Placení útraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66
28.11.21 10:58

Zdrhej. Ten chlap si tě absolutně nepovažuje a neumí se chovat. Vydělávám třikrát víc než můj chlap, takže o nějaké dělení zdrojů mi nejde, ale pokud by mi tohle vykládal a choval se již na začátku, tak bych možná zůstala u kamarádství s výhodami, ale do vztahu bych nešla. Toto je věc vnitřního nastavení, i chlap s malým příjmem může být galantní a gentleman. Ten tvůj je buran a buranem zůstane i kdyby se jeho finanční situace změnila. Pryč od něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
28.11.21 10:59
@Klopotkova píše:
To si ale vy ženské děláte samy. Souhlasím s tím, že na začátku vztahu by se měl chlap předvést a zaplatit, ale pokud jsou dva už ve vztahu a oba vydělávají, tak nevidím vážně důvod, proč by měl vše platit chlap. Pokud sis nechala líbit, že když jsi platila, tak on neměl problém si dopřát, tak jsi to měla jasně říct jemu a nenechat si to.

Když se kluk chová jako vyčůránek a dělá si z holky na střední dojnou krávu, tak za to opravdu nenese odpovědnost ta holka. To je na hlavu postavené uvažování :D Mimochodem jsem se ozvala (ne tak jak bych se ozvala dneska teda), nechápal o co mi jde, vždyť se přece v placení spravedlivě střídáme. A po chvíli jsem to i ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
28.11.21 11:04
@Cenarius píše:
Tak že on neměl hlad je jeho věc a ona se mohla najíst. Nezakazoval jí to a pak by to nejspíš i zaplatil.

A platit na střídačku je normální. Ženy chcou rovnoprávnost, tak ji mají mít.

Nevidím jediný důvod, proč by měl být hnedka skrblík.

Příspěvek upraven 27.11.21 v 21:40

Proboha, především se nauč časovat slovesa.
A s placením v restauraci se netrap, s tebou by stejně žádná do restaurace nešla, buď klidný.

• Citovat
  • Upravit
7571
28.11.21 11:22
@domt píše:
Zdrhej. Ten chlap si tě absolutně nepovažuje a neumí se chovat. Vydělávám třikrát víc než můj chlap, takže o nějaké dělení zdrojů mi nejde, ale pokud by mi tohle vykládal a choval se již na začátku, tak bych možná zůstala u kamarádství s výhodami, ale do vztahu bych nešla. Toto je věc vnitřního nastavení, i chlap s malým příjmem může být galantní a gentleman. Ten tvůj je buran a buranem zůstane i kdyby se jeho finanční situace změnila. Pryč od něj.

Jop, naprostej souhlas. Je to o myslenkovem nastaveni vubec a nejenom k penezum.

Podle toho co psala v nejakem dalsim prispevku, chlap kterej by na 1.rande brecel, jak strasne malo vydelava, vsecko je ukrutne drahe a stezuje si jak ma tezkej zivot, to je fakt romantika jako prase. :D
Vzdyt je to naprosto odpuzujici a takovej si nevrzne asi hodne dlouho. To svedci jen o tom, ze on sam neni schopen a ochoten neco se sebou udelat a jen se lituje. :nevim:

Proste duvody proc je sam jsou jasny a pokud on se sebou neco radikalniho neudela, tak to bude mit furt stejny a zadna normalni zenska si s nim nezacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
28.11.21 11:31
@Tarena píše:
Chlap je kolenovrt, ale nechapu ty stravenky. I placeni stravenkami jdou z meho. Je to proste jen jina forma měny.

Tak na stravenky prispiva zmestnavatel, takze zaplatis z vlastni kapsy jen pulku nebo jeste min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
28.11.21 11:39
@zrnko píše:
Tak na stravenky prispiva zmestnavatel, takze zaplatis z vlastni kapsy jen pulku nebo jeste min.

Porad ma svou nominalni hodnotu a je to ma odmena za praci. Mzdu mi plati celou zamestnavatel a taky to neberu, ze kdyz platim, tak je to zadarmo, ze vse plati zamestnavatel. Ted jsou stravenky rovnou do mzdy jako penize a nerozlisuji to, ze treba 2000 mam brat jinak. :nevim:
Stejne tak benefit plus body beru jako penize navic stejne jako premie.
Ale to uz jsme OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
28.11.21 11:43

Mimochodem - ten chlap asi tuší, že něco není úplně ok, když se nechce hned účty"na půl" - ona by to ta obsluha pochopila 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
28.11.21 11:51

Tohle sem ještě u chlapa nezažila. Je od tebe hezké, že si s ním šla podruhé, ale potřetí už s ním nechoď :hug:

• Citovat
  • Upravit
12501
28.11.21 11:51
@Janli píše:
Já jsem stará škola a prostě věřím na tradiční namlouvací rituály, který tady fungujou miliony let a evoluce je dotáhla k dokonalosti. Na začátku vztahu si prostě ověřuju, jak je muž ochoten se podělit o své zdroje. Jednou budu vychovávat jeho děti a z ekonomického hlediska budu oslabená. Proto si chci být jistá, že se o mě ochotně postará. Kdyby se mnou chlap na prvním rande řešil finance, tak na to druhý rande už ani nejdu. Nehodlám se pak zařadit mezi ty, co tu píšou zoufalý diskuze, jak na mateřské táhnou všechno napůl nebo jim chlap vyčítá každej jogurt. Navíc to je teda romantika jako prase… Takže - za mě kolenovrt a nezáživnej suchar. Ani omylem, brrrrr. Na prvním rande chci plout na obláčku serotoninu a být hýčkaná, ne dělat finanční plán na příštích několik let…
Jo, a jestli mi tu někdo napíše, že jsem zlatokopka, tak s ním klidně souhlasím…ale můžu říct, že díky tomuhle přístupu se mám dobře… ;)

Ty jsi zase mela prvni sex se soucasnym manzelem nekde v lese, a to uz zrovna nebylo nejtepleji, ale i tak. Do toho by myslim taky vetsina zen nesla s tim, ze to nema uroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
28.11.21 12:07
@Anonymní píše:
Ahoj,Zajímalo by mě, kdo u Vás platí útratu? A co si myslíte o mém rande?
O co jde. Začínám znova a hledám si partnera.
Byla jsem už 2× na rande s jedním sympatickým mužem… Prvně šlo o procházku, kde zmínil krom jiných témat, že je důležité si hned ze začátku vyjasnit s ženou, jak to bude s financema. Ve zkratce prostě vše půl na půl s tím, že pokud by byla žena na nemocenské nebo mateřské, tak je samozřejmostí, že by se staral on… Druhé rande - měli jsme jít na večeři a řekl, že mě rád pozve. Když přišel do restaurace, dal si čaj s tím, že večeři nebude. Tak pokud, at si dám jen já.. :? Večeři jsem si nedala, bylo mi to blbé.. Dali jsme si oba čaj a seděli asi 2hod u čaje. Když zaplatil, tak jsem mu samozřejmě poděkovala s tím, že to nemusel.. že bych si to zaplatila a on řekl, že nerad věci platí napůl, že příští útratu zas budu platit na oplátku já. Pokud příště někam pujdem, určo ho pozvu na véču. Já mám plat cca 23 000 hrubého a on má jsem pochopila základ 30 000 kč s příplatky (noční, víkendy, svátky, a permanentně rizikáč)… Já nevím, ale když jsem šla s někým na jídlo, pivo sednout a ten druhý byl student nebo kámoška, která si vydělala ještě mín než já, tak jsem neváhala a útratu platila, protože mi to prostě bylo blbé. (u té kámošky né vždy, ale častěji) A když má o Vás zájem muž, má vyšší plat než Vy. Je toto ok? Neříkám, že by měl platit pokaždé… Ale na 100% vím, že když s ním půjdu příště, zaplatím za něj víc než on za mě. Takové zajímavé jednou já podruhé ty,

Uz po komunikaci na prvním rande by mi jiskra nepřeskočila, tezko bych šla na druhé.
Ale jak chces, tohle bych fakt achtela resit na uplnem zacatku. kdy te ten chlap ma zaujmout ne mit blby kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
28.11.21 12:10

Zakladatelko, a bavili jste se na těch schůzkách taky o něčem jiném, než o penězích? O čem třeba?
Proč mu vadí placení napůl?
Podle mě napůl (resp. každý svoje) je daleko lepší, než na střídačku, protože se tím právě eliminujou ty situace, kdy jednou je rande záměrně za 200 a podruhé za 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
28.11.21 12:22

@Karamba2020 jeste fnukal a litoval se, jak ma tezkej zivot, protoze dela ve stat. sprave :D
Nevim co ceka, jestli chce vydelavat, tak at jde do soukromeho sektoru tam kde jsou penize :nevim:

@Anonymní píše:
Tak on mi řekl co dělá a pořád si stěžoval na nedostatek penez.
A já jsem taky státní zaměstnanec… A řekla jsem mu, hele, pokud děláš tuto práci, tak máš základ minimálně takový a to je ještě o tolik víc než mám já. Ty máš dobrý plat! Nevím, na co si stěžuješ…
A on, že částka sedí a s příplatky ještě větší… plus brigáda… ale že velký tedy není, že dneska je to přitom co člověk musí zaplatit fakt nedostačující a já mu stále opakovala, že mám „O dost MÉNĚ NEŽ ON!“ a v podstatě stejné náklady, za byt ještě vyšší.. nemám ho po známosti jako on… Ale nějak tak mluvil pořád jen o svém trápení no… Já jako ženská bych byla za jeho plat ráda…

Příspěvek upraven 28.11.21 v 12:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
28.11.21 12:24
@Cenarius píše:
Tak že on neměl hlad je jeho věc a ona se mohla najíst. Nezakazoval jí to a pak by to nejspíš i zaplatil.

A platit na střídačku je normální. Ženy chcou rovnoprávnost, tak ji mají mít.

Nevidím jediný důvod, proč by měl být hnedka skrblík.

Příspěvek upraven 27.11.21 v 21:40

To jsou intriky a logické pochody, co? :mrgreen:
Dám si na rande čaj, tak jsem hned divný :mrgreen:
Mi se třeba stává docela často, že si v restauraci nic nedám, buď nemám hlad, v menu není nic zajímavého, nebo nemám trávení zcela v pohodě. Ale nikdy to neznamenalo, že by měla být hladem i partnerka. Ženské to někdy s tím taktizováním fakt přehánějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
28.11.21 12:29

@zoidberg A děláš to i na druhém rande, kdy pozveš ženu na večeři? Já bych tedy sama taky nejedla. Přijde mi to trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
28.11.21 12:29
@zoidberg píše:
To jsou intriky a logické pochody, co? :mrgreen:
Dám si na rande čaj, tak jsem hned divný :mrgreen:
Mi se třeba stává docela často, že si v restauraci nic nedám, buď nemám hlad, v menu není nic zajímavého, nebo nemám trávení zcela v pohodě. Ale nikdy to neznamenalo, že by měla být hladem i partnerka. Ženské to někdy s tím taktizováním fakt přehánějí.

Jenže oni tam seděli každý s jedním čajem dvě hodiny. Kdyby nebyl buran, tak jí řekne, že mu třeba není dobře, nechce jíst, ale že ji pozval na jídlo a bude trvat na tom, ať si něco dá. Pokud by ona jíst z nějakého důvodu nechtěla, tak by trval na tom, ať si dá něco více k pití a ne jen ten blbý čaj na celé dve hodiny času. Vždyť je trapný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky