Plašič psů při procházkách s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
26.8.22 09:28

Jsi ponekud paranoidni.
Kdyby ti psi u vas na vsechno utocili, uz mate davno sezranou celou vesnici ;).

Doporucuju si domluvit kurz u nejakeho odbornika na psy, ktery ti vysvetli chovani a signaly psu, nauci te, jak rozeznat psa klidneho od psa agresivniho a nauci te, jak se v ktere situaci chovat.
Z toho budes cerpat cely zivot a naucis to i deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
26.8.22 09:45

@Janeza Koukla jsi na to video?
Pokud má město MP tak volat je, ale očividně je to vesnice a nic takového nefunguje. Koukni na video, na celé.
U nás než se dokvačí MP tak je pes dávno pryč a když jim ho předám já tak to nejde. Taky dobrý oser. Ale funguje Zákon č. 106/1999 Sb. Zákon o svobodném přístupu k informacím. Tak se zeptej na MěÚ jak postupovat, kdo tyhle psy odchytí, zda má na to povolení a kde je pak umístí. Město jako správný hospodář má povinnost se postarat o toulavá zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
26.8.22 09:47

@Janeza jednoznačně pepřák - opravdu s sebou nosíme třeba i do lesa, protože se nám párkrát stalo, že jsme potkali např. divoké prase s mladýma a ona je může začít bránit.
Ale hodně záleží na tom, jaký si koupíš. Takové ty klasické za 60,– kč jsou úplně na nic a moc nepomůžou-pokud zafouká vítr proti tobě, tak se klidně může stát, že ti to všechno vletí do obličeje a ne tam, kam chceš. On totiž dělá jenom mlhu a ještě na malou vzdálenost. Jediný, o kterém vím že funguje je tornádo - má dostřik až 6m a nedělá mlhu, ale paprsek, takže vítr mu tolik nevadí. Dělá se 2 provedení-obyčejný a 360°. Určitě si kup 360 - rozdíl je totiž v tom, že pokud při použití nakloníš lahvičku, tak ti ujde ten poháněcí plyn a i když ho máš plný, tak ti přestane stříkat. To je u psů celkem důležité, ptž míříš dolů. U 360 tohle neplatí a můžeš při použití naklánět. Ale zase jsou dražší.
Výhoda pepřáku je v tom, že odzbrojí spolehlivě (když se trefíš), ale neublíží. Po 30-ti minutách přestane působit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
26.8.22 09:48

Spíš jen tak pro pobavení,,Proč by pes útočil na kolečka kočáru?'¨

Tak ne, že by zrovna útočil, ale třeba náš pes už od štěněte miluje kolečka na kočárech. Jednou kvůli tomu vletěl do trolejbusu, když ho sestra venčila. A nedávno se nemínil hnout z místa, dokud kočár neprojel kolem nás a viděla jsem, jak ho fascinuje, že se ta kolečka točí. Totéž u pračky…

@Ou píše:
Jasně - není nic lepšího, než sebou mít něco, co psy frustruje, to zejména u těch méně stabilních povede k tomu, že budou v pohodě a s předvídatelným chováním… (to je ironie)

Proč by pes útočil na kolečka kočáru?

Ty máš ze psů strach. OK, ale primárně pracuj s tím strachem, pak bude výrazně jednodušší řešit případnou složitou situaci, kdyby nastala.

Jestli něco, tak si pořiď pepřák, ale teda pokud v případě, kdy ho budeš muset použít zpanikaříš, protože nemáš kontrolu nad svou fobií, tak se nedá moc počítat s tím, že to použiješ správně.

Příspěvek upraven 26.08.22 v 09:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
26.8.22 09:52

Neřeším. U nás v obci se potulují psi, kočky a někdy i koza a nutno podotknout, že už se mi stalo, že jsem na procházce potkala i svého koně, co se rozhodl sám přijít z pastvy domu 🙈 Psy, které znám, pohladim a jdu dál. Těch co neznám si nevšímám. A tak to tu dělají všichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
26.8.22 09:57

Doporucuji nejdriv mamince zkusit prasek na uklidneni, tvoje hororove predstavy utociciho psa na kocar me prijdou smesne… co az ti bude dite chodit? to po ulici nebudes chodit uz vubec, protoze co kdyby na to dite zautocil pes, ktery je za plotem a nahodou ho preskoci?
Pokud mas strach, porid si peprak a zkus se domluvit s nekym, kdo ma psa, aby ti pomohl tvoje obavy prekonat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
26.8.22 10:23
@Lucie_Sx píše:
Jsi ponekud paranoidni.
Kdyby ti psi u vas na vsechno utocili, uz mate davno sezranou celou vesnici ;).Doporucuju si domluvit kurz u nejakeho odbornika na psy, ktery ti vysvetli chovani a signaly psu, nauci te, jak rozeznat psa klidneho od psa agresivniho a nauci te, jak se v ktere situaci chovat.
Z toho budes cerpat cely zivot a naucis to i deti.

Jasný a co takto aby si ten posranej čoklar toho psa nejdřív vycvičil? He? On má psa, co já mám chodit na nějaký kurzy, to je naprosto zvrácená myšlenka.

A když už teda budu kurzem proskoleny a bude se na mě řítit agresivní útočný pes, tak mám dělat co? Nechat se pokousat? Nechat pokousat svoje dítě? Ani kulový, odpraskl bych jej na první dobrou a s klidným svědomím chodil po soudech. Ano, je to chudák pes a de*bil jeho majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.8.22 10:37

@Cenarius přesně. Můj muž taky říkal, kdyby ti dva dobrmani přerazili ty palety místo plotu. Že jim zlomí vaz. Nebude čekat, až nás pokoušou. Ale neudělal by nic. Nestihnul by to. Majitelka na vlastní zahradě nedokázala ty bestie spacifikovat. Proto se raději téhle ulici vyhýbáme. Jednou ty majitele ovšem problémy čekají. Pak tady máme místního feťáka a výpitka. Ten má dva nějaké. Asi pouliční směska to je. Opakovaně rafli někoho na chodníku. Pes, člověk jim je to jedno. Od kolegyně zeťák byl taky jeden pokousaný. Dovolil si vedle nich projít na chodníku. Chlap moc dobře, jaké má netvory. Protože jiným psům se vyhýbá, když vidí, že jdou proti. Že ty své doslova odvleče na druhou stranu cesty nebo prostě dál. Moc dobře ví, že se neovládnou, kdyby je nechal přiblížit k někomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
26.8.22 10:50
@Janli píše:
No, tak tady nic nepomáhalo. Policie to neřešila, obec taky ne, tak jsme to vyřešili sami. Pohoršuj se jak chceš, já nebudu čekat, až na moje děti vlítne padesátikilový tele. A možná jsme tomu psovi zachránili život, protože tady byli všichni tak naštvaní, že by toho psa dřív nebo později někdo odpravil doopravdy.

U nás se to stalo, že ho někdo otrávil doopravdy. A vůbec se tomu nedivím. Ohrožoval lidi, nikdo s tím nedokázal nic účinného udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
26.8.22 11:46
@Nikky121 @Janli „skvělý“ tip :zed:, pak se my, co máme psy na vodítku bojíme aby někde něco nesežrali. Kvůlli takovým jako vy sem se pak bála chodit venčit ven :roll: :roll:

A co takhle venčit teda s náhubkem, když váš pes sežere na co přijde a vy s tomu neumíte jinak zabránit? :nevim: Volně pobíhajících psů se nebojíte? Pořád lepší rozšířený takový drb, než aby volně pobíhající pes pokousal toho vašeho při venčení. Volně pobíhající psi jsou malér pro všechny. Když vyletí pod kola cyklistovi nebo motorkáři, je to celkem v pr…

U nás utíkali lovečtí psi. K čemu mi bylo, že to se psy umím? Bych poznala dopředu, že mě jdou kousnout. :mrgreen: Dovedla jsem je zahnat, ale fakt kousli nebo prohnali někoho z každého druhého domu v okolí. Pomohlo až když majitel doslova dostal přes h u b u, když napadli dítě v lesíku daleko od „jejich teritoria“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.8.22 12:09
@Nikky121 píše:
@Janeza kup si pepřík pro případ nouze a řeš to na obecním úřadu.
@Janli „skvělý“ tip :zed:, pak se my, co máme psy na vodítku bojíme aby někde něco nesežrali. Kvůlli takovým jako vy sem se pak bála chodit venčit ven :roll: :roll:

A tak lepší rozhlásit poplašnou zprávu, než když někomu rupnou nervy a fakt tu otrávenou návnadu dá.. a upřímně, občas se fakt nedivím, protože spousta majitelů má pocit, že jeho pes je bůh a může všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
26.8.22 12:13
@Cenarius píše:
Jasný a co takto aby si ten posranej čoklar toho psa nejdřív vycvičil? He? On má psa, co já mám chodit na nějaký kurzy, to je naprosto zvrácená myšlenka.A když už teda budu kurzem proskoleny a bude se na mě řítit agresivní útočný pes, tak mám dělat co? Nechat se pokousat? Nechat pokousat svoje dítě? Ani kulový, odpraskl bych jej na první dobrou a s klidným svědomím chodil po soudech. Ano, je to chudák pes a de*bil jeho majitel.

Chtěla jsem sem zrovna napsat, proč já se mám školit kvůli psům, kde majitel nezvládl výchovu/pouští je na volno atp..
To, že si psa pořídí, je výběr pejskare, ne můj. I tak musím na chodnikach a v parku překračovat psi exkrementy, čichat psi moc, při běhání v lesoparku přemýšlet, jestli ten další pes na volno, kterého potkám, zvládne běžící osobu (ne, nechci si hrát ani se nechat zakousnout), případně se nechat zablatit od příliš přítulného psa, který se mi opře packama o sukni (stalo se, majitel se tvářil, že nic nevidí).
Což takhle prostě dodržovat základní pravidla? Psa na vodítko, vycvičit a exkrementy uklízet.

• Citovat
  • Upravit
14874
26.8.22 12:22
@Nikky121 píše:
@Janli no kupodivu taky mám dítě a tohle sem nikdy dělat nemusela. Jo a to na mě už těhotnou s mým psem 3 měsíce zpátky zaútočil pes. Já poškrábaná, můj pes pokousaný, řešila sem to přes policii a nevypouštěla lži.

Ty se (i jako tehotna) ubranis snaz. Ale co budes delat, kdyz budes mit 2, 3 nebo 4 deti? Nedavno jsem sla ven se 3 detmi (nejstarsi byla na tabore). 6leta dcera sla kousek napred po chodniku, najednou se objevil velky, cca 1 m vysoky, pes (nevyznam se v rasach) dcera si ho nevsimala, nedelala zadne prudke pohyby.
Pes se k ni rozbehl a zacal hrozne stekat. Dcera zacala kricet a bezela ke mne. V kocarku jsem mela 1,5letou a vedle kocarku sla 4,5leta, ktera se boji psu po jedne neprijemne 3 roky stare prihode. 4,5leta po mne zacala splhat, ja v lehknuti nezvladla zabrzdit kocarek (Chariot), ten mi sjel do silnice. 6leta ke mne pribehla, ja byla pripravena do psa kopat, zaroven jsem rvala, ze mi ujel kocarek. Nastesti jelo kolem auto, ridic na psa zatroubil a zacal ne nej najizdet. Pes se lekl a utekl. Majitel nikde. Bydlime tu kratce, nevim, ci ten pes byl. Na policii jsem si vzpomnela az po par mini.

Na kamaradku zautocil souseduv velky pes, ktere zna. Nasesti s sebou tehdy mela jen jedno dite, ktere vyzvedla nad hlavu. Kdyby mela i dalsi, tak by to mohlo dopadnout spatne. Rozskrabal ji lytko a kousl ji do nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 12:42
@Cenarius píše:
Jasný a co takto aby si ten posranej čoklar toho psa nejdřív vycvičil? He? On má psa, co já mám chodit na nějaký kurzy, to je naprosto zvrácená myšlenka.A když už teda budu kurzem proskoleny a bude se na mě řítit agresivní útočný pes, tak mám dělat co? Nechat se pokousat? Nechat pokousat svoje dítě? Ani kulový, odpraskl bych jej na první dobrou a s klidným svědomím chodil po soudech. Ano, je to chudák pes a de*bil jeho majitel.

Je to uplne stejny jako naucit se zaklady prvni pomoci nebo zaklady sebeobrany :nevim:.
Proste poradit si sam a nespolehat furt na to, ze okoli bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
26.8.22 12:44
@Lykaon píše:
Pepřový sprej, koupit si pár cvičných a vyzkoušet si jak to funguje.
Koukni na video https://youtu.be/lGYK0_FQhKQ

Na majitele těch psů, doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí