Placenta praevia centralis - měly jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1057
9.9.14 20:56

@Malvajs snad uz nepisu pozde ;) ja nakonec rodila cisarem 40 plus 2.nedelalo to problemy, ale kazdy tyden od 35 tt na kontrole. rekli mi, ze kdybych zacala minimalne krvacet, tak hned rychlou.pak nevim, ale asi se povytahla trochu nahoru, protoze mala malo rostla a chteli ji nechat co nejdele u me. kdyby to bylo moc vazne, lezela bych taky a udelali cisare driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.15 19:43

Jsem v 15. týdnu a ve středu jsem začla ráno krvácet, dr. mi diagnostikoval vcestné lůžko, dal neschopenku, nařídil klidový režim. Až do dneška jsem víceméně jen špinila. Dneska v poledne jsem začla celkem silně krvácet, na pohotovosti potvrdili diagnózu + hematom pod placentou. Mám ležet a odpočívat. Vím, že se placenta může vytáhnout, ale i tak se chci zeptat na zkušenost, jestli měl někdo takový problém s krvácením tak brzy, popř. jak to dopadlo. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
25.10.15 20:39

Ahoj, krvaciva vcestna placenta neni zadna sranda, s tim bych si nezahravala a poctive polehavala. Ja ji mela cele tehotenstvi, nikdy jsem nekrvacela, ale vtipne mi zacala na zadni stene delohy, pak se usadila primo nad brankou a jeste v 35tt zasahovala 1 cm do branky. A pak zazrak, sla jsem na konzultaci pred porodem a placenta se vytahla, rodila jsem prirozene ve 40+0tt s placentou 1 cm od delozni branky. Nicmene prusvih to byl stejne, protoze mi po porodu uplne ochabla deloha a placenta se odloucila. Velka ztrata krve, pumpovali do me oxytocin, delali masaz tupou kyretou cele delohy zevnitr. Fakt libustka!!
Ale v podstate od 15tt jsem mela zakazany sex, narizeny klidovy rezim a zakaz vzdalovat se od nemocnice nad 20 km (treba do hor apod). Na vlastni riziko jsem chodila dal do prace (kancelar) a v podstate se proplouzila az k porodu. Kamaradce se placenta odloucila v 28tt, takze jsem mela respekt. Nejezdila jsem na kole, neplavala ani se nekoupala, nechodila pesky dele nez 10 minut. Zadny sport, zadna namaha. Zadne vysavani, vytirani, myti oken, veseni pradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.10.15 06:55

@bodlinka01 měla jsem, celou dobu zakázaný sex, nařízen přísný klidový režim. Rodila jsem 42 tt vyvolávaně, placka se vytáhla na poslední chvíli - 38 tt :think: mmchdm, ve špitálu jsem byla 4×, jednou jsem tam i pár dní poležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí