Pes pokousal člověka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33022
15.6.15 19:30

U nás nesmí žádný veterinář utratit zdravého psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.6.15 19:30
@Anonymní píše:
Ze jsem sem vubec psala.Az vám se někdy něco takového stane,,, tak si vzpomente ano.Ale já jsem zapoměla, jste všechny stoprocentí a vaší pejsouvé taky nemají zádné mouchy, jsou mírumilovní. Ten pes nikdy dítě nepokousal, nikdy. Děti má rád. Ale kolem zahrádky, kde je metr a pul mezera, a hned pechovej plot, nevede cyklostezka, je tam zákaz. proč se hned oborujete co kdyz pokouše dítě.

8o
Pěkně navztekaná. Proč?

A co když to dítě pojede na kole? Psala jsi přece něco takového, že kola nesnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
15.6.15 19:31

Tak uvidíš, jak se to paní rozleží, až vychladne. Chápu, že dneska musí být zrovna v rozpoložení, že by nejraději kromě psa nechala utratit i vás…třeba to časem uvidí jinak a utracení psa nebude požadovat. MOžná by tomu napomohla i nějaká kytice s lístečkem s omluvou (chápu, že jste se už omlouvali na místě, ale tohle je taky gesto, že vás to mrzí), ujištění, že škodu uhradíte a psa zabezpečíte. Což byste tedy udělat měli, protože takhle si koledujete o průser. Až vám uteče příště, může někoho zabít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367

Po té, co podobný pes prokousl neteři tvář a strhl jí kůži z půlky obličeje, jsem pro nekompromisní tresty.

Pokud je šance, že pes uteče, tak není zabezpečený. Byl by, pokud byste ho před tím, než kdokoli otevře branku, zavírali do kotce. Takto NEBYL zabezpečený.
Stejně tak, jako že kolem vás vede obecná cesta-může tam chodit kdokoli a kvůli psovi aby všichni chodili jinudy… to mi opravdu rozum nebere.

Takže tady nejde o peníze, jak se domníváš, ale o bezpečnost. Nehledě na to, že si umím představit, co to udělalo s psychikou paní a to penězi opravdu nevymažeš. A nehledě na to, jak tu psali ostatní, kdyby to bylo dítě na kole, neumím si představit následky-a ani nechci…
Na tvém místě bych sklapla paty a dalšího psa bych vychovala nebo si raději s tímto přístupem žádného nepořizovala.
A můžeš si myslet o necitlivosti a Bůh ví co ještě, ale zvíře povyšovat nad zdraví člověka je hrozné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
@Tom-Jerry píše:
U nás nesmí žádný veterinář utratit zdravého psa

ani na příkaz soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.6.15 19:32
@Anonymní píše:
Ze jsem sem vubec psala.Az vám se někdy něco takového stane,,, tak si vzpomente ano.Ale já jsem zapoměla, jste všechny stoprocentí a vaší pejsouvé taky nemají zádné mouchy, jsou mírumilovní. Ten pes nikdy dítě nepokousal, nikdy. Děti má rád. Ale kolem zahrádky, kde je metr a pul mezera, a hned pechovej plot, nevede cyklostezka, je tam zákaz. proč se hned oborujete co kdyz pokouše dítě.

Proboha, když budu jinak mírumilovná, ale vytáčí mě třeba kuřáci házející mi vajgly před dům na zem, tak na ně taky nenaběhnu s kudlou :roll:
Jestliže si neumíš vychovat psa, tak si ho nepořizuj. A pokud si ho přesto pořídíš a nevychováš, neseš následky. Můj děda, myslivec, profesionálně cvičil psy. Měl pár zásad, a jeho psi vždy poslouchali jako hodinky a byli mu oddáni. Vím, že říkal, že jakmile kterýkoli z jeho psů zaútočí na člověka, okamžitě ho nechá utratit, protože to je tabu, které pes nikdy nesmí překročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.15 19:33

A ptala jsem se zda ho muze nechat utratit, nebo né. proč tu všechno rozpatlávate dokola co všechno nevšechno

• Citovat
  • Upravit
72
15.6.15 19:33

Nezlobte se, já mám psy strašně ráda, ale tedy je chyba na vaší straně. Jednak máte doma NEBEZPEČNÉHO psa, a místo, abyste s ním pracovali, tak je zavřený na zahradě, straší lidi i kolemjdoucí, nakonec vážně poraní člověka, A VÁM TO PŘIPADÁ V POŘÁDU? :zed: :zed:
Taková typická česká bezohlednost.

Pes, co nemá rád malé psy, cyklisty a ja nevím, jaký další výčet, nepaří do rukou lidí, jako vy. Kupte si pudlíka, jestli nemáte na to se o psa pořádně postarat z výchovné stránky, a ze stránky chování příbuzných. JE TO CELÉ VAŠE CHYBA. Tečka.
Je úplně jedno, kudy vedle cyklostezka nebo nevede, pes nemá právo na nikoho útočit jak šílený, protože jede na kole.

Doufám, že vám pojišťovna dá k úhradě všechny výlohy na léčení, že na vás pokousaná paní vysoudí, co se bude dát, a že vám psa už nikdo nesvěří, ačkoli je mi jasné, že si hned půjdete pro štěně NO bez PP.

Kvůli vaší idiocii a neodpovědnosti je zraněný člověk, a pes bude utracen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
15.6.15 19:34
@Anonymní píše:

Jistě, to vždycky všichni říkají po útoku psa na dítě, že pes měl před tím děti rád… :roll: my máme taky velký psy, tak nejsem zcela mimo… Taky můžu říct, že vedle nás je cesta, kde se chodit nemá a lidi tam chodí.. Ale nikdy se nespí přece stát, aby psi zaútočili na lidi.. To je Vaše chyba!!! Takźe jestli ho budete muset utratit, můžete za to vlastně vy… Ať už tím, že jsem ho nehlídali nebo tím, že jste ho špatně vychovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
15.6.15 19:36

@krasnodar :palec: naprosto souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
15.6.15 19:36
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Potrebuji poradit. Máme německého ovčáka. Je hodný, akorád nemá rád, malé plemena,, kola, a nevím jak to napsat lidi, co mají ty hulky kdyz jdou na turu. Máme dost zabezpečenou zahradu.Pes se prostě nemuze dostat ven. Jenze hned vedle zahrdy, je vyšlapaný chodníček, kudy jezdí blázni na kole,, pěškari a podobně. Na obci uz jsme si stězovali, ze at porádně označí kudy je cyklostezka, Trvá to uz 8 lest, a nikdo stám nic nedělá. Ale k jádru věci. Protoze pes je na ně agresivní, tak ho musíme neustále zavírat do kotce, protoze si lidi stězují, a bojí se ho. Drevěný plot má prez dva metry :nevim:.Jenzr, dneska šla tchýně s mou dcerkou zavrít kruty. Sotva pootevrela branku, tak spozarohu vyjelo kolo.Pes to zpozoroval, a nez stačila zavrít branku tak pes proklouzl, srazil tu zenskou z kola a pokousal jí ruku a nohu. Tchýně hned psa odtáhla a já honem utíkala z baráku za tou paní. Je pravda ze to měla hodně, tchýně paní odvezla na pohotovost. Dál nevím. Pred hodinou prijela, a ze prej ta zenská nadávala jak je mozné ze takovej obr si běhá navolno,, a podobně..Ze ona má vrodině policajta ze to tak nenechá a ze bude pozadovat náhradu škody, a utracení psa :zed:.Jako o peníze tu nejde zaplatíme co chce, ale prece jen tak nemuze nechat utratit psA.

Ta paní může mít psychické doživotní následky, aspoň já bych měla, protože vozím malou na kole v sedačce a i kdybych ji ten den nevezla, tak by mi asi přeskočilo z představy, že jsem jí vést mohla!!! Taky jsme měli ostrého psa vlčáka, tak byl zabezpečený v kotci, aby NIKDY neutekl, NIKDY neběhal sám po zahradě, pouze ven na vodítku a s košíkem, který jsem mu sundávala až mimo lidi. Vy jste totálně selhali a věř tomu, že já bych to hnala taky daleko!!! Takový pes je jako odjištěná zbraň a vy jste trestně odpovědní, že jste toto dopustili, že nedokážete předvídat a zajistit si tuto zbraň!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.15 19:37

Já nevím, to je asi fakt zbatečné tady spát není to muj pes…

• Citovat
  • Upravit
33022
15.6.15 19:38

@neumisa tam je strašně těžké dokazování a neznám soud který by to nařídil. Nařídí třeba odebrání psa ale ne utracení. Ten pes by musel být nevyléčitelně nemocný a ta nemoc by musela vyvolávat tu agresivitu. Muselo by se dokázat, že se nedá převychovat, znám psa co byl strašně agresivní musel mít 24 hodin košík i jedl s košíkem a za rok byl jak beránek, vůbec jsem nechápala jak to ten člověk dokázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.15 19:39

@Tom-Jerry

díky za objasnění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.15 19:39
@Anonymní píše:
Já nevím, to je asi fakt zbatečné tady spát není to muj pes…

tak nespi a svěř se, čí ten pes teda vlastně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný