Plánujeme miminko - podzim 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5501
13.9.18 21:44
@kacaaa píše:
Ahoj holky,
Ráda se přidám se sem skupinky. Snažit jsme se chtěli na podzim, ale nějak už jsme začali v srpnu, těsně před svatbou. :lol: tak uvidíme kdy to vyjde. Za měsíc mi bude 25, manželovi je 35 a bude to naše první mimi. Těším se na rady. Nějak to nehrotime. Jak to vyjde tak to bude, také bych tada fotecku na vánoce pod stromeček. Přemýšlím že začnu brát aspoň kyselinu listovou. ;)

Napíšu to tučně, ať je to výrazné i pro náhodné čtenáře. Brát listovku před početím i po něm je stěžejní PŘEDEVŠÍM pro správný vývoj plodu a prevenci rozštěpů, takže ji bertě rozhodně. K početí nijak výrazně nenapomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
13.9.18 22:34

@rozand Ju, přesně tak :palec: děkuji za upozornění budoucím maminkám. Ja zapomněla dodat, že užívání listovky i během těhotenství by mělo být samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
14.9.18 08:03
@kacaaa píše:
@ametyst jména? No myslela jsem si ze ano, ale vůbec ne. Na holku se mě nelíbí skoro žádný, a na kluka jsem ještě před pár lety měla jasno, ale nyní už zase ne. Na holku Terezka, na kluka se mi líbilo vždy s koncovkou -áš Tobiáš, Tadeáš, Mikuláš, ale taky například Štěpán. Jako bude to oříšek. Navíc rozhodně nechceme dávat jména po jednom z rodičů, i když se nám líbí :D :D :palec: vy už máte jména?

No já tak nějak mám, ale nevím co partner :D. Trochu jsme se shodli na klučičím po něm právě :mrgreen: ,akorát mám trochu strach na karmu…že si pak dítě nese problémy a karmu od toho člověka stejného jména…tak nevím…Já mám pro holčičku Nikolku nebo Jasmínku, ale vše se může změnit. Pro kluka se mi líbí Filip nebo Kryštof (anebo to po partnerovi :)).
Pak se mi líbí hodně jmen, které však nejdou k příjmení anebo se špatně vyslovují.

@rozand kyselinu beru už měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
14.9.18 08:04

@kacaaa jo a Štěpán je taky super a dokonce by šlo k příjmení :). TO mě napadlo taky vlastně…no bude to oříšek…TEď ale prvně musíme řešit to otěhotnění. Trochu se bojím protože partner občas kouří… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.9.18 20:14

Ahoj holky, tak se k vám přidám…
na jaře jsme se rozhodli pro vysazeni antikoncepce a nechali to osudu kdy se podaří… a ono se podařilo celkem rychle až sem s tim nepočítala :D ale vlastně mi bylo úplně jedno ze termín by byl 25.12, vždycky sem si říkala ze bych chtěla podobné datumy jako mám ja nebo manžel, ale když to přišlo tak to bylo úplně jedno… ale osud tomu chtěl jinak a v červnu jsem prodělala zamlkle těhotenství a byl konec :(
Nakonec teď mám zdravotní problémy z toho všeho a doufám ze na podzim dostaneme zelenou, ale ikdyby se hned nepodařilo tak to neva dame tomu volný průběh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
27.9.18 09:08

@Megggiii hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.18 16:25

Ahoj holky, taky se k vam pridavam :) snazit jsme se zacali tento mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
27.9.18 21:05

@small.happy.wife :mavam:
A kolik vám je a tak?
Mě to jen tak zajímá…klidně napíšu něco o sobě…já mám synka 6 let a je mi 32 (bude 33 zanedlouho). Mám trochu strach, aby to „šlo“…i v tomhle věku. Já vím, že to je ještě málo,ale stejně si to tak říkám…
Snad nám to ale vyjde a už se těším na radostné zprávičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.9.18 21:20

@ametyst tak mě bude za týden 30 a manželovi 32, mimi o které jsme přišli mělo být naše první ale bohužel se nepodařilo… ikdyz na začátku června jsem si říkala ze tenhle rok zvládnu vše najednou… otěhotnět, vdát se, 30tku a na Vánoce porodit… ale osud tomu chtěl jinak bohužel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.18 21:23

Plánovala jsem se o dítě začít snažit v říjnu. V červenci jsem neplánovaně otěhotněla a v září potratila. Takže nejdríve někdy v prosinci. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
169
27.9.18 21:29
@Anonymní píše:
Plánovala jsem se o dítě začít snažit v říjnu. V červenci jsem neplánovaně otěhotněla a v září potratila. Takže nejdríve někdy v prosinci. Držím palce.

Ahoj tak to ja jsem myslela ze se budem od října snažit ale místo toho jdu 2.10 na 3 revizi takže doufám ze to dobre dopadne a v prosinci nám daji zelenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
27.9.18 21:47
@Megggiii píše:
@ametyst tak mě bude za týden 30 a manželovi 32, mimi o které jsme přišli mělo být naše první ale bohužel se nepodařilo… ikdyz na začátku června jsem si říkala ze tenhle rok zvládnu vše najednou… otěhotnět, vdát se, 30tku a na Vánoce porodit… ale osud tomu chtěl jinak bohužel :roll:

no mě se všechny plány v životě nepovedly-zatím-tak jak jsem si je vysnila. Plní se mi, ale jinak. Doufám, že to bude i tak. Já svatba-dítě-rozvod-nový partner-mimčo-pak svatba :)????UVidíme…ale cítím, že je vše jak má být.

Vše vyjde, neboj, a držím palce :kytka: :hug:
A 2.října moc držím palce… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.9.18 22:00

@ametyst tak my jsme s manželem přes 6 let a když jsem přišla s tim ze čekáme tak jsme se rozhodli pro svatbu… měla jsme na naplánování 2 měsíce až toho jsem byla 2× v nemocnici ale dali jsme to tak aspoň něco pozitivního z těch špatných věcí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
27.9.18 22:27
@Megggiii píše:
@ametyst tak my jsme s manželem přes 6 let a když jsem přišla s tim ze čekáme tak jsme se rozhodli pro svatbu… měla jsme na naplánování 2 měsíce až toho jsem byla 2× v nemocnici ale dali jsme to tak aspoň něco pozitivního z těch špatných věcí :D

tak to je hezké-že ta svatba byla. Však tak to má být správně :kytka: :) .
Ale jak říkám, u mě osud opravdu zahrál velkou roli a mě teď stačí, že mám partnera u kterého vím, že bude skvělý tatínek a taky mě tlačí trošku věk. Svatba se (snad)plánuje po narození mimča (to snad myslím tím, že je to téma hodně natuknuté, že prostě vím že chce ale taky ho tlačí čas-nechce se nám čekat). A já se moc těším…první bylo neplánované s ex.....a neměl z toho radost. Nynější muž vím, že se těší a to je krásný.
Jéé jsem se nějak moc rozepsala :oops: :D

Držím vážně moc palce ať se mimčo zadaří-já bych také nejraději to viděla na listopad-prosinec (i když ted se mi nějak zpožduje MS…), kvůli škole-dělám si jeden kurz a závěrečné zkoušky jsou v červnu, tak jsem to chtěla v klidu stihnout, ale kdo ví co zase osud přichystá :mrgreen:

A smím se zeptat, proč se to nepovedlo…to se děje „jen tak“ nebo je to zapříčeněno nějakou nemocí třeba :( :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.9.18 23:09

@ametyst tak osud nikdo neví jaký ho potká, max mu člověk muže jít trochu naproti :D :D
Tak můj muž měl ze začátku pochybnosti jestli dokáže byt tátou ale ja vím ze to zvládne a bude ten nejlepší kterého bych si k našim společným dětem mohla prát ( teda až se poštěstí :) )

Jinak vůbec nevím proč se tak stalo, moje dr říkala ze se to stává a ze to byl prostespatny kus a ja si říkám ze pořad lepší takhle než zjistit někdy v pozdějším stadiu nějakou nemoc… někde to přikládají ke genetice a imunitě… ale víc do hloubky to řeší až když se to stane znovu, ale mám fajn dr která nic nepodceňuje snaží se mi ve všem pomoc :D
ono by to bylo trosku jednodušší kdyby to u nás v nemocnici 2× nezkazili… protože to už bych teď měla klid s ne se nervovat z další revize a samého litani po doktorech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí