Plagiocefalie a nošení helmičky

Anonymní
26.7.12 15:46

plagiocefalie a nošeni helmičky

Ahojte maminky :mavam:,omlouvam se za anonym, ale je mi to neprijemne, tak snad to pochopite, mam pulrocni holcicku a preferuje vice levou stranu a v posledni dobe jsem si vsimla ze ma na te strane hlavicku uz hodne zplostelou. a tak uvazuji, ze by sme zkusily tu helmicku, ale porad vaham :think: je tu nekdo kdo s tim ma zkusenost? vim akorat ze se na to specializuji ve fridku mistku, ale zajimalo by me jeste kolik to treba stoji, kde mam s dcerou prvni zajit, jestli potrebuji doporuceni nebo tam mam jet rovnou? moc diky za kazdou odpoved :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
26.7.12 15:49

Nějak tomu nerozumím, na co helmičku? Na vytrvarování hlavičky? Spíš se nechte poslat na rehabilitaci, tohle nevyřeší váš problém.
Malej měl taky predilekci a taky slehlou hlavu a rehabilitací se vše spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.12 15:52

Ale dcera nema problem ze by mela nejake zkracene vazy, nebo tak.dava si ji tam proto ze je hlavicka slehla na te strane tak ji to nuti. a ta helmicka ji tu hlavicku hezka srovna. nechava se delat na miru a tam kde je hlavicka slehla se necha volne misto aba se zmirnil tlak a jak hlava roste tak se postupne vyrovnava

• Citovat
  • Upravit
1171
26.7.12 15:54

Ahojky, já teda zkušenosti zatím osobní nemám, ale jsem zdravotník, a vím co všechno může maminky potkat a že toho je :roll:
Za dva měsíce čekám mimčo a koupila jsem na doporučení takový speciální podhlavníček, právě že drží hlavičku tak, aby nedocházelo k deformaci, je to jako prevence, ale nevím jestli by to u tebe ještě pomohlo když už ke zploštění došlo :think:
Pokud by tě to zajímalo, můžu vyhledat který mám.
Jinak se vůbec neboj zajít k dr, je fajn že to chceš řešit, rozhodně to mimču vadit nebude, čím dřív se s nošením začne, tím rychleji se hlavička srovná :palec: Jednou jsem kdesi četla odborný článek o tom a výsledky byly vážně super :palec: A holčička ti jednou v budoucnu určitě poděkuje za kulatou hlavičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.7.12 15:56

Aha, jako, že se tak narodila? Tak to by bylo nejlepší řešit s nějakým odborníkem, ne? Promin, s tím teda zkušenost nemám, tak snad se někdo najde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
26.7.12 15:56

Ahoj, moje malá taky měla slehlou hlavu. Od 3měsíců chodila na vojtovku a jsou to, bohužel zkrácené vazy :nevim: Prostě to musí rozhýbat, navíc ti rehabilitační sestra poradí různé vychytávky, jak na to, aby nespala na té slehlé straně. Dceři je už 2,5 roku, hlavička se jí hodně srovnala… ale jednu stranu má prostě šikměji :( Štěstí, že je to holčička a má dlouhé vlásky, tak to nikdo nevidí, ale když jí dělám culíček, tak je to patrné pro oko i na dotyk. Takže neřeš helmičku, ale běž k dětské a nech se objednat na rehabilitační vyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.12 15:58

Ahoj :mavam: jee dekuji to bys byla hodna, kdybys mi napsala stranku kde to mam hledat ten podhlavnicek, zkusim vsechno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.12 15:58

Ahoj :mavam: jee dekuji to bys byla hodna, kdybys mi napsala stranku kde to mam hledat ten podhlavnicek, zkusim vsechno

• Citovat
  • Upravit
1171
26.7.12 16:06

Hnedle na to mrknu, mám věcičky zatím u babi, ale snad najdu stránku kde to mají a zkusím pohledat i ten článek o tom, tak ztrpení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
26.7.12 16:16

http://www.detskydum.cz/…anda-610201/

Ale koukám že je to do 6ti měsíců :( Asi proto, že pak už tam prostě dítko neudržíš když se přetáčí a sedá si, což je logický. Tak jedině pro druhé dítko jako prevence určitě super. A má to opravdu naprosto úžasný měkoučký materiál, něco jako paměťovou pěnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
26.7.12 16:32

Tak článek jsem našla :dance:, mám ho v pdf, tak mi pošli prosím do vzkazu tvůj mailík a já ti to pošlu, ju :palec: Jsou to přímo info pro rodiče, myslím že by ti to mohlo pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čuňásek
26.7.12 17:58

Ahoj, helmička je zdarma, hradí ji pojišťovna, doporučení nepotřebuješ. Nejdříve je potřeba zavolat do FM, přímo na jejich pracovišťě, řeknou ti co a jak. Postup je takový, že ti holčičku vyšetří neurochirurg, který je přímo u nich, jde o to, zda nemá srostlé lebeční švy. No a pak malinké naskenují hlavičku a do týdne bude helmička hotová. Pokud jsi z daleka, obvykle je helmička hotová do druhého dne, je potřeba si zajistit ve FM ubytování. Náš chlapeček zrovna končí léčbu, ortézku měl tři měsíce a moc mu pomohla. Měl také predilekci, takže stáčel hlavičku na pravou stranu. Teď už by to nikdo nepoznal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.12 19:35

Diky za radu :kytka: jeste jsem se chtela zeptat jestli ji hradi i revirni bratrska pojistovna? a to tam asi zaplatim prvni ja ne a kdyz jo tak kolik? a pak mi pojistovna proplati penize zpetne ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.12 19:39

Jeste jsem se chtela zeptat jestli to pojistovna hradi i kdyz to nema treba podle nich tolik zplostele?

• Citovat
  • Upravit
Čuňásek
26.7.12 19:43

Mám prcka pojištěného u metalky, s tím ti bohužel neporadím. Jedná se vlastně o kosmetickou vadu, vím, že například v Praze s tím mají lékaři problém a rodiče si musí helmičku hradit sami. Stojí kolem osmi tisíc. U nás to bylo tak, že vše vyřídili ve FM, vůbec nikam jsem nešla. Věřím, že to budete mít stejně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure