Placenta praevia centralis - jak jste to zvládly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
17.2.16 08:07

@Lusita tak to naprosto chápu, říct, že těhotenství je krásné období může jen šílenec :mrgreen: :lol: (myšleno v nadsázce), já měla obě riziková a fakt díky za to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
17.2.16 11:56

@martina.se ale zase je fakt, ze vim i o holkach, ktere mely vse v poho, do posledni chvile fungovaly, pak si to s klidkem odrodily a hned zase frcely svuj puvodni zivot… no, moje telesne proporce a usporadani organu asi neni vhodne pro idelani tehotenstvi :roll: holt, zakladat skolku doma asi nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.16 12:12
@Lusita píše:
@martina.se ale zase je fakt, ze vim i o holkach, ktere mely vse v poho, do posledni chvile fungovaly, pak si to s klidkem odrodily a hned zase frcely svuj puvodni zivot… no, moje telesne proporce a usporadani organu asi neni vhodne pro idelani tehotenstvi :roll: holt, zakladat skolku doma asi nebudu :lol:
:mrgreen: to je nás víc, nic si z toho nedělej :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
19.2.16 14:28

Ahoj, snad se můžu přidat do diskuze :roll:. Jsem teď v 17tt a asi měsíc zpátky jsme začala krvácet a mít bolesti, takže jsme s přítelem jeli na pohotovost. A tam mi paní doktorka sdělila, že mám strašně nízko placentu a překrývá děložní hrdlo apod. A jestli mě o tom můj gynekolog neinformoval. Koukala jsem jako puk, protože u prvního nic takového nebylo, ale to jsem měla pro změnu šílené nevolnosti až do 8.měsíce. Teď jsem si chrochtala, že zvracím jen jednou denně a budu moci chodit normálně do práce a taky se starat o 3,5letého brouka.
Momentálně jsem tedy na nemocenské a měla bych jen ležet, což samozřejmě úplně nejde. Jen mám někdy hodně nepříjemné bolesti v podbřišku a jsem hodně unavená. Ale už naštěstí nekrvácím. :? Ale jsem nervózní z toho, co jsem si o tom přečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
19.2.16 15:53

Placenta previa masivní krvácení první trimestr, vše dopadlo dobře, placenta se vytáhla, vše jinak bez problému, porod v 38 týdnu, vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
19.2.16 22:10

@Kirem Ahoj, tez jsem musela par dni rozdychavat vse, co jsem o takhle hloupe ulozene placente nasla… sance na poklidny 3. trimestr je tak padesat na padesat, tak nezbyva nez cekat a doufat… dcera holt ted bude vic na pohadkach, snad ji to nezblbne. A urcite teda cely den nelezim, jen se vyhybam vetsimu uklizeni, delsimu vareni, tahani prcka (bacha i na tahani tezkych kastrolu, viz plny papinak, ono se to nezda), jdu podle svych moznosti - hodku funguju a hodku odpocivam a porad tak dokola, kdyz mi neni dobre, lezim dyl. Jsem smirena s tim, ze si na cas pujdu lehnout do nemocnice, jen doufam, ze to nebude v akutnim stadiu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
19.2.16 22:31

Mě diagnostikovali ve 20tt centralis, s tím, že se nejspíš nepohne, že můžu kdykoliv začít krvácet, jde o život atd atd…totálně mě vynervovali, taky jsem začala na internetu trávit celý dny zjišťováním co a jak a dva měsíce jsem strávila v totálním stresu, ted jsem 30tt, nikdy žádný krvácení, placenta je marginalis a dost možná se ještě dál vytáhne nahoru…takže hlavně žádný stres, šetřit se, klid, žádný velký fyzický výkony…třeba se taky ještě změní pozice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.5.16 15:56

@těho Zdravím, tak jak jsi nakonec dopadla?
Jinak jsem teď 30tt a placenta je marginalis a už se dle slov lékaře zřejmě nevytáhne natolik, abych mohla rodit přirozeně. Jsem z toho opravdu hodně špatná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
17.5.16 16:03
@Kirem píše:
@těho Zdravím, tak jak jsi nakonec dopadla?
Jinak jsem teď 30tt a placenta je marginalis a už se dle slov lékaře zřejmě nevytáhne natolik, abych mohla rodit přirozeně. Jsem z toho opravdu hodně špatná :(

nepřeháněj, život mimča je přednější, když vše bude ok, ani si na nějaký porod nevzpomeneš, prosím tě. přeci na tom jak vyleze houby záleží. důležité je, aby bylo ok, aby bylo spokojené, nakrmené, abys byla i ty abys měla lidise kterýma je tidobře…prostě normální život, takový jaký si představuješ, porod…je prostě opravdu velmi nepodstatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.5.16 16:12

@mirecekblbecek Nejsem špatná z toho, že nerodím přirozeně z nějakého přesvědčení. První dítko jsem přirozeně porodila..
Jen mám prostě strach z operace :nevim:.. Vzpomínka na dvě předchozí ve mě vyvolává hrůzu a strašně jsem zvracela z narkozy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
17.5.16 16:15
@Kirem píše:
@mirecekblbecek Nejsem špatná z toho, že nerodím přirozeně z nějakého přesvědčení. První dítko jsem přirozeně porodila..
Jen mám prostě strach z operace :nevim:.. Vzpomínka na dvě předchozí ve mě vyvolává hrůzu a strašně jsem zvracela z narkozy a tak.

tentokrát to bude jiné-bude mimi, to zapomeneš na operaci, já zase měla strašné lechtání po celém tělě-zvýš, jat. testy z narkozy, císař. nemohla jsem se vůbec poškrábat-protže mě píchali do páteře,24 h jsem se nesměla hýbat+jizva přes břícho a kdybys mi to nepřipoměla vůbec bych si ani nevzpoměla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.5.16 16:19

@mirecekblbecek A měla jsi tedy částečnou nebo úplnou narkózu..
Já prodělala operaci slepáku a potom operaci hlavy, takže to jsem si na JIPU potom taky perfektně užívala. A omlouvám se tedy za připomenutí.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
17.5.16 16:31
@Kirem píše:
@mirecekblbecek A měla jsi tedy částečnou nebo úplnou narkózu..
Já prodělala operaci slepáku a potom operaci hlavy, takže to jsem si na JIPU potom taky perfektně užívala. A omlouvám se tedy za připomenutí.. :hug:

císaře neber jako operaci, protože jsi nebyla nemocná. bude tu nový život, to stojí za to se radovat. chtěla jsem být při vědomí při císaři-píchali mě do páteře, vůbec mi to nezabralo, takže nakonec narkoza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
17.5.16 16:32

@Kirem to že jsi mi to připoměla mi vůbec nevadí-beru to jako prkotinu, nic vážného, když nejde o život, jde o h… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
19.5.16 23:33

@Kirem ahoj, už mám všechno za sebou, mimčo doma, placenta byla v pohodě, ale nakonec císař ve 35 tt z jiného důvodu, já od začátku plánovala císaře ne přirozený takže jsem řešila trochu jiný věci: hlavně jsem chtěla aby to bylo plánovaný a ne předčasný a taky způsob řezu…nakonec všechno relativně v poho, hlavně že je to už všechno za mnou a miminko je doma…na tu nevolnost po narkoze něco existuje - řekni to anesteziologovi, taky jsem měla poprvé problém, od tý doby mi snad něco do „tý anestezie“ přidají (vždycky si o to říkám) a už mi nikdy blbě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí