Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě v pohodě. To že on si dal čaj je jeho věc, ale tobě nabídl plnohodnotné menu.
A to, že jednou on a jednou ty je normální. Nebudete si přece vyčíslovat útraty a počítat do haléře, kdo kolik. Jednou ty a jednou já. Nehledě na příjem. Jestli na to nemáš, nechoď vysedávat do restaurací
Za mě by to bylo první a zároveň i poslední rande, asi takhle ti to řeknu. Tragéd!
@Myška zlatá píše:
Za mě v pohodě. To že on si dal čaj je jeho věc, ale tobě nabídl plnohodnotné menu.
A to, že jednou on a jednou ty je normální. Nebudete si přece vyčíslovat útraty a počítat do haléře, kdo kolik. Jednou ty a jednou já. Nehledě na příjem. Jestli na to nemáš, nechoď vysedávat do restaurací
Kdybych si s kýmkoliv domluvila oběd/večeři a ten člověk by přišel d tím, že on jen čaj a bude na mě koukat. Tak s takovým člověkem podruhé do hospody nejdu. Do hospody na jídlo chci jít s někým, s kým si to jídlo nebo pivo užiju. A to teď neřeším peníze.
@Maria37 tak já nevím, ale to že on si dá jen čaj by mi nevadilo. Když je schopný ho pít dvě hodiny, tak za tu dobu si dám něco já. Neříkám, že se před ním budu ládovat, ale můžu si dát nějaký dort, pohár, zákusek…
Nijak mě jeho chování neuráží
@Maria37 píše:
Kdybych si s kýmkoliv domluvila oběd/večeři a ten člověk by přišel d tím, že on jen čaj a bude na mě koukat. Tak s takovým člověkem podruhé do hospody nejdu. Do hospody na jídlo chci jít s někým, s kým si to jídlo nebo pivo užiju. A to teď neřeším peníze.
Přesně o tom to je
. Člověk nechce, aby ten druhý koukal jak jím. Ale užít si to spolu, mít společně radost z pěkného dne, kdy společně ochutnáváme ( tedy každý že svého talíře
) dobré jídlo místní restaurace, být společně najezeni a nekručí jednomu z nich v břiše. Zdá a se to jako malichernost, ale je docela důležité, aby lidé byli naladění stejně.
A on ji nějak naladil, doslova ji pozval na večeři a pak obrátil, už s ní spolecne večeřet nechtěl. Viz zakladatelka psala : „Druhé rande - měli jsme jít na večeři a řekl, že mě rád pozve. Když přišel do restaurace, dal si čaj s tím, že večeři nebude. Tak pokud, at si dám jen já..“
A to teď ještě pomíjím tu další stránku, kdy původne všechno chce platit na půl. A najednou, když si zakladatelka tedy taky nic moc neobjednala obrátil a že nechce půlit, teď to levné platím já a příště budeš platit ty. Měl tu výhodu, že si sám určuje co bude, sám měl možnost se rozhodnout( jestli tato „vecere“ na půl či platím já) ale zakladatelce určuje priste jak to bude. Jeho nová pravidla.
Příspěvek upraven 10.01.22 v 11:59
Ráda bych varovala před mou zkušeností
Dva bývalí partneři to samé - první rande v restauraci, ale šlo se jen na pití. Návrhy typu „jednou ty, jednou já“. A po několika měsících chození VŽDY přišlo na přepočítání každé korunky a mnohdy i snaha zakamuflovat to tak, abych já zaplatila o něco víc. Od takových ruce pryč.
No po tomto me pozval na 3.rande…
Ja ale moc nestihala a on mi psal: mel bych chut zajit na čaj a tyčinky
…
![]()
Pak, ze me zve k sobe, ze udela caj a vajecinku, ze umi skvelou vajecinu
. Pritom pry i umel varit…
No a ja mu na to napsala, takovou tu typickou ohranou frazi, ze nekdy nekam vyrazit muzeme, ale ze to vidim spis na pratelstvi.. A on me pak zacal tak trochu bombardovat, ze samozrejme jako pratele, ze nechape… zda jsem cekala neco snad vic???
Pak zase, ze za mnou hned prijede, ze by to chtel poresit.. pak, ze to nechape, ze at mu to povim, ze kritiku zkousne
nakonec, ze by zasel na kopec… ja mu odepsala: ze nekdy muzem, ale ted nemam cas
A on: ze ok, ale aby se nekdy dockal taky (uz nasrane)
![]()
Vite, byl to strasne hezky kluk.. takovy ten kluk, ktery neni zvykly, ze by mu dala zena kosem.
Svym vzhledem a i chovanim dokazal upoutat.. Me odrazoval nejen skrblictim, ale na to, ze je nam skoro 30 let se choval, jako by mu bylo 16let… Sorry, ale „ma chut na caj s tycinkama“???umi varit a chce me pozvat na „vajecinu“? Kdybych pozvala nejakeho muze v mym veku ke me na hlavni chod „vajecinu“… stydim se…
Trapnost, nad trapnost hodnotim tohoto muze… Bude muset bud dospet nebo si najit nedospelou naprosto nenarocnou holcinu… ![]()
@Myška zlatá píše:
Tak proc me tam zval.Kdyz na to nema, nema me zvat…
Já nevím, na mě to působíš jakoby to psala 17 holka
Nezlob se, trochu se uvolni a neber všechno tak dramaticky..
Viš kolik mých kamarádek mělo takových všelijakých příhod, s chlapama- jako trapas, ale prostě až tak to nebraly dramaticky, a daly tomu šanci..
Muj muž mi řekl na druhé schůzce… že by si vždycky přál dobrou práci, auto lepší a nějakou pěknou slečnu, co by se za ní všichni otáčelli.. a že zatím se mu nic nesplnilo
Tehdy mi to přislo i líto.. dnes mi řekl, že byl pako.. Ale jsme spolu 18 let a řekla byych, že v pohodě
Jestli ti nesedí, nerozumíte si, tak jo, ale na základě toho, že mi uvařil jenom vaječinu, to si myslím, bych nehodnotila
![]()
Já bych po vaječnici, řeklam, že byla dobrá, ale že určitě vaříd obře, že příště mi může uvařit a nebo něco upéct, třeba se chytí..
Kdyby se to hodnotila na tomto tak hodně chlapů nejprojde,
![]()
Co jsi u uvařila ty???
![]()
Příspěvek upraven 15.01.22 v 20:29
@Janasas vážně máš pocit že se dá s tímhle třicátníkem založit rodina? Nebo že se někdo odváže u tyčinky a čaje? Na mě to působí že je v insolvenci a nemá peníze. Tohle je informace, kterou ti samozřejmě na rande neřekne. Tohle zakladatelka fakt nemá zapotřebí.
@Janasas píše:
Já nevím, na mě to působíš jakoby to psala 17 holkaNezlob se, trochu se uvolni a neber všechno tak dramaticky..
Viš kolik mých kamarádek mělo takových všelijakých příhod, s chlapama- jako trapas, ale prostě až tak to nebraly dramaticky, a daly tomu šanci..
Muj muž mi řekl na druhé schůzce… že by si vždycky přál dobrou práci, auto lepší a nějakou pěknou slečnu, co by se za ní všichni otáčelli.. a že zatím se mu nic nesplniloTehdy mi to přislo i líto.. dnes mi řekl, že byl pako.. Ale jsme spolu 18 let a řekla byych, že v pohodě
Příspěvek upraven 15.01.22 v 20:29
Jestli ti nesedí, nerozumíte si, tak jo, ale na základě toho, že mi uvařil jenom vaječinu, to si myslím, bych nehodnotila![]()
Já bych po vaječnici, řeklam, že byla dobrá, ale že určitě vaříd obře, že příště mi může uvařit a nebo něco upéct, třeba se chytí..
Kdyby se to hodnotila na tomto tak hodně chlapů nejprojde,![]()
Co jsi u uvařila ty???![]()
Já se klonim k zakladatelce, má dobrý instinkt. A to mi partner klidně smažil ty vajíčka. Ale fázi randění nepodelal skrblenim ani jinýma blbyma recma.
Ochota podělit se o zdroje je důležitá.