Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mantinell Pokud máte FB, zkuste si vyhledat skupinu Barfování, přidat se do ní a zkuste tam pokonzultovat problém. Je tam dost lidí, co řešili alergie u psů na určité druhy masa.
@malinika vím, jen už jsem alergická na tvrzení, že pes bez PP je určitě čistokrevný… bohužel opak bývá pravdou. ![]()
@Mantinell
a co vet poradil, na bramborách dlouho žít nemůže? Je to hodně divné že všechno maso mu vadí, zkoušeli jste mu dávat vařené nebo syrové maso, možná mu vadí granule. jaké granule jste zkoušeli?? vet poradil nějaké granule? Zkusila bych jen maso a zeleninu a uvidíte, v granulích mu něco může vadit, je v nich x surovin a něco mu vadit může ale brambory a vločky to neni pro psa ideál ![]()
@Mantinell píše:
@KačuliKačka je bez PP ale je to čistokrevný maltezák.
to se dost vylučuje, bez PP čistokrevný prostě neni ![]()
@Mantinell koukala jsem, že jste z FM, v Ově je dost dobrých veterinářů, Gajdošík, Merta, Staňa, dr. ve Vetparku v centru Ostravy… Nejlepší bude vzít psa, veškeré dokumenty z vyšetření a kontaktovat odborníka, popř. si u nich telefonicky zjistit, kdo se zabývá přímo buď onemocněním zubů ve spojení s výživou nebo právě alergiemi.
Na bramborách a vločkách vám pes do pár týdnů umře vysílením, vyčerpáním a podvýživou ![]()
Změnila bych veterináře, na FB je skupina doporučte veterináře, nebo tak nějak podobně. Tam bych se zkusila zeptat na nějakého alergologa.
Jinak bych poradila rizoto - prostě vařenu zeleninu kromě kukuřice a rýži. Dávala bych mu vařená vejce aby měl bílkoviny. Taky bych mu dávala obyčejný bílý jogurt.
Děkuji za rady, nejsem zde od toho zda vysvětlovat čistokrevný nebo ne, pro naše je to člen rodiny. Utratit? To tu taky bylo, uvažovali nad tím, jak šli vybírat peníze z bankomatu. Ale prostě to nejde ![]()
Jogurty taky nemůže, veškeré mléčné výrobky nesmí. Ale vajíčko může. O bramborách jsem mamce říkala, dají si pozor. Dneska měl rýži
dneska byli zase u veterináře, dostal atb. Prostě šílené. Je to takový pokusný králík.
Garnule měl BRIT nějaké hypoalergení. Syrové maso nezkoušeli, ve středu jdou opět k vet. tak to prokonzultují.
@Mantinell fakt chudák pes, možná čisté maso by mu sedělo
, je prostě divné aby nesnesl fakt žádné maso
, měl průjmy nebo jak měli podezření na alergie, nebo holistické granule bez obilovin ![]()
Je to divné, ale asi to tak je, když ty testy tak vyšly. Veterinář říkal, že to existuje jen výjmečně. Proč zrovna náš pes…pry vydržet těch pár týdnů, dodávat vit. C a pak postupně začínat od těch nejmenších alergenů tj. ryba, králík, kachna (samé levné maso) ![]()
@Mantinell
Z jakého jste kraje? My jsme z jihočeského a s vážným problémem jsme byli v Praze na Stodůlkách. Doporučuji. No a co kozí mléko a výrobky z něj? Zatím nám kozy dojí, tak bychom mohli třeba kozí jogurt dodat. A bio vejce také.
Brambory mu klidně dávejte, vařená brambora je pro psa ok. Nicméně držet psa pouze na bramborách je nesmysl. Pokud může vajíčko, tak je to super, vajíčka mu dodají bílkoviny. Jídelníček s vajíčky může vypadat například takto(na 10 kg živé váhy): 150 g vařených vajec, 230 g vařených brambor, 10 g másla nebo oleje, 70 g zeleniny. Ale dlouhodobě se tak fungovat nedá. Zdá se mi velice podivné, že by měl pes alergii na veškeré maso. Co zvěřina, pštrosí maso, králík, ryba? Nechala bych udělat testy ještě u jiného veterináře, nebo bych se pokusila aspoň kontaktovat nějakého odborníka. Zkuste se zeptat doktora Štourače, poslat mu třeba papír s výsledky testů. Je to velký odborník a má i internetovou poradnu: http://www.deutsche-dogge.cz/…ska-poradna/
@Froseth děkuji moc za tip a rekci. No vše vyjmenované je v červeném poli, jen má méně alergenů než hovězí a vepřové, takže za těch 10 týdnů nasadit tu rybu a králíka. Ono ty testy jsou dost nákladné a naši peněz moc nemají.
Není zač
Opravdu jsem nikdy neslyšela, že by měl pes alergii na veškeré maso..Tak 10 týdnů by mohl na nějaké zelenino-sacharido-vaječné stravě přežít. Zkuste napsat do té poradny doktora Štourače a zeptat se ho, čím by se ještě dalo dočasně nahradit maso. Mě napadá leda ještě tvaroh, ale někde v diskusi bylo myslím zmíněno, že pes nesmí ani mléčné výrobky. Jinak pan doktor krmí svoje psy syrovým masem, ve výživě se opravdu vyzná, určitě vám ochotně poradí. Já jsem se s ním radila ohledně ledvinového jídelníčku pro mého psa a opravdu mi tenkrát velmi pomohl
Držím palce a dejte prosím časem vědět, jak se pejskovi daří ![]()
@Froseth jak jsi prisla na to, ze varena brambora je pro psa ok? Nestravi je, tj. nevezme si z nich vubec zadne ziviny. Nebude po nich mit prujem, ani nebude zvracet, ale proste je to jako by nic nejedl. Pripadne maso + brambory rovna se ziviny pouze z masa. Brambora projede zazivanim bez jakekoli vyzivove hodnoty. Proste jsou absolutne nevhodne.