Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Proc se nevezmete? Polovina splatek by v pripade rozchodu byla tva..
Hypo bych si pořídila jedině s manželem. Dům bude taky jen na něho?
Budeš spolumajitelem domu? Smlouvu můžete sepsat u notáře. Jinak bych doporučovala tu půlku splátky posílat na jeho účet, aby byl prověřitelný tok financí.
@JancaS84 píše:
Hypo bych si pořídila jedině s manželem. Dům bude taky jen na něho?
Když to bude haj.zl, tak jí ani manželství neochrání. Zásadní je, aby byla spoluvlastník, bylo to ošetření smluvně, prokazatelné toky peněz.
Svatbu plánujeme po opravě domu, teď na to nějak nejsou ani nebudou peníze. Polovinu splátky mu budu posílat na účet a dům bude napsaný samozřejmě na mě i na něj
@Anonymní píše:
@Janli @JancaS84 Navíc, zatím nejde mě dát jako spoluvlastníka, když má přítel hypotéku na svoje jméno ne?
Pockej, tak je dum napsany i na tebe nebo ne? Nejak jsem se v tom ted ztratila
@Anonymní píše:
@Janli @JancaS84 Navíc, zatím nejde mě dát jako spoluvlastníka, když má přítel hypotéku na svoje jméno ne?
@Anonymní píše:
Svatbu plánujeme po opravě domu, teď na to nějak nejsou ani nebudou peníze. Polovinu splátky mu budu posílat na účet a dům bude napsaný samozřejmě na mě i na něj
tak bude napsaný na tebe jako spoluvlastníka nebo nebude? TO je dost zásadní rozdíl.
@Ernais píše:
Pockej, tak je dum napsany i na tebe nebo ne? Nejak jsem se v tom ted ztratila
Taky mě to zarazilo. Zajímalo by mě, jestli se nejedná pouze o informace podávané přítelem. Jsem spolužádatelkou o hypoteční úvěr - na neschopence a s pupkem.
@Ernais @Lama Lama Budu, jen jsou nějaké komplikace, to jsem ale vědět nechtěla
Já chtěla vědět úplně něco jiného
@Anonymní píše:
@Ernais @Lama Lama Budu, jen jsou nějaké komplikace, to jsem ale vědět nechtělaJá chtěla vědět úplně něco jiného
No a jakou funkci ma ten vami sepsany papir o spolecnem splaceni plnit?
Svatbu bych teď za těch podmínek taky nedělala.. Jinak podle mě, když si přítel bere hypotéku na sebe a jako hlavní zástavu použije ten dům, tak bude třeba, aby ho vlastnil celý, a bez souhlasu banky na tebe tu půlku nepřepise…
Takže já se domnívám, že dům i hypotéka budou na přítele, a Ty mu můžeš každý měsíc poslat půlku té splátky a do poznámky napsat Půjčka - když se rozjedete, budes mít prokazatelně přehled, kolik jsi mu dala a kolik by ti měl vyplatit.. Ale zase musíš vzít v úvahu inflaci a ta teď bude hodně vysoká, tak pak bude celkem oříšek třeba po 10 letech určit, kolik by ti měl dát, kdyby vztah nevyšel
3
@Beckyttine5 píše:
Svatbu bych teď za těch podmínek taky nedělala.. Jinak podle mě, když si přítel bere hypotéku na sebe a jako hlavní zástavu použije ten dům, tak bude třeba, aby ho vlastnil celý, a bez souhlasu banky na tebe tu půlku nepřepise…
Takže já se domnívám, že dům i hypotéka budou na přítele, a Ty mu můžeš každý měsíc poslat půlku té splátky a do poznámky napsat Půjčka - když se rozjedete, budes mít prokazatelně přehled, kolik jsi mu dala a kolik by ti měl vyplatit.. Ale zase musíš vzít v úvahu inflaci a ta teď bude hodně vysoká, tak pak bude celkem oříšek třeba po 10 letech určit, kolik by ti měl dát, kdyby vztah nevyšel
píše: Více
Vlastnit ho celý nemusí. Může zastavit ona celou svou polovinu. Bude podepisovat zástavní smlouvu, ne hypotéční. Ona bude zástavce, ne spoludlužník.
Ahoj ženy, potřebovala bych poradit.
S přítelem si kupujeme dům. Bohužel si nemůžeme vzít hypotéku spolu, kvůli tomu, že mám novou práci a jsem ještě ve zkušební době. Takže si hypotéku musel vzít přítel na sebe. Řešíme proto, že to budeme platit napůl, ale chtěli bychom nějaký papír kde si podepíšeme to, že to platíme napůl, v případě, že by se něco stalo. Musíme si na takovou věc zavolat právníka, nebo to můžeme sepsat doma sami, popřípadě jak by to mělo vypadat, pokud s tím někdo máte zkušenosti? Děkuji moc