Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mantinell píše:
@KačuliKačka je bez PP ale je to čistokrevný maltezák.
Neni, kdyz nema pp ![]()
No dobře, domníváme se, nekupovala jsem ho já. Byli k vidění matka i otec. (jejich rodokmen jsme neviděli tak je možné že mají jiné předky)
Ty jo, v životě jsem neslyšela o psu, který by byl alergický na všechno maso. Vím, že časté alergie jsou na kuřecí, ale toto
Popravdě vůbec nevím, co s takovým psem, dlouhodobě být jen na ryzi nebo bramborách… Nezkouseli jste barfovat? Mleté maso by měl pokousat, třeba mu vadi jen maso v podobě granulí, v kombinaci s tou kukurici nebo sojou, ktera v granulich byva. Prece jen je tam i hodně chemie, zvlášť pokud dávají třeba levnější. Já bych to zkusila syrove mleté maso + ryze. Po troskách. Ale stejně je to zvláštní, nemá spíš nějaký chronický zánět dásní? Asi bych i zkusila konzultaci u jiného veterináře - víc hlav, víc ví. Trávení má jaké?
@Mantinell píše:
@Eemii ok, ale co jiného má žrát? Prý zas tak špatné pro psy nejsou. (já jsem se taky divila)
Jsou.Proc misto toho nedavate ryzi, testoviny?
Pes bramboru vubec nestravi, takze si z ni nevezme zadny, ale vubec zadny ziviny.Jako kdyby nedostal nazrat.
Já bych ho nechala utratit. Přijde mi že veškeré hokus pokusy o je záchranu mu akorát prodlužují trápení.
@Lynette píše:
Já bych ho nechala utratit. Přijde mi že veškeré hokus pokusy o je záchranu mu akorát prodlužují trápení.
Napsat bych si to netroufla, ale taky mě to napadlo.
Jinak bych zkusila přejít na barfonávání s druhy masa na které je míň alergický. Podle mě nemůže dlouhodobě fungovat na bramborách a vločkách, to je proti přírodě.
@Mantinell Existuje vegetariánské krmivo pro takové pejsky, ale často v nich je kukuřice (minimálně jako olej). Každopádně brambory jsou pro pejska opravdu úplně mimo. Když už bude mít problémy, tak třeba rýži/rýžovou kaši s rostlinným olejem, sehnat někde vitamín D a A a poradit se s doktorem, kolik toho takový malý pejsek potřebuje. Bude potřebovat taurin a carnitin… Prostě stejně jako nemocný člověk, potřebuje extra energii i extra živiny. Dají se koupit multivitamíny pro pejsky. Třeba tohle http://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/…specifikace/#…
@ivašot. Tak u psů to fungovat může, naštěstí jsou schopní trávit i rostlinnou stravu. Díky vegetariánským magorům je to i dostatečně otestované a odladěné.
Osobně bych to udělala jako u lidí. Do vymizení problémů se vyhla alergenům a pak opatrně v malých dávkách nasazovala ty druhy masa, které jsou nejmíň problematické.
@Mantinell píše:
Nejvíc je alergický na vepřové, hovězí. Méně zase kuřecí králičí, rybí. prý ať počkají 10 týdnů (nevím přesně) a ať zařadí menší alergeny, tedy ryby a králičí maso (nic levného)inak ano už měl čistě jen granule. Prostě je to záhada a ten veterinář má skvělou recenzi.
Za 10 týdnů na této ubohé stravě ten pes bude totálně vyřízený, bez síly, energie, živin…
To není vet, ale snad řezník…
@Mantinell píše:
@KačuliKačka je bez PP ale je to čistokrevný maltezák.
Jakýkoli pes bez PP je vořech, sorry, ale bez PP není nikdy čistota linie zajištěna 100%, taktéž zdraví ve všech ohledech.
@Mantinell neni cistokrevny
ja sama mam Australskeho ovcaka po rodicich s PP a ve skupine lidi, co maji taky AUO se o nem vyjadruji jako o australskem vorechovi
ale taky byli doby, kdy sem si myslela ze pes bez PP, je OK…
@KačuliKačka Zdraví není zajištěno ani u psů s PP. Znám dost lidí, kteří si koupili papíráka a pak za něj nechávaly nehorázné prachy u veterináře. ![]()
ALe ještě druhá věc, nevím jak u psů, ale u lidí jsou testy na potravinové alergie poměrně nespolehlivé. Na druhou stranu, za zkoušku nic nedáte. Pes není masožravec, ale všežravec, takže i na vegetariánské stravě může prospívat. Nicméně určitě to bude chtít něco jiného než brambory a pokud má problémy s krvácením dásní, tak i něco měkkého, co mu je nebude rozdírat.