Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neporadim nic, jen ja byla v podobny situaci a ted uz jsme spolu osmej rok. Kdyz se chce a fakt to stoji za to…
Já ti poradím to, co nechceš slyšet, ukonči to a zaměř se na manželství. Vadit ti bude něco i na milenci, nikdo není dokonalý, k tomu rozbité rodiny, děti budou lítat mezi vámi,… Ono se to doma těžko zlepší, když jsi zaháčkovaná jinde.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, protože nevim, co dál dělat a ani se s tím nemůžu nikomu svěřit. Ze začátku se mělo jednat pouze o sex jednou za čas a nic víc. Jenže se to zvrtlo, chtěli bychom být spolu, máme se rádi. Má to jeden háček. Oba máme rodiny s malými dětmi…jakš takš fungující rodiny. Každý z nás je však s něčím nespokojený, proto se to také stalo, je toho ale více. Rozumíme se ve všech směrech. Mezi námi to však trvá pouze půl roku, jinak máme oba vztahy dlouhodobé. Poradíte, co dál? Děkuji za reakce
Pokud vám to ve vztahu neklape, tak fér vůči předchozímu vztahu a hlavně vůči dětem by bylo nejdřív zkusit na tom vztahu pracovat, zajít do poradny. Těžko se vám na něm bude pracovat, když do toho budete nadále nevěrní.
Já jsem v tom asi suchar, ale podle mě máte děti a teď jste hlavně rodiči. Pokud s otcem dětí nemáte tak závažné problémy, jako chlast, nevěry, drogy, násilí, tak bych rodinu neničila. Ano, jinde bys měla třeba lepší sex a zdánlivě větší porozumění (píšu zdánlivě, protože s tímhle člověkem jsi půl roku, nemáte spolu děti, nebydlíte spolu, ono by to pak taky vypadalo jinak - tomu dlouhodobé mamnželství holt konkurovat nemůže). Ale pro mě osobně by teda prioritou byly děti. Rodina jako bezpečné místo pro moje děti. Ne místo, kde si dobře zaš…
@Anonymní píše:
@Tarjei jenže jak to zjistit? Jestli to za to opravdu stojí…
Jednoduše, oba se rozvedete, dáte se dohromady, po čase zjistíte, že vám to moc nefunguje, tak se rozejdete… a sakra, ono není kam se vrátit
![]()
@Dobrej_tym píše:
Pokud vám to ve vztahu neklape, tak fér vůči předchozímu vztahu a hlavně vůči dětem by bylo nejdřív zkusit na tom vztahu pracovat, zajít do poradny. Těžko se vám na něm bude pracovat, když do toho budete nadále nevěrní.Já jsem v tom asi suchar, ale podle mě máte děti a teď jste hlavně rodiči. Pokud s otcem dětí nemáte tak závažné problémy, jako chlast, nevěry, drogy, násilí, tak bych rodinu neničila. Ano, jinde bys měla třeba lepší sex a zdánlivě větší porozumění (píšu zdánlivě, protože s tímhle člověkem jsi půl roku, nemáte spolu děti, nebydlíte spolu, ono by to pak taky vypadalo jinak - tomu dlouhodobé mamnželství holt konkurovat nemůže). Ale pro mě osobně by teda prioritou byly děti. Rodina jako bezpečné místo pro moje děti. Ne místo, kde si dobře zaš…
A tak to se nevylučuje, ne ![]()
@terien píše:
Já ti poradím to, co nechceš slyšet, ukonči to a zaměř se na manželství. Vadit ti bude něco i na milenci, nikdo není dokonalý, k tomu rozbité rodiny, děti budou lítat mezi vámi,… Ono se to doma těžko zlepší, když jsi zaháčkovaná jinde.
Přesně. Na milenci vidíš jen to nejlepší, doma na manželi naopak to nejhorší, protože jsi zabouchla jinde. Nebo jen toužíš po něčem jiným…zaměr se na vztah s manželem, nenic kvůli tomu manželství..
Jsou lidi, co do toho šli,
pak ti, co radši ne
a pak ti, kde to prasklo a celé to mělo hnusnou dohru..
V tomhle ti nikdo neporadí.. záleží na spoustě věcí, hlavně ty děti a vztahy, jaké by pak nastaly, samozřejmě taky bydlení, majetek.. snadné to není
Teď jsi v hormonálním rauši a moc mozku v tom není, časem chemie vyšumí a zůstane běžný život.. no a jestli bude lepší než ten, co žijete nyní doma, to právě neví nikdo.
Pro me by lepsi sex a zdanlive vetsi porozumeni nebyl duvod k rozvraceni vcelku fungujiciho manzelstvi. Byt ja na tvem miste, tak si dam studenej hadr na hlavu, kybl ledu do rozkroku a zapracuju na vztahu s manzelem. Vzpomen si na dobu jake to bylo, kdyz jste spolu zacinali, nebylo by lepsi se zkusit do te doby znovu vratit? ![]()
Obětovat se kvůli dětem je blbost. Nešťastná matka šťastné děti vychová dost těžko, naopak je bude spíš deptat a časem jim třeba i dávat za vinu svůj „zkažený život“, zvlášť když se v dospělosti nebudou chovat tak, jak si taková „obětavá“ matinka představuje, že by se vděční potomci chovat měli. Moje mi svůj „zkažený život“ předhazuje pořád… jak já si přála, aby se rodiče rozvedli a byl klid…
Ať uděláš cokoli, všechno se může zvrtnout a každého rozhodnutí můžeš časem litovat. A že má každý své chyby, je sice pravda, ale ony jsou chyby a chyby. Já ti nebudu říkat, co máš dělat, protože to pokaždé může být špatně.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, protože nevim, co dál dělat a ani se s tím nemůžu nikomu svěřit. Ze začátku se mělo jednat pouze o sex jednou za čas a nic víc. Jenže se to zvrtlo, chtěli bychom být spolu, máme se rádi. Má to jeden háček. Oba máme rodiny s malými dětmi…jakš takš fungující rodiny. Každý z nás je však s něčím nespokojený, proto se to také stalo, je toho ale více. Rozumíme se ve všech směrech. Mezi námi to však trvá pouze půl roku, jinak máme oba vztahy dlouhodobé. Poradíte, co dál? Děkuji za reakce
Ješte bych počkala
veliká vášeň fakt není vše ![]()
@FlorenceF Jenkins píše:
Ješte bych počkalaveliká vášeň fakt není vše
Není, ale znamená moc, Kadrnožková.