Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemá smysl teď řešit. Prostě pečuj jako doposud, běžná hygiena, a buď se to srovná nebo ne, na nějaké závěry je strašně brzo.
Prosím o radu. Mám půl ročního chlapečka. Předkožku stahujeme, jak nám radil Dr. Teď se synovi udělal bílý pupínek a zvětšuje se.. Když sesunu předkožku, tak jde vidět. Jinak ne. Nebolí ho to ani nijak netrápí. Co by to mohlo být? Dokládám foto na posouzení, snad nikoho nepohorší ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Mám půl ročního chlapečka. Předkožku stahujeme, jak nám radil Dr. Teď se synovi udělal bílý pupínek a zvětšuje se.. Když sesunu předkožku, tak jde vidět. Jinak ne. Nebolí ho to ani nijak netrápí. Co by to mohlo být? Dokládám foto na posouzení, snad nikoho nepohorší
jsi nahlášená
dávat takovýhle fotky na net v dnešní době fakt může akorát pitom.ec
S tím jsi měla jít v pátek k lékaři, ne v sobotu na emimino.
@Janli píše:
S tím jsi měla jít v pátek k lékaři, ne v sobotu na emimino.
Presne ![]()
Tak takovouhle fotku dát na internet je fakt odvaha
a s prominutím hloupost. Stejně jako stahování předkožky, kterou už v dnešní době doktoři nedoporučují. Nám na roční prohlídce doktorka řekla, že v žádném případě
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Mám půl ročního chlapečka. Předkožku stahujeme, jak nám radil Dr. Teď se synovi udělal bílý pupínek a zvětšuje se.. Když sesunu předkožku, tak jde vidět. Jinak ne. Nebolí ho to ani nijak netrápí. Co by to mohlo být? Dokládám foto na posouzení, snad nikoho nepohorší
Co je ta bílá tečka nevím, ale dle foto to má nějaké zarudlé a opuchle, nebo to tak jen vypadá? Já mám syna 9m a nestahujeme. Vím že se to teď dost řeší, zda ano či ne. Mě to přijde zbytečné v tomto věku a ani to nejde, nebudu to dělat na sílu. Napadá mě zda jsi mu spíš neublížila právě tím....... Každopádně v pondělí zajdi k lékaři.
V šesti měsících je brzo. To se ti doktoři nemůžou shodnout
každopádně zajděte k doktoru. Mě to přijde jako nějaký tukový ložisko…v pondělí jděte když ho to nebolí. Můžete zatím oplachovat řapíkem… třeba to praskne samo
tak pak to pořádně omýt. U druhého dítěte doporučuji počkat.
@Staworowski Také bych nestahoval, ale náš pediatr zastává pravidlo STAHOVAT OD NAROZENÍ. Na poslední kontrole mi trošku vynadal, proč nestahuji. Synovi předkožku začal přetahovat a samozřejmě mu potom tekla krev. Namazal mu to a důrazně zopakoval, že přetahovat musím .. S tímhle zkušenosti vůbec nemám, zda přetahovat nebo ne a odkdy…
Červené to normálně nemá, jen při přetáhnutí. Určitě to nedělám násilím. Hodně jsem četla zde na emiminu o mazových váčcích a podle popisu jsem si nebyla jistá, zda to může být ono nebo ne. K lékaři samozřejmě zajdu..
@Anonymní píše:
@Staworowski Také bych nestahoval, ale náš pediatr zastává pravidlo STAHOVAT OD NAROZENÍ. Na poslední kontrole mi trošku vynadal, proč nestahuji. Synovi předkožku začal přetahovat a samozřejmě mu potom tekla krev. Namazal mu to a důrazně zopakoval, že přetahovat musím .. S tímhle zkušenosti vůbec nemám, zda přetahovat nebo ne a odkdy…Červené to normálně nemá, jen při přetáhnutí. Určitě to nedělám násilím. Hodně jsem četla zde na emiminu o mazových váčcích a podle popisu jsem si nebyla jistá, zda to může být ono nebo ne. K lékaři samozřejmě zajdu..
Je to tvoje dite a ty mu nechas pediatrem poskodit predkozku
. Je uplne jedno, jaky nazor zastava on, ZZ syna jsi ty!
Fotku fakt smaž.
A jinak myslím, že to bílé je nahromaděné smegma. Pokud to syn nemá červené nebo napuchlé, tak bych počkala do pondělí a šla normálně k dětské. Kdyby byl jakýkoliv další problém, tak hned na pohotovost.
@rozand První dítě dceru, kolem sebe samá ženská, 4 sestry. Takže v klučičích záležitostech, jako je přetahování předkožky, jsem laik. A pokud je někdo lékař, tak předpokládám, že ví, co dělá..
@Mala.ještěrka Kdybych věděla jak? Nějaká rada, jak ji smazat?
..
Červené to normálně nemá, ani nateklé. Nebolí ho to vůbec.
Nikdo nereagoval.
Jsem z toho nesvá. Doktorka to neřešila. Nikdo kolem mě neměl s klukama žádný problém. Co s tím? Opruzený už není, ale ústí močové trubice pořád není vidět - tak, jak to bylo před opruzením.