stíhání pro podvod (podvodem je nejen uvedení jiné osoby v omyl za účelem vlastního obohacení, ale také využití cizího omylu k vlastnímu obohacení).
Zakladatelka udělala chybu, že mu ty peníze dávala: On sám tvrdil, že je účetní poslala omylem na původní účet. Měla je tedy vrátit na ten účet, ze kterého přišly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Kdybys nic neudělala, tak ti přijde obsílka od soudu. Jsi povinna vrátit peníze, které ti přišly na účet omylem.Dokonce pod sankcí trestního stíhání pro podvod (podvodem je nejen uvedení jiné osoby v omyl za účelem vlastního obohacení, ale také využití cizího omylu k vlastnímu obohacení).
Ale ony neprisly omylem , jo ze strany ucetni jo, ale ze strany uzivatelky ne, kdyz to byla nekolika mesicni praxe. I ta ucetni je tam x mesicu posilala na ten ucet, tak jaky omylem. Omylem je, kdyz mi jednorazove prijdr neco z ciziho uctu…ne tohle
- Citovat
- Upravit
@smurfka píše:
Ale ony neprisly omylem , jo ze strany ucetni jo, ale ze strany uzivatelky ne, kdyz to byla nekolika mesicni praxe. I ta ucetni je tam x mesicu posilala na ten ucet, tak jaky omylem. Omylem je, kdyz mi jednorazove prijdr neco z ciziho uctu…ne tohle
To je jedno, jestli jednorázově. Bylo to omylem. A zakladatelka o tom dokonce věděla.
A i kdyby o tom nevěděla (ten její příbuzný přece mohl dát účetní jiné č. ú. i bez toho, že se na tom domluvili a bez jejího vědomí), tak tohle je prostě riziko toho, že si někdo nechá posílat cizí peníze na svůj účet. To nemůže být k tíži účetní, a to dokonce ani v případě, že se účetní splete.
Její příbuzný teď může oprávněně vymáhat peníze po svém zaměstnavateli a jeho zaměstnavatel po zakladatelce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
Ano, 20× mu peníze předala a po 21 si je nechala? Komu bude soud asi věřit? Když bude mít SMS, výběry a tolikrát předtím to udělala, ovšem teď je zatajila? A SMS byl jenom krycí manévr? Myslím si, že on nebo firma ten soud ani neriskne!
Firma ten soud riskne s klidem a vyhraje. Přijde nejen o ty peníze, ale navíc o náklady řízení a právního zastoupení té firmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První chybu udělala zakladatelka, když svolila, že cizí peníze půjdou přes její účet.
A druhou chybu udělala, když se dozvěděla, že jí na účet přišly omylem. Když přišly omylem, tak je měla vrátit na účet, ze kterého přišly, a ne je dávat tomu, kterému podle jejího domnění patřily, a to dokonce bez dokladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon tak třeba mu je dala dřív než jí přišla zpráva o tom, že jsou tam omylem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mne prisla zprava z banky s kopii se zpravou od te ucetni z jeho firmy.. ona mu je poslat musela nevim jak to ma ta firma jakoby reseny kdyz to byla jeji chyba ale poslala mu je prave znova, protoze jeho chyba to jakoby nebyla a on musi mit do urcite doby penize z prace na ucte nebo to zase on muze tahat pres soudy a to si prace asi prave nelajzne, proto mu to poslali znovu.. Mam doklad, ze jsem penize vybirala i zpravy, ze jsme se domlouvali prave na predani penez, ale bohuzel se obavam, ze to stacit nebude..
Kazdopadne vsem moc dekuji, zitra zavolam do firmy a budu to resit pres ne..
Ano, je to tak. Firma mu musela poslat peníze znova, tentokrát na správný účet. Peníze poslané na tvůj účet poté, co on dal firmě nové číslo účtu, jsou peníze poslané omylem, je to tedy bezdůvodné obohacení a musí být vráceno.
Klidně se to mohlo stát, aniž jste se na změně účtu domluvili. Ty bys mu peníze mezi čtyřma očima předala a pak se od jejich odesilatele dozvěděla, že šlo o peníze poslané omylem. To je riziko toho, že si necháš posílat cizí peníze na svůj účet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@eumedon tak třeba mu je dala dřív než jí přišla zpráva o tom, že jsou tam omylem
Ale to je jedno, co s těmi omylem odeslanými penězi udělala. To soud zajímat nebude.
Příspěvek upraven 17.02.19 v 10:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit