Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Angry_birds Proč? já se normálně ptám, protože takovým věcem opravdu nerozumím a kdybych nemusela a našla něco na netu, tak se neptám tady ![]()
@Blondynka01 píše:
@Angry_birds Proč? já se normálně ptám, protože takovým věcem opravdu nerozumím a kdybych nemusela a našla něco na netu, tak se neptám tady
A četla jsi celou diskuzi? Kdyby ano, tak se nemusíš ptát.
@Blondynka01 píše:
Taky bych měla dotazTéž máme hypotéku napsanou na přítele, barák taky - byly tam nějaký problémykdyž jsme to vyřizovali, takže takhle to šlo nejjednodušeji. Sepisujem si kdo co platil, jdeme téměř napůl, svatba bude příští rok, takže ani tímhle to nejde vyřešit
Jde teď uvést jako spoluvlastníka domu mě, ikdyž už dům je koupený, napsaný na něj i hypotéka?
za to teď, už to bude složitější
půl domu, ať ti před svatbou daruje, nebo po svatbě rozšiřte sjm, ale jestli je tam zástavní právo pro banku, musíte to probrat i s ní. Jak bude refinanc, tak už hezky do hypo oba -) asi nejjednodušší by to bylo provést dohromady (půl baráku tobě + ty na hypo). Jen se obávám, že prokazovat teď, že už hypo na půl hradíš, by mohl být oříšek, tak doufej, že se nic nepokazí…
@Angry_birds píše:
Ano, ve většině případech už svatba nebude. Protože když ženská sype co cizího, dítěti dá příjmení po tatínkovi, tak k čemu svatba. Prachy budou lepší na rekonstrukci baráku přece.Fakt smutný jak se sebou nechají ženský zametat.
Je skoda, ze do toho nevstoupi alespon rodice a sve naivni a laskou zaslepene dceri nevysvetli, ze se ji velmi pravdepodobne po par letech muze stat, ze jim bude zvonit ubulena u dveri se dvema detma na krku, ze ji chlap vykopl a ona nema kam jit. V tomto musim nasim podekovat, ze mi vstepovali, at si kryju zadek, prestoze je vse ruzovy a srdickovy, protoze nikdy nemuzu vedet, co zitrek prinese.
@Ernais píše:
Hele mne by byt tebou vic trapilo, ze pokud se s nim neco stane, tak jeho polovinu domu (a zbytek hypoteky) dostanou rodice a ty se s nimi pak budes muset dohodnout co dal, pokud tedy dedictvi prijmou, ze. Uprimne fakt mi prijde jednodussi se vzit, nez tady delat saskarny s pravnikem, aby se osetrily vsechny pripadne situace, pak ti automaticky bude patrit nejen polovina domu, ale i polovina dluhu a ani tu zavet resit nemusite.
Manželstvím by se nic nezměnilo, pokud jsou bezdetni, tak by se o dědictví po partnerovi vždy delila se s jeho rodiči.. Jedině by byla závěť jen na ni a tam je taky jedno, zda je manželka nebo družka
@Beckyttine5 píše:
Manželstvím by se nic nezměnilo, pokud jsou bezdetni, tak by se o dědictví po partnerovi vždy delila se s jeho rodiči.. Jedině by byla závěť jen na ni a tam je taky jedno, zda je manželka nebo družka
Pravda, bez tech deti je to jeste trosku zapeklite, ale porad by mela narok jeste na pulku jeho pulky, takze jako manzelka je na tom porad lip nez pritelkyne.
@Beckyttine5 píše:
no, rozdíl je, že v manželství by dědila o i ona. Přítel nedědí vůbec
@Angry_birds píše:
Ano, ve většině případech už svatba nebude. Protože když ženská sype co cizího, dítěti dá příjmení po tatínkovi, tak k čemu svatba. Prachy budou lepší na rekonstrukci baráku přece.Fakt smutný jak se sebou nechají ženský zametat.
Tak u nás je to naopak, dům i děti jsou psané na mě, přítel tady investuje a svatbu ani jeden z nás neřešíme.. Kdyby se se mnou něco stalo, vše zdědí děti, s čímž ani jeden z nás problém nemá.. A kdybychom se rozešli, tak se v klidu domluvíme a přítele vyplatim
@Ernais píše:
Pravda, bez tech deti je to jeste trosku zapeklite, ale porad by mela narok jeste na pulku jeho pulky, takze jako manzelka je na tom porad lip nez pritelkyne.
Pokud by žil jen jeden z rodičů, tak by měla taky půlku.. A kdyby měli děti, tak to zdědí oni, tam fakt svatba není třeba
@Lama Lama píše:
no, rozdíl je, že v manželství by dědila o i ona. Přítel nedědí vůbec
Přítel dědí - pokud spolu trvale žijí po zákonem stanovenou dobu ve společné domácnosti, tak je ve druhé dědické skupině spolu s rodiči zustavitele
@Blondynka01 píše:
Taky bych měla dotazTéž máme hypotéku napsanou na přítele, barák taky - byly tam nějaký problémy když jsme to vyřizovali, takže takhle to šlo nejjednodušeji. Sepisujem si kdo co platil, jdeme téměř napůl, svatba bude příští rok, takže ani tímhle to nejde vyřešit
Jde teď uvést jako spoluvlastníka domu mě, ikdyž už dům je koupený, napsaný na něj i hypotéka?
Samozřejmě, že to jde.. Přítel sepíše darovací smlouvu, zajdete to spolu nechat úředně ověřit - tím myslím Vaše podpisy. Potom požádá o souhlas banku - ta k tomu může mít nějaké podmínky - to vám už řeknou tam, až doložite to, co bude banka požadovat, tak vám dá souhlas a s darovací smlouvou a souhlasem od banky pak půjdete na katastr
@Beckyttine5 píše:
Tak u nás je to naopak, dům i děti jsou psané na mě, přítel tady investuje a svatbu ani jeden z nás neřešíme.. Kdyby se se mnou něco stalo, vše zdědí děti, s čímž ani jeden z nás problém nemá.. A kdybychom se rozešli, tak se v klidu domluvíme a přítele vyplatim
Jako, když se takto domluvíte proč ne. Já na řeči typu, rozejdeme se v klidu, finančně se vypořádáme nevěřím. Nikdy nevíš co se může stát, ale budiž.
Jenže tady slečny čekají, že jim po obřadu spadnou majetky do klína. ![]()
@Angry_birds píše:
Jako, když se takto domluvíte proč ne. Já na řeči typu, rozejdeme se v klidu, finančně se vypořádáme nevěřím. Nikdy nevíš co se může stát, ale budiž.
Jenže tady slečny čekají, že jim po obřadu spadnou majetky do klína.
Vím, že nyní je vše, co máme, psané na mě… A vím, že bych NIKDY nechtěla nějak podvest svého partnera, i kdyby se se mnou hnusně rozešel, udělal nevím co hrozného, tak tady prostě hodně investoval a má na to nárok a já bych chtěla pak žít s čistým štítem… Ale doufám, že tohle řešit nebudu…
@Beckyttine5 píše:
Samozřejmě, že to jde.. Přítel sepíše darovací smlouvu, zajdete to spolu nechat úředně ověřit - tím myslím Vaše podpisy. Potom požádá o souhlas banku - ta k tomu může mít nějaké podmínky - to vám už řeknou tam, až doložite to, co bude banka požadovat, tak vám dá souhlas a s darovací smlouvou a souhlasem od banky pak půjdete na katastr
a zaplatí darovací dan
@Beckyttine5 píše:Že to máš ty takhle, tak neznamená, že to budou mít jiné páry. Kolik hloupých a naivních slečen na to dojelo. Od lásky je krůček k nenávisti a prasáctví vůči ex…
Vím, že nyní je vše, co máme, psané na mě… A vím, že bych NIKDY nechtěla nějak podvest svého partnera, i kdyby se se mnou hnusně rozešel, udělal nevím co hrozného, tak tady prostě hodně investoval a má na to nárok a já bych chtěla pak žít s čistým štítem… Ale doufám, že tohle řešit nebudu…