Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě by byla konečná ze mě pozve na večeři a nakonec sedím dvě hodiny u čaje. Očividně je držgrešle, hledala bych dál.
@Anonymní píše:
Ahoj,Zajímalo by mě, kdo u Vás platí útratu? A co si myslíte o mém rande?
O co jde. Začínám znova a hledám si partnera.
Byla jsem už 2× na rande s jedním sympatickým mužem… Prvně šlo o procházku, kde zmínil krom jiných témat, že je důležité si hned ze začátku vyjasnit s ženou, jak to bude s financema. Ve zkratce prostě vše půl na půl s tím, že pokud by byla žena na nemocenské nebo mateřské, tak je samozřejmostí, že by se staral on… Druhé rande - měli jsme jít na večeři a řekl, že mě rád pozve. Když přišel do restaurace, dal si čaj s tím, že večeři nebude. Tak pokud, at si dám jen já..Večeři jsem si nedala, bylo mi to blbé.. Dali jsme si oba čaj a seděli asi 2hod u čaje. Když zaplatil, tak jsem mu samozřejmě poděkovala s tím, že to nemusel.. že bych si to zaplatila a on řekl, že nerad věci platí napůl, že příští útratu zas budu platit na oplátku já. Pokud příště někam pujdem, určo ho pozvu na véču. Já mám plat cca 23 000 hrubého a on má jsem pochopila základ 30 000 kč s příplatky (noční, víkendy, svátky, a permanentně rizikáč)… Já nevím, ale když jsem šla s někým na jídlo, pivo sednout a ten druhý byl student nebo kámoška, která si vydělala ještě mín než já, tak jsem neváhala a útratu platila, protože mi to prostě bylo blbé. (u té kámošky né vždy, ale častěji) A když má o Vás zájem muž, má vyšší plat než Vy. Je toto ok? Neříkám, že by měl platit pokaždé… Ale na 100% vím, že když s ním půjdu příště, zaplatím za něj víc než on za mě. Takové zajímavé jednou já podruhé ty,
On je kolenovrt. S ním bych se do vztahu nepouštěla. Bude šetřit všude a na všem. Časem ti bude vyčítat, že moc utrácíš.
To by mě zajímalo, jak to budete dělat, až budete vařit doma, když se chcete striktně držet půl na půl.
Docela by me zajimalo, jak by mily zlaty reagoval, kdyby jsi tu veceri priste zaplatila jen za sebe se slovy „Myslela jsem, ze ja zaplatim za oba, az si dame zase jen caj.“
To je blbý no. Když přeci muž o ženu stojí, snaží se. Tohle placeni půl na půl na prvním rande je trapný a navíc to svědčí o tom, že je škrt.
@krajta píše:
Za mě by byla konečná ze mě pozve na večeři a nakonec sedím dvě hodiny u čaje. Očividně je držgrešle, hledala bych dál.
Tak že on neměl hlad je jeho věc a ona se mohla najíst. Nezakazoval jí to a pak by to nejspíš i zaplatil.
A platit na střídačku je normální. Ženy chcou rovnoprávnost, tak ji mají mít.
Nevidím jediný důvod, proč by měl být hnedka skrblík.
Příspěvek upraven 27.11.21 v 21:40
Pokud by mi někdo řekl, že sriktně půl na půl, byl by to pro mě důvod na další schůzku nejít.
To, že si radši nedá ani večeři už je spíš k pláči.
Šla bych na třetí schůzku a byla zvědavá, jestli si na můj účet dá jídlo. Pokud ano, tak maximálně ještě jednou, abych se nejedlá taky ![]()
Když ne, tak bych mu možná dala šanci, třeba fakt neměl hlad. Ale byla bych ostrazita.
Byla bych zvědavá na příští rande, jestli bude jíst nebo ne ![]()
To je fakt vtipný
.
Vážně takoví chlapi existují? To s tím čajem
![]()
Divne mi prijde, ze te pozve na veceri a jist nebude a sedite 2hod u caje. Ovsem prijde mi normalni, ze jednou zaplati on a podruhe ty. Nechapu ty co berou samozrejmosti, ze chlap ma platit veceri, podruhe kino, potreti to a tamto atd.
Vyjasnit si to hned na zacatku, at nevznikne to co u vas
Když pozve na večeři, počítá přeci, že bude jist. I kdyby hlad z nějakýho důvodu neměl, ze slušnosti by si mohl objednat něco lehčího, předkrm, cokoli, lahev vina…ne sedět dvě hodiny u čaje ![]()
Jako řešit na 1.rande finance, už by mě neviděl 🙈 takže pití čaje na rande č.2 bych už nezažila 😅
Absolutně bych se do dalších nepouštěla, bude to držgresle a život s ním opruz…život se má žít a užít 🤩 😘
@Anonymní píše:
Ahoj,Zajímalo by mě, kdo u Vás platí útratu? A co si myslíte o mém rande?
Byla jsem už 2× na rande s jedním sympatickým mužem… Prvně šlo o procházku, kde zmínil krom jiných témat, že je důležité si hned ze začátku vyjasnit s ženou, jak to bude s financema. Ve zkratce prostě vše půl na půl s tím, že pokud by byla žena na nemocenské nebo mateřské, tak je samozřejmostí, že by se staral on… Druhé rande - měli jsme jít na večeři a řekl, že mě rád pozve. Když přišel do restaurace, dal si čaj s tím, že večeři nebude. Tak pokud, at si dám jen já..Večeři jsem si nedala, bylo mi to blbé.. Dali jsme si oba čaj a seděli asi 2hod u čaje. Když zaplatil, tak jsem mu samozřejmě poděkovala s tím, že to nemusel.. že bych si to zaplatila a on řekl, že nerad věci platí napůl, že příští útratu zas budu platit na oplátku já. Pokud příště někam pujdem, určo ho pozvu na véču. Já mám plat cca 23 000 hrubého a on má jsem pochopila základ 30 000 kč s příplatky (noční, víkendy, svátky, a permanentně rizikáč)… Já nevím, ale když jsem šla s někým na jídlo, pivo sednout a ten druhý byl student nebo kámoška, která si vydělala ještě mín než já, tak jsem neváhala a útratu platila, protože mi to prostě bylo blbé. (u té kámošky né vždy, ale častěji) A když má o Vás zájem muž, má vyšší plat než Vy. Je toto ok? Neříkám, že by měl platit pokaždé… Ale na 100% vím, že když s ním půjdu příště, zaplatím za něj víc než on za mě. Takové zajímavé jednou já podruhé ty,
Já si o tom myslím, že se divím, že to druhé rande vůbec bylo, ale neboj, to časem vychytáš, to filtrování koho jo a koho ne
![]()
Ahoj,
Zajímalo by mě, kdo u Vás platí útratu? A co si myslíte o mém rande?
Večeři jsem si nedala, bylo mi to blbé.. Dali jsme si oba čaj a seděli asi 2hod u čaje. Když zaplatil, tak jsem mu samozřejmě poděkovala s tím, že to nemusel.. že bych si to zaplatila a on řekl, že nerad věci platí napůl, že příští útratu zas budu platit na oplátku já. Pokud příště někam pujdem, určo ho pozvu na véču. Já mám plat cca 23 000 hrubého a on má jsem pochopila základ 30 000 kč s příplatky (noční, víkendy, svátky, a permanentně rizikáč)… Já nevím, ale když jsem šla s někým na jídlo, pivo sednout a ten druhý byl student nebo kámoška, která si vydělala ještě mín než já, tak jsem neváhala a útratu platila, protože mi to prostě bylo blbé. (u té kámošky né vždy, ale častěji) A když má o Vás zájem muž, má vyšší plat než Vy. Je toto ok? Neříkám, že by měl platit pokaždé… Ale na 100% vím, že když s ním půjdu příště, zaplatím za něj víc než on za mě. Takové zajímavé jednou já podruhé ty,
Byla jsem už 2× na rande s jedním sympatickým mužem… Prvně šlo o procházku, kde zmínil krom jiných témat, že je důležité si hned ze začátku vyjasnit s ženou, jak to bude s financema. Ve zkratce prostě vše půl na půl s tím, že pokud by byla žena na nemocenské nebo mateřské, tak je samozřejmostí, že by se staral on… Druhé rande - měli jsme jít na večeři a řekl, že mě rád pozve. Když přišel do restaurace, dal si čaj s tím, že večeři nebude. Tak pokud, at si dám jen já..