Placení za pracovní sešity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
1.9.25 20:43
@Basha3 píše: Více

Takže Praha ještě levnější? :D :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26264
1.9.25 20:49
@Pamaro píše: Více

pracovní sešity. všechny mimo angličtinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.9.25 20:50

Učitelé určitě nedojí rodiče. Jak má probíhat spolupráce se školou a rodinou s tímhle naprosto nepřátelským přístupem…Fakt smutné čtení. Pracovní sešity jsou pro děti jednoznačně atraktivní, dá se s nimi hezky pracovat, dětem se líbí, baví je to. Samozřejmě zvládáme ve školách pracovat i bez nich, pak děti hodně píšou - což není nic proti ničemu. Akorát to zas moc nebaví ty děti. Další věc je, že řada elektronických a audiorálních materiálů ( třeba na výuku jazyků) je k dispozici škole pouze s nákupem určitého počtu pracovních sešitů. Proto jsou ty angličtiny tak drahé - přijdou s nimi i licence, bez kterých se skutečně kvalitní výuka angličtiny neobejde. Já sice chápu, že jsou ty věci drahé, ale na druhou stranu jsou tady mimořádné dávky pomoci na nákup těchto věcí, tak prostě to chce je využít, když ti nákup kvalitních pomůcek pro tvé dítě tak vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
1.9.25 21:04
@Kunikula Strhana píše: Více

Jo, přesně, u syna jsem zjistila až někdy po 4 měsících, že má bačkory, začátkem školního roku zcela nové, rozdrbané. Koupila jsem mu nové, ty vydržely asi 2 měsíce. Kdybych náhodou ho nevyzvedávala ze školy a neviděla ty jeho bačkory, tak se o tom také nedovím, jezdí autobusem. Nemám problém mu koupit nové, jen musím od někoho vědět, že ty staré už jsou kaput… Synovi to bylo jedno :nevim: Loni 3. třída. Pak jsem mu koupila pantofle, ty už mu vydržely do konce školního roku, ale taky už nic moc. Teď má nové, tak jsem zvědavá, kolik vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:06
@hanka.br. píše: Více

No tak na dávku nejsem nezaměstnaná a ani dost tmavá hele :nevim: já nemám nepřátelský přístup, jen si zase myslím, že to vybíráni vysokých částek od rodičů je možná na inspekci…pokud skola nemá na materiály, žádné, protože podle informace si všechny učebnice ve druhém ročníku platí děti sami, tak něco bude špatně…není možné někde o 3 školy dát 500 a jinde 1400…ve stejnem ročníku, se stejnými osnovami…kdyby dali na výběr, hele tady máte seznam, buď si to nakupte sami, nebo to nakoupím já za tolik a tolik a máte to bez práce…okej…ucitele se stezujou na přístup rodičů, ale o o je to taky oboustranné..

Příspěvek upraven 01.09.25 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:07

Ale ano, u té angličtiny tomu rozumím, o když zane jako povinný předmět od první třídy úplně zbytečná, ale budiž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.9.25 21:13

Na ten příspěvek nemusíš být ani tmavá a ani nezaměstnaná. Osnovy jsou zrušené už řadu let, školy si tvoří vlastní vzdělávací programy a tím pádem nemohou mít všechny stejné materiály. Znovu ti říkám, že pokud ti to tak vadí, ty nejsi povinná nic kupovat, paní učitelce to oznam a sežeň si ty věci sama, pokud si myslíš, že na tom ušetříš. Logiku to teda nemá. Já se tě nechci dotknout, ale s tvým rozhledem a projevem bych na tvém místě udělala všechno pro to, aby tvé dítě na tom bylo prostě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
1.9.25 21:17

Samozřejmě že to může být jiný - každá učitelka může preferovat jinou učebnici, jiné vydavatelství… u nás tedy bohužel platí pravidlo, že se musí třídní domluvit, aby to měly všechny třídy v ročníku stejný - no a tak když naše třída chtěla lepší učebnici matiky, tak smolík, ostatní dvě to nechtěly a my se museli přizpůsobit, aby se objednalo všem to stejný :zed: Takže to má taky svý stinný stránky.
Jinak není nic nezákonnýho na tom vybrat peníze na pomůcky, který pak škola objedná. Tohle se řeší u třídních fondů, že se teoreticky nesmí vybírat peníze předem na různé akce a učitel je pak nesmí rok zadržovat u sebe. Takže se na tom obvykle ve třídě domlouvají lidi neoficiálně, protože většině víc vyhovuje dát na začátku roku pár stovek a pak neřešit, že se má támhle přinést 237 kč a tuhle 49 Kč (a přesně prosím, nemám drobný na vracení). Ale to se netýká situace, když vyberou peníze na učebnice a obratem je objednají a rozdají.
Platit to samozřejmě nemusíš, jestli se ti ta částka nezdá. Můžeš si napsat o seznam, co je potřeba, a koupit to sama. Bude to pro tebe větší opruz sehnat stejný vydání, jako budou mít ostatní (a to bude potřeba - jinak učitelka dětem řekne udělejte cvičení na straně 3 a jediné tvoje dítě bude mít jiné, protože v jeho vydání je to cvičení už na straně 4…), a vyjde ti to dráž. Ale můžeš to tak udělat a nic dál neřešit. Jako já jsem třeba ráda, že to za mě na škole udělají a ušetří mně hafo času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56176
1.9.25 21:17
@Anonymní píše: Více

Dítě ti to třeba neřekne. Moji synové oba bačkory ani nezmíní. To máš těžký. V září si nesli nové a zbytek nemám šanci zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
1.9.25 21:20

Jo, jinak syn je v malotřídce, za 1, a 2. třídu se platí 1.500,– Kč, za 3.-5. třídu 1.700,– Kč. Je v tom zahrnuto pracovní sešity a sešity (750,– Kč) výtvarka (asi 200,– Kč), výlety a různá divadla a představení, ale hradili z toho i fotky, rozpis je na bakalářích, ještě jsem loni doplácela asi 500,– Kč. Dcera je na 2. stupni ve větším městě, tam platí 2.200,– Kč, hradí se z toho výlety, exkurze, pracovní sešity a sešity na písemky, výtvarka, SRPŠ. Tam tedy loni byli 2× v Praze a to byly celkem drahé výlety - Tutanchamon a Národní divadlo, pak byli na laser game v Hradci, takže tam jsem doplácela taky ještě asi 700,– Kč, ale také to má rozepsáno na Bakalářích. Za AJ platili asi 300,– Kč. Ale kupovala jsem jí letos sadu sešitů do 7. třídy a vyšlo to na skoro 300,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:22

No tak snad ty děti na konci druhé třídy by měli být od škol vzdělané plus mínus stejně…to je přesně ten problém, že školy si dělají jak chtějí, ale evidentně nemají na to peníze :nevim: jestli chtějí mít svůj vzdělávací programy tak snad na to musí mít finance…mne to nevadí, pokud budu vědět za co…mne se nedotkneš, já myslím, že to, že chci vědět seznam toho, co se dítěti koupilo za moje finance je absolutně v pořádku…to, že mi učitelka není schopna poskytnout seznam těžko ovlivním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:23
@PapeJ píše: Více

U nás je 1400, ale čistě jen za sešity…nic jiného v tom není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.9.25 21:24

Ono by možná stačilo se jí na ten seznam zeptat. Tím myslím osobně na třídní schůzce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:27

nemají automaticky nárok všichni; je možné žádat o mimořádnou okamžitou pomoc (MOP) na úřadě práce, pokud se rodina nachází v tíživé sociální a majetkové situaci a nemá dostatek prostředků na pokrytí těchto výdajů. Tento příspěvek je určen pro situace, kdy je ohroženo zdraví, hrozí sociální vyloučení nebo je potřeba pokrýt nezbytný jednorázový výdaj, jako jsou právě školní pomůcky.
Ano, musíš být prostě buď tmavá nebo nezaměstnaná, což ve většině případů jde ruku v ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.9.25 21:29
@zzpet píše: Více

O třídním fondu jsme se dozvěděli až letos, loni nám třídní nikdy na schůzce nic neřekla..byli dvě, z toho jedna v červnu… a na každou měl rodič s dítětem tak cca 10 minut, protože neměla čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí