Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, takových jako já je tady mnoho, odhodlávala jsem se, zda sem napsat nebo ne, ale už je to víc než rok co se s manželem snažíme o mimi a bez úspěchu, takže jsem z toho už docela nešťastná. V lednu jsme s manželem podstoupili vyšetření, kde nám řekli, že je vše v pořádku a nevidí důvod proč by to nemělo vyjít přirozenou cestou. Ale že nás to určitě stresuje, tak by nám doporučil umělé oplodnění. Byla jsem z toho zmatená, protože nám řekli, že jsme zdraví, ale přitom máme jít na umělé oplodnění. Žádná nějaká rozumná rada, cvičení, vitamíny, prostě hned umělé. Odjela jsem z ordinace a řekla si, že jsme zdraví, tak tomu ještě nechám čas. V dubnu jsme odleteli na dovolenou do Thajska. Mám pravidelnou MS. Měla jsem 16.4. dostat MS, místo toho jsem už 10.4. začala lehce špinit. Trvalo to tak 3 dny a přestalo to, nebylo potřeba ani intimku. Nikdy předtím se mi to nestalo. Bylo mi to divné, tak když jsme se vrátili udělala jsem si těhotenský test a byl pozitivní. Radost největší, objednala jsem se hned k doktorce. Radost trvala pouze týden, začala jsem silně krvácet. Volala jsem k doktorce a prý šlo o biochemické těhotenství. Pročetla jsem si pár fór a dozvěděla jsem, že to není nic neobvyklého, takže jsem se nezhroutila a neřešila jsem to nějak dramaticky
spíš jsem si řekla, tak přece jen to půjde. S tulením jsme si pauzu nedali. Není prý potřeba. Ale od té doby uběhli už 2 měsíce. Do té doby jsem vždy dostala MS a hotovo. No od té doby teď vždy 2 dny špiním, pak 1 až 2 dny nic a pak se spustí menstruace. Úplně mě to rozčiluje. Člověk pak neví co se s ním děje a vždy když jdu na záchod, tak jsem z toho nervozní, někdy už i naštvaná. Nikdy jsem to tak neměla. Myslíte si prosím, že je to skrz to biochemické? nebo proč se to děje? Když špiním vždy si pak myslím, že je to uhnížďování a prdlačka
Jak mohu být zdravá když je to pořád bez úspěšného konce? Už jsem snad vyzkoušela všechno. Dokonce jsem se tomu tak snažila dát volný průběh, že jsem jednu dobu ani nevěděla kdy mám dostat MS. Nehlídala jsem se. Ale prostě teď to špinění mě fakt rozčiluje. To je 100 krát horší jako kdybych tu MS dostala hned. Máte s tím někdo zkušenost?
Můžeš mi klidně jen rozhazeny cyklus,me se tohle hodně stavalo,kolikrat jsem zacala spinit tyden pred menstruaci a to same jsem mela po menstruaci,tyden jsem spinila nez dosla ovulace. Takze jsem bez par dnu spinila porad. Hodně mi pomohl kontryhelovy caj.
Já nekdy před ms špiním a někdy ji dostanu rovnou…nějak to neřeším, když začnu spinit tak počítám že ms dorazí…snažíme se 15měsíců.
A co bylinky?? Kontryhel, Gynex a nebo pro tebe asi nejlepší hormonální jóga. Zbavíš se stresu a porovnáš hormony.
Jen nevím od kdy se pak počítá začátek nového cyklu. Četla jsem, že se to počítá od normálního krvácení, ne od špinění, ale kdyby to tak bylo, tak bych MS dostala až ve čtvrtek. Ale podle začátku špinění je to akorát. Tak právě nevím :/
asi to je rozumné, budu to taky tak brát. My se snažíme 13 měsíců a prý je všechno v cajku ![]()