Pes vegetarián

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3204
7.12.15 12:15

@KačuliKačka je bez PP ale je to čistokrevný maltezák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
7.12.15 12:20
@Mantinell píše:

Neni, kdyz nema pp :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
7.12.15 12:24

No dobře, domníváme se, nekupovala jsem ho já. Byli k vidění matka i otec. (jejich rodokmen jsme neviděli tak je možné že mají jiné předky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
7.12.15 12:27

Ty jo, v životě jsem neslyšela o psu, který by byl alergický na všechno maso. Vím, že časté alergie jsou na kuřecí, ale toto :nevim: Popravdě vůbec nevím, co s takovým psem, dlouhodobě být jen na ryzi nebo bramborách… Nezkouseli jste barfovat? Mleté maso by měl pokousat, třeba mu vadi jen maso v podobě granulí, v kombinaci s tou kukurici nebo sojou, ktera v granulich byva. Prece jen je tam i hodně chemie, zvlášť pokud dávají třeba levnější. Já bych to zkusila syrove mleté maso + ryze. Po troskách. Ale stejně je to zvláštní, nemá spíš nějaký chronický zánět dásní? Asi bych i zkusila konzultaci u jiného veterináře - víc hlav, víc ví. Trávení má jaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
7.12.15 12:30

Za sebe můžu barf doporučit. Nám na alergii pomohl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
7.12.15 12:33
@Mantinell píše:
@Eemii ok, ale co jiného má žrát? Prý zas tak špatné pro psy nejsou. (já jsem se taky divila)

Jsou.Proc misto toho nedavate ryzi, testoviny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
7.12.15 12:36

Pes bramboru vubec nestravi, takze si z ni nevezme zadny, ale vubec zadny ziviny.Jako kdyby nedostal nazrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.12.15 12:38

Já bych ho nechala utratit. Přijde mi že veškeré hokus pokusy o je záchranu mu akorát prodlužují trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
7.12.15 12:52
@Lynette píše:
Já bych ho nechala utratit. Přijde mi že veškeré hokus pokusy o je záchranu mu akorát prodlužují trápení.

Napsat bych si to netroufla, ale taky mě to napadlo.
Jinak bych zkusila přejít na barfonávání s druhy masa na které je míň alergický. Podle mě nemůže dlouhodobě fungovat na bramborách a vločkách, to je proti přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.12.15 12:55

@Mantinell Existuje vegetariánské krmivo pro takové pejsky, ale často v nich je kukuřice (minimálně jako olej). Každopádně brambory jsou pro pejska opravdu úplně mimo. Když už bude mít problémy, tak třeba rýži/rýžovou kaši s rostlinným olejem, sehnat někde vitamín D a A a poradit se s doktorem, kolik toho takový malý pejsek potřebuje. Bude potřebovat taurin a carnitin… Prostě stejně jako nemocný člověk, potřebuje extra energii i extra živiny. Dají se koupit multivitamíny pro pejsky. Třeba tohle http://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/…specifikace/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.12.15 12:58

@ivašot. Tak u psů to fungovat může, naštěstí jsou schopní trávit i rostlinnou stravu. Díky vegetariánským magorům je to i dostatečně otestované a odladěné.

Osobně bych to udělala jako u lidí. Do vymizení problémů se vyhla alergenům a pak opatrně v malých dávkách nasazovala ty druhy masa, které jsou nejmíň problematické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
7.12.15 12:58
@Mantinell píše:
Nejvíc je alergický na vepřové, hovězí. Méně zase kuřecí králičí, rybí. prý ať počkají 10 týdnů (nevím přesně) a ať zařadí menší alergeny, tedy ryby a králičí maso (nic levného)inak ano už měl čistě jen granule. Prostě je to záhada a ten veterinář má skvělou recenzi.

Za 10 týdnů na této ubohé stravě ten pes bude totálně vyřízený, bez síly, energie, živin… :zed: To není vet, ale snad řezník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
7.12.15 12:59
@Mantinell píše:

Jakýkoli pes bez PP je vořech, sorry, ale bez PP není nikdy čistota linie zajištěna 100%, taktéž zdraví ve všech ohledech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
7.12.15 13:15

@Mantinell neni cistokrevny ;) ja sama mam Australskeho ovcaka po rodicich s PP a ve skupine lidi, co maji taky AUO se o nem vyjadruji jako o australskem vorechovi ;) ale taky byli doby, kdy sem si myslela ze pes bez PP, je OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.12.15 13:19

@KačuliKačka Zdraví není zajištěno ani u psů s PP. Znám dost lidí, kteří si koupili papíráka a pak za něj nechávaly nehorázné prachy u veterináře. ;)

ALe ještě druhá věc, nevím jak u psů, ale u lidí jsou testy na potravinové alergie poměrně nespolehlivé. Na druhou stranu, za zkoušku nic nedáte. Pes není masožravec, ale všežravec, takže i na vegetariánské stravě může prospívat. Nicméně určitě to bude chtít něco jiného než brambory a pokud má problémy s krvácením dásní, tak i něco měkkého, co mu je nebude rozdírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný