Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lamicina píše:
Jo a k té menstruaci jsme přidali spíš i praktický výklad jako jak to dělám já, co ve škole a tak. Dcera jde do třetí třídy a dvě holčičky už menstruaci mají, takže tuhle kapitolu bych neodkládala. Jednu mamka moc podrobně neinformovala a bylo to pak na učitelce, holka byla docela vyděšená, co se s ní děje a co má dělat.
CO? Kolik je těm holkám let?
@Kfětoslava píše:
CO? Kolik je těm holkám let?
8 a 8,5 let, ta jedna i vyspělejší vypadá, ta druhá je takový dívčí tintítko, učitelka o tom obecně na rodičáku promluvila, ať počítáme s tím, že děvčata pohlavně vyzrávají dříve, že to ve škole pozorují jako trend.
@3HE píše:
Prosííím, pořídili jste knížku, Petr, Ida a miminko? Spokojeni? Dcera - 8let.. ví o tom jen velmi zběžně pár informací. Jde do druhé třídy, chci jí během srpna zasvětit do tajů těchto věcí.. už je nejvyšší čas!!! a tuhle knížku mám možnost z bazaru koupit… tak zvažuji, zda ano, či ne… a co všechno se vlastně dozví… menstrruace taky?
já ji měla, když byly první dvě děti v tom věku… mě se líbila, i včetně toho, jak maminka předá uplakané miminko tatínkovi a jde na procházku a vrátí se s balíčkem zákusků… prostě ze života…
![]()
Pak jsem ji dala švagrové a už se mi zpátky nevrátila, ale pokud bych na ni narazila, asi bych ji koupila znovu…
No, tak knížku mám doma…
jako přísun startovacích informacích je dobrá… podrobnosti časem doplním jinou formou… my už další dítko mít nebudeme, tak si nemůžou naše děti naživo prožít příchod sourozence, ale alespoň touto formou mohou vědět, jaké to je.....
Vůbec není nevkusná… je tam pár hodně upřímně napsaných věcí, ale zase na druhou stranu, že je pochva vlhká.. nebo že penis ztrvdne.. je lepší se dozvědět od maminky než od spolužáků…
Později vložím pár fotek… až bude zase někdo hledat a pátrat, ať se může podívat ![]()
@Káťa19 píše:
Pekne maji i tady https://www.svojtka.cz/…a-sexualita/
Tohle je super..... koupím až bude vhodná chvíle ![]()
Mně se zatím asi nejvíc líbila Jak děti přicházejí na svět. Je to hezky a přehledně udělané je tam vše a přitom tam nejsou až tak brutální detaily jak v Idě. ![]()
já jsem měla Petra a Idu jako dítě, myslím, že to je moc dobrá kniha, mamka mi prý vše jednoduše řekla už ve 3 letech, v 8 už je docela pozdě
@stinga píše:
já jsem měla Petra a Idu jako dítě, myslím, že to je moc dobrá kniha, mamka mi prý vše jednoduše řekla už ve 3 letech, v 8 už je docela pozdě
Základní věci už dávno samozřejmě ví ode mne… Ale už je na čase říkat více…
@Kfětoslava píše:
Viděla jsem náhled té knihy a přijde mi úchylná (pokud si ji nepletu s jinou). Svým dětem jsem vše řekla sama, s citem a přístupem, jaký jsem uznala za vhodný.
Souhlasím, já tu knihu viděla jako dospívající a na ty nechuťárny nezapomenu asi nikdy… Pro mě představa, jak je maminka natěšená, až do ní tatínek zasune svůj penis, jak ona z toho vlhne apod. byla naprosto šílená. Zbytek knihy - příprava na miminko, porod, Ok. Ale ten sex tam, z toho se sypu ještě teď. Mému dítěti to určitě vysvětlím s nějakou jinou knížkou. ![]()