Placenta praevia centralis - jak jste to zvládly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
20.5.16 08:59

@těho Ahojky,
Takže jsi měla nakonec celkovou narkozu jo? Ty jo 35tt no ja pořád doufám ze to bude později, ale asi je lepší to mít dříve a planovane než nečekaně akutně co? No uvidíme co mi řekne doktor za tři týdny na kontrole.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
20.5.16 11:17

Ahoj, ja dam jen vedet jak to vypada se mnou… jsem ve 32 tt a placenta je 3 cm od branky :-) nicmene teda uz byla i vic - puvodne byla na zadni strane delohy a rustem se mi presunula na stranu predni a putuje zase smerem dolu, takze me asi deloha roste nejak divne :think: uvidime, jak to dopadne. Samozrejme, ze se k tomu pridalo jeste i milion dalsich problemu, ale to uz je mimo tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
20.5.16 11:54

@Kirem jo celkovou, a 35 bylo v pohodě, ani nebyla v inkubátoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.6.16 18:51

@Lusita dobry den, taky sem mela placentu previa centralis.pres cele hrdlo, a take jsme meli dojezd do nemocnice strasne daleko, takze nas nakonec hospitalizovali v patem mesici, hned jak se to zjistilo. a manzel se musel starat o 3a pul lete ditko a starsi sourozence.bylo mi vyborne, i kdyz po zjistovani o co vlastne jde, sem byla hrozne nervozni. hlavne z deti a ze nejsem doma..bylo mií skvele az do 7 mesice..pak to zacalo z niceho nic.nic sem necitla jen, ze potrebuji na wc a krev, doktori zacali blaznit davat kortikoidy leky na zastaveni krvaceni, po 2 dennim boji sem krvacet prestala..pak zase 14 dni klid..a zase z niceho nic krvaceni, zas ho zastavili, ale jen na dva dny, pak uz to byl mazec krvaceni neslo zastavit atd.tak pristoupili na cisarsky rez. malej byl 2 tydny v Hradci. ztratil dost krve..doted lecime..nakonec i po te desne predstave ztravenych 4 mesich ve spitale, sem vazne byla moc rada, ze me meli pod dohledem, byl to pak desnej mazec po 7 mesici..vim zni to desne ale na vazne to decko za to stoji..byt doma kdyz sem zacala krvacet, urcite bych nestihla dojet, mela sem to za nevydrzitelne.ale nakonec to uteklo, jak se porad neco delo. a verte mluvim ze sve zkusenosti..taky sem si rikala, jak si to posledni tehotenstvi uziju…a pak pri te predstave tolika mesicu v nemocnici…ale prehanela sem..nakonec misto 4 mesicu sem lezela tri..a uteklo to..hlavne se opatrujte a hodne stesti nejhorsi je ze opravdu vubec nic necitite a to krvaceni je strasneee silne na to pozor porad se hlidejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.6.16 18:52

@Lusita dobry den, taky sem mela placentu previa centralis.pres cele hrdlo, a take jsme meli dojezd do nemocnice strasne daleko, takze nas nakonec hospitalizovali v patem mesici, hned jak se to zjistilo. a manzel se musel starat o 3a pul lete ditko a starsi sourozence.bylo mi vyborne, i kdyz po zjistovani o co vlastne jde, sem byla hrozne nervozni. hlavne z deti a ze nejsem doma..bylo mií skvele az do 7 mesice..pak to zacalo z niceho nic.nic sem necitla jen, ze potrebuji na wc a krev, doktori zacali blaznit davat kortikoidy leky na zastaveni krvaceni, po 2 dennim boji sem krvacet prestala..pak zase 14 dni klid..a zase z niceho nic krvaceni, zas ho zastavili, ale jen na dva dny, pak uz to byl mazec krvaceni neslo zastavit atd.tak pristoupili na cisarsky rez. malej byl 2 tydny v Hradci. ztratil dost krve..doted lecime..nakonec i po te desne predstave ztravenych 4 mesich ve spitale, sem vazne byla moc rada, ze me meli pod dohledem, byl to pak desnej mazec po 7 mesici..vim zni to desne ale na vazne to decko za to stoji..byt doma kdyz sem zacala krvacet, urcite bych nestihla dojet, mela sem to za nevydrzitelne.ale nakonec to uteklo, jak se porad neco delo. a verte mluvim ze sve zkusenosti..taky sem si rikala, jak si to posledni tehotenstvi uziju…a pak pri te predstave tolika mesicu v nemocnici…ale prehanela sem..nakonec misto 4 mesicu sem lezela tri..a uteklo to..hlavne se opatrujte a hodne stesti nejhorsi je ze opravdu vubec nic necitite a to krvaceni je strasneee silne na to pozor porad se hlidejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 18:52

• Citovat
  • Upravit
164
9.6.16 20:11

@zaneta10 No teda tak to musel být masakr 8o.. To musím tedy uznat, že jsem v podstatě v pohodě. Jsem ve 33tt a zatím stále vypadá císař..ale uz se objevilo nějaké to spineni..za dva týdny kontrola a. doktor mi sdělí co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.6.16 12:14

No bylo to peklo, hlavne ty nervy abychom to prezili oba..a diky bohu sme to zvladli nakonec..ale sem vazne rada ze sem byla rozumna a lezela v ty nemocnici..to posledni byl takovej mazec, ze by to vazne neslo stihnout…hlavne se nelekejte..kazdy muze mit jiny prubeh..hlavne na sebe budte opatrni nepodcenujte to..a hlidejte se..a hodne zeleza je take dulezite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.6.16 12:26

Hlavne klid a preji moc stesti a dejte vedet pak..vse bude urcite v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.6.16 12:29

Uz vam rekli ze cisare vam udelaji v 36 tydnu??kdyz do te doby vydrzite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
10.6.16 13:26

@zaneta10 Jsem teď 33tt a na kontrolu jdu za dva týdny..a doktor mi sdělí co a jak. Říkal akorat ze me už pošle do porodnice, kde se domluví co dál. On sám v te porodnici také pracuje, takže předpokládám že me zatím nechce moc stresovat. A více méně mi sdělí přímo co a jak bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.6.17 13:42

Dobrý den, ve 20.tt mi lékař sdělil že mám placentu uloženou na ZS 14mm od VB, za 14.dní na kontrole byla 26mm od VB. a nyni 25.tt je přes VB :( zatím nespinim, nekrvacim, ale co jsem četla za informace o komplikacich (masivni krvaceni atd.)tak jsem totálně zoufalá a bojim se komplikaci. Chtela jsem se zeptat zda nemate nektera podobnou zkusenost ze by se placenta posunula nahoru pak opět dolů a zda je šance ze se ještě vytáhne? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
24.6.17 23:08

Šance urcite pořád je!!! Me už málem plánovali císař a nakonec se všechno začalo spravovat a vytahovat kolem 30tt už vse byli v normě a ja nakonec rodila přirozenou cestou ???? @lenosek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.6.17 07:24

Tak budu dál doufat, že se posune :) a mezitim bude vse ok. Můžu se zeptat jaký klidový režim jste dodržovaly? už mám doma 3.letou holčičku, tak absolutní lezení nee ;) nevím zda jsme pochopila inf. dobre, ze lezeni je hl.aby se placenta nezacala odlučovat jinak na vytažení nemá vliv???děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.6.17 21:03

Ano rozumim Vám moc dobře. Já mela doma čtyřletého divocha. Snažila jsem se šetřit co to šlo samozřejme sexuální pust, ale jinak jsem se v podstatě modlila, aby se vse spravilo. Lékař uz tomu opravdu moc šancí nedával, ale nakonec byl sám mile překvapen. @lenosek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí