Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pamaro píše: Více
Tak to je blbý, u takto malých dětí je to potřeba kontrolovat. Na druhém stupni už je to o ničem jiném, tam už si to mají děcka hlídat sami.
Nechápu, že ti nechce poslat seznam emailem, nebo ho aspon vyfotit a poslat jako soubor. ![]()
@hanka.br. píše: Více
Jo v pohodě, prostě tak, aby jsem.mela.moznost to nakoupit na první školní den…určitě vědí, co se vyučuje a z ceho ve třetím ročníku ![]()
tak to bys u mě nepochodila, protože já to prostě v červenci nevím.
@neumisa píše: Více
No, minimálně když to objednavas, tak to vis, takze to klidně můžeš poslat tou dobou…
@j.a.n.i1 píše: Více
jenže já objednávám až ve druhé polovině srpna, mnohdy až v přípravném týdnu. Prostě sorry, v červenci mám dovolenou a školní mail ani neotvírám.
No, tak to posles v přípravném tydnu, vzdyt to staci.
@j.a.n.i1 píše: Více
já naštěstí tohle neřeším, mí rodiče jsou spokojeni s tím, že jim vše zajistím. To bylo jen obecně - že bych se v červenci na rodičovský mail vybodla, takže by mohli chtít, co chtěli, já si to přečtu nejdřív v půlce srpna. A ne, levněji než já to rodič fakt nesežene.
No, to posledni bych úplně netvrdila, ale jinak souhlas, o dovolené se maily neřeší.
To si pamatuji ještě z mé školy. A to jsem r. 86. Sprosté tahání velkých prachů za učebnice angličtiny. A prac ses. Učitelka z toho měla vývar, jinak si to neumím vysvětlit. Nic nedobrané, nevyplněno, úplně k. nicemu…V učebnicích ani slovo česky…s vidí., že tento nešvar se prehoupl i do mat s čj…
![]()
@MarkétaLo píše: Více
Pokud si fakt myslíš, že si učitelka si namastí vlastní kapsu z peněz za pracovní sešity, tak jsi podle mého opravdu ne úplně chytrá.
V tom případě nechápu, proč když do všech předmětů se učebnice půjčují ze školy, tak do aj musela být koupená nová, za mě Oxford nebo Cambridge, nebo co, a ještě k tomu se každý rok učebnice měnili, aby si to nedejbože rodiče nemohli předávat. A proč pracovní sešity, ze kterých se udělalo prvních 5 stránek. A takový šílený pálky to byly, a učebnice k hovnu. Přizpůsobený pro španěly a ne pro slovany. Hrůza. Ale bylo tam hafo obrázků…
Tohle se těžko vysvětlí někomu, kdo prostě sám vzdělání moc nepobral. Ani se o to nebudu pokoušet.
já mám VŠ, a ty anglický barevný učebnice byly strašný, nedaly mi vůbec nic.
Jestli ty máš VŠ, tak já jsem doktorka věd. I když dneska se VŠ vzděláním chlubí kdejaký bakalář z kdejaké pochybné školy.