Placení útraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
27.11.21 22:17

Já jsem stará škola a prostě věřím na tradiční namlouvací rituály, který tady fungujou miliony let a evoluce je dotáhla k dokonalosti. Na začátku vztahu si prostě ověřuju, jak je muž ochoten se podělit o své zdroje. Jednou budu vychovávat jeho děti a z ekonomického hlediska budu oslabená. Proto si chci být jistá, že se o mě ochotně postará. Kdyby se mnou chlap na prvním rande řešil finance, tak na to druhý rande už ani nejdu. Nehodlám se pak zařadit mezi ty, co tu píšou zoufalý diskuze, jak na mateřské táhnou všechno napůl nebo jim chlap vyčítá každej jogurt. Navíc to je teda romantika jako prase… Takže - za mě kolenovrt a nezáživnej suchar. Ani omylem, brrrrr. Na prvním rande chci plout na obláčku serotoninu a být hýčkaná, ne dělat finanční plán na příštích několik let…
Jo, a jestli mi tu někdo napíše, že jsem zlatokopka, tak s ním klidně souhlasím…ale můžu říct, že díky tomuhle přístupu se mám dobře… ;)

• Citovat
  • Upravit
292
27.11.21 22:22

Třeba opravdu náhodou neměl hlad. Ale zajímalo by mě, jestli by se na večeři, kterou bys platila ty, spokojil taky s čajem, nebo by se nafutroval na týden dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
27.11.21 22:28

Hrozné 2.rande - sedět u čaje?? To muselo být peklo a tím, že si nedal aspoň něco malého na jídlo, aby ti to pravé nebylo blbé si něco dát, by mi otravil to rande hned zkraje a už bych nebyla uvolnena :( čaj a ani nic alko nebo nealko pivo (když třeba řídil) mě prostě odrazuje. Suchar. Už bych s ním asi nikam nešla i podle toho, že resi finance tak brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.11.21 22:31
@alialiali píše:
Hrozné 2.rande - sedět u čaje?? To muselo být peklo a tím, že si nedal aspoň něco malého na jídlo, aby ti to pravé nebylo blbé si něco dát, by mi otravil to rande hned zkraje a už bych nebyla uvolnena :( čaj a ani nic alko nebo nealko pivo (když třeba řídil) mě prostě odrazuje. Suchar. Už bych s ním asi nikam nešla i podle toho, že resi finance tak brzo

Hele, já bych si naschvál objednala nějakou mňamku, pěkně si debužírovala a koukala se, jak na to bude reagovat.
Jinak, hlasuju pro to, aby zakladatelka šla ještě na jedno rande s večeří a pak nám dala vědět, jak to probíhalo, zvlášť s placením…fakt jsem zvědavá… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.21 22:32
@safina píše:
A jak vysvětlil, že jíst nebude? To jsi tam seděla hlady? A to už o sobě víte, kolik vyděláváte? Píšeš, že je sympatický - jeho jednání je ale dost podivný. Hned na prvním rande si vyjasňovat, že chce platit vše napůl ukazuje jenom na to, že má hluboko do kapsy a není velkorysý. Na další rande bych nešla ani omylem.

My si volali a plánovali restauraci.. On navrhl jednu, která je u nás velmi známá (jinou neznal), ale on tam nikdy nebyl a já mu říkám hele, je tam fajn, ale to je naprosto předražená věhlasná restauračka.. Znám jednu, kde se vaří líp a ceny tam jsou normální. Pokud chceš jíst a on řekl, že chce… Tak pojdme do té co říkám, tam je to super… Mile rád souhlasil.. Pak když jsme sedli, řekl: já si asi nic k jídlu nedám nakonec… Neptala jsem se ho dál.. Ale bylo mi to divné.. Protože jsem vymyslela restauraci, kde se chodí jíst.. Především kvůli němu…Kdyby chtěl jen posedet, vymylsela bych uplně něco jiného.. Na jídlu jsme se domluvili a já proto nevečeřela ani se nejak necpala, abychom se najedli. I kvůli taktnosti.. On mě pozval, pozvání se neodmítá a budu se chovat dle toho. I mě by bylo blbé kdyby mě pozval a já mu řekla, dej si sám… Neslušné… Uvedení toho druhého do nekomfortní zony…
Jak tady jeden pán říká: nezakázal mi jíst :D A to by byl asi už vrchol potupy… Na to by asi neměl koule mi říct, ikdyby chtěl… Ale na něčem jsme se domluvili, on to nedodržel.. A fakt jíst předním sama nebudu.. Aby se na mě akorát díval… :roll: :roll: :roll: Jídlo je „společenská událost“. A aby si dal on čaj za 30kč a já měla utratu 200 kč.. Taky za mě nepříjemné… Prostě celkově divné a jsem ráda, že si to nemyslím jen já…

• Citovat
  • Upravit
3977
27.11.21 22:33
@Anonymní píše:
Tak já chápu, že nemá moc, ale má sakriš má pořád o dost víc než já přeci! :roll: :mrgreen:
A to si vydělá jen tam, ještě mi říkal, že má permanentní přivýdělek…
Takže.. on má minimálně o 10 000 víc než já!

Takhle ze začátku už máte přehled o financích? To teda čumím. Teď jsem byl na dvou schůzkách s jednou paní a vůbec netuším, kolik má plat. Je fakt, že už jsme starší a děti spolu nikdy mít nebudeme, ale i tak. Vzhledem k tomu, že jsem jí chtěl poznat, tak jsem ji pozval já. Mně to přijde, že je pán hodně na peníze a nejsem si jistý, jestli by to dělalo dobrotu, když po druhé schůzce to řešíš tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 22:35
@PaníBovaryová píše:
Ti to přeložím: „na Pandoru zapomeń, holčičko, a ten čaj mi příště doplatíš!“ :D 8)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
12885
27.11.21 22:36

Já za sebe ráda zaplatím, ale tohle chování by mě odradilo.

Oba extrémy, jak přílišné trvání na zaplacení, tak držgrešlovství od první sekundy, jsou red flags :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
27.11.21 22:41

Uteč dokud o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
27.11.21 22:45

Třeba měl žaludeční potíže a styděl se to říct, proto jenom čaj :mrgreen:

Nicméně rozebírat na prvním rande, jak to bude s placením a hned hlásit, že on za tebe nic platit nebude - je tak trochu…slovní kastrace? :nevim: Přitahuje tě chlap, co neumí nakrmit partnerku? Chceš s ním mít sex, plodit mláďata a uvrhnout je do nejistoty, že on se nepostará? Ne, nechceš. Tak jednoduché to se sex. přitažlivostí u samiček je.

Jestli mít děti nechceš, tak klidně. Můžete se pak společně těšit z toho, co jste ušetřili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
27.11.21 22:47

Neeee, pryč od něj! Vychcánek :roll: :roll: nesnášim tyhle typy, co si nic nedají a když platíš ty, tak si dá tříchodové menu :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
27.11.21 22:50

Tak za mě teda největší problém ty kecy kolem. Jako že ještě jste nikde nebyli posedět a už ti servíruje, že platit se bude v budoucnu na půl a po první návštěvě restaurace a dvouhodinovém srkání čaje za třicet předem avizuje, že příště platíš ty? 8o
Trapas.
Na druhé rande bych nešla, nedostal by mě tam ani párem volů. Tohle fakt nechceš, od toho dej ruce pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.21 22:54
@jipo píše:
Takhle ze začátku už máte přehled o financích? To teda čumím. Teď jsem byl na dvou schůzkách s jednou paní a vůbec netuším, kolik má plat. Je fakt, že už jsme starší a děti spolu nikdy mít nebudeme, ale i tak. Vzhledem k tomu, že jsem jí chtěl poznat, tak jsem ji pozval já. Mně to přijde, že je pán hodně na peníze a nejsem si jistý, jestli by to dělalo dobrotu, když po druhé schůzce to řešíš tady.

Tak on mi řekl co dělá a pořád si stěžoval na nedostatek penez.
A já jsem taky státní zaměstnanec… A řekla jsem mu, hele, pokud děláš tuto práci, tak máš základ minimálně takový a to je ještě o tolik víc než mám já. Ty máš dobrý plat! Nevím, na co si stěžuješ…
A on, že částka sedí a s příplatky ještě větší… plus brigáda… ale že velký tedy není, že dneska je to přitom co člověk musí zaplatit fakt nedostačující a já mu stále opakovala, že mám „O dost MÉNĚ NEŽ ON!“ a v podstatě stejné náklady, za byt ještě vyšší.. nemám ho po známosti jako on… Ale nějak tak mluvil pořád jen o svém trápení no… Já jako ženská bych byla za jeho plat ráda…

• Citovat
  • Upravit
Nikolxx
27.11.21 22:56
@PaníBovaryová píše:
Třeba měl žaludeční potíže a styděl se to říct, proto jenom čaj :mrgreen:

Nicméně rozebírat na prvním rande, jak to bude s placením a hned hlásit, že on za tebe nic platit nebude - je tak trochu…slovní kastrace? :nevim: Přitahuje tě chlap, co neumí nakrmit partnerku? Chceš s ním mít sex, plodit mláďata a uvrhnout je do nejistoty, že on se nepostará? Ne, nechceš. Tak jednoduché to se sex. přitažlivostí u samiček je.

Jestli mít děti nechceš, tak klidně. Můžete se pak společně těšit z toho, co jste ušetřili :mrgreen:

A nebo se můžeme vědomě přestat chovat jako opičáci a neodvozovat z prvních 2 rande, že je kolenovrt :nevim: řekl ji, že chce platit napůl, na druhé rande ji pozval (ano to ze si nedal večeři je asociální, to uznávám), a na nemocenské a materske bude dle jeho slov platit on. Za další to muže být setrilek, ale díky tomu bude mít nasetreno na bydlení. Někdo jiný muže perfektně zvládat prvních par rande a za holky platit, platit za kolegene a kamarádky, ktere mají menší plat, může byt velkorysý až na strop, ale účet mít prázdný.

• Citovat
  • Upravit
56505
27.11.21 22:56
@bigl píše:
Tak za mě teda největší problém ty kecy kolem. Jako že ještě jste nikde nebyli posedět a už ti servíruje, že platit se bude v budoucnu na půl a po první návštěvě restaurace a dvouhodinovém srkání čaje za třicet předem avizuje, že příště platíš ty? 8o
Trapas.
Na druhé rande bych nešla, nedostal by mě tam ani párem volů. Tohle fakt nechceš, od toho dej ruce pryč.

První rande byla procházka a druhé rande čaj. Na procházce jí řekl, jak to bude s financemi. Já už bych na druhé rande nešla. Zakladatelka mu dala šanci. Ale pán se ukázal ve špatném světle.

Příspěvek upraven 27.11.21 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria