Plašič psů při procházkách s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1493
26.8.22 15:22

U nás máme také takového souseda, už na pohled je to podivín a psi pouští na volno úmyslně, aby si svobodně zaběhali… :roll: Ten jeden už tu pokousal dva lidi, já už raději kolem jeho baráku sama nechodím…Když jsme je nedávno potkali na cestě zase navolno a ani upozornění souseda nepomáhalo, volali jsme policii. Ta sem opravdu dojela, ale to už byli psi doma…tak prý aspoň šli majiteli domluvit. Teď jenom doufáme, že to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.8.22 15:35
@Lucie_Sx píše:
Je to uplne stejny jako naucit se zaklady prvni pomoci nebo zaklady sebeobrany :nevim:.
Proste poradit si sam a nespolehat furt na to, ze okoli bude ok.

Ty jako majitel psů nemáš co poučovat lidi aby se učili sebeobranu proti psům. Máš se postarat o to, aby nikomu neublížili.
My máme taky psa, ale je to náš pes a nikdo cizí na něj není zvědavý a jako majitelé máme udělat první poslední aby nikoho neohrožoval a neotravoval a tím se řídíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10145
26.8.22 15:39

@Nikky121 tak pes nemá bez dozoru cokoliv žrát. Pokud tak činí, dají se koupit náhubky, přes které nic nesežere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
26.8.22 15:41
@K92 píše:
@Lucie_Sx a co když jsem třeba na hřišti, kojím měsíční miminko, idilka, starší syn si hraje a přiběhne tam cizí pes, který syna začne honit, povalí ho do trávy a začne olizovat v obličeji… tohle se mi stalo. Neměla jsem vůbec šanci cokoliv dělat a situaci zabránit. Připadala jsem si v té situaci tak bezbranná. Majitelce byl celý incident úplně u pr… byla kilometr daleko a úplný nezájem. Dopadlo to dobře, ale od té doby jsem mnohem víc ostražitá a psů už se bojím.

Nam se stalo neco podobneho. Byla jsem s detmi na oplocenem hristi. Na trave jsem mela rozlozenou deku, na ktere lezela nase 5mesicni. Nekdo nezavrel dvirka od hriste, cehoz vyuzil nevychovany pes (o trosku vetsi nez jezevcik) a vbehl na hriste. Majitelka to videla, ale ani ho neokrikla. Ja jsem si hrala se starsimi, ale kdyz jsem videla psa, bezela jsem k dece. Pes si to namiril primo k nasi male, nevypadal agresivne. Odehnala jsem ho od miminka, tak aspon chnapnul plysaka starsi dcery, ktery taky lezel na dece.

Vzal ho ven, kde ho zacal zvykat. Majitelka mu milym tonem domlouvala: “No tak Benicku, pust plysacka. Bud hodny pejsek. Dostanes piskotku.” Trvalo minimalne 10 minut, nez ho pustil. Plysak byl proslintany a deravy, dcera plakala. Majiteka se ani neomluvila a jeste nas servala, ze mame mit zavrena dvirka.

A jindy jsme byli na louce u obcerstveni. 1,5leta dcera stala a jedla. Vubec jsme nevedeli, ze tam nejaky pes je. Najednou pribehl cerny pes vyssi nez dcera a chnapnul po jidle, ktere si zrovna davala do pusy. Dotkl se jejiho obliceje, ale nekousl ji. Majitele i se psem zmizeli, ani se neomluvili. Mela jsem co delat, abych uklidnila dceru, takze jsem toho psa neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.8.22 16:09
@Nikky121 píše: četla si to po mě vůbec? Píšu, že školení přímo NE, protože by pak člověk měl být školený na všechno :zed: Jestli pouštíš 4letý dítě ven samotný tak to jsi celkem odvážná a 10ti letý snad pozná kdy je nějaký průser a většinou tyhle „děti“ už u sebe mají mobil. :nevim:
Čtyřletý dítě pouštím klidně ven, protože už tady žádnej vocas nepouští psi na volno…… :jazyk:
  • Citovat
  • Upravit
7296
26.8.22 16:17

Myslím, že každý extrém je špatně. Nechápu lidi, co v sobě živí nějaký hororový představy o tom, že minimálně každý druhý pes je monstrum, co mě chce sežrat nebo útočí na kočár. Naprostá většina psů si nikoho venku nevšímá. Plašit kvůli tomu, že nějaký Alík co běží okolo, není na vodítku mi přijde extrém. Také si myslím, že každý člověk by měl znát ty úplné základy jak se chovat v přítomnosti cizího psa, což je hlavně to, si ho nevšímát. Což jak je vidět na ulici, ne každý chápe, někdo začne plašit, dávat dítě nad hlavu, jorkšíra rvát pod bundu, poskakovat, ječet, jen proto, že k nim přiběhne štěně, kde je na první pohled vidět, že nic nehrozí. Nějakou základní komunikaci těla psa a jeho signály by měl znát každý, právě proto aby dokázal odhadnout situaci a podle toho jednat. Protože někdy je hysterie zbytečná a akorát hrozí, že to toho psa, který nemá v plánu nic jiného, než okolo proběhnout, vyprovokuje. A měly by se to učit i děti. Je to stejné jako třeba bezpečnost provozu atd. Tak jako se děti učí, že se musí rozhodnout i když je zelená, tak by měly vědět, že si nemají všímat cizích psů a taky neplašit. To je prostě základní bezpečnost. Tím neobhajuju volné pobíhání psů bez majitele. Za mě by se to taky dít nemělo, naši psi se nikde nikde bez nás netoulali a ani se toulat nikde nebudou. Ne jen, že by se mohli lidi bát, ale taky proto, aby se jim nic nestalo, to bychom si nikdy neodpustili, na to je máme moc rádi, než takhle riskovat, takže vždycky na ně prostě musíme vidět. Na volno chodí, podle vyhlášky s košíkem, nikoho si nevšímají, nikomu nic nedělají, nikoho neotravují, ale přesto na ně furt musím vidět, nenechám je pobíhat sto metrů před de mnou, furt musí být blízko. Zas chápu, že kdyby někoho otravovali, že to může být někomu nepříjemný a dít by se to nemělo, jako nikdo by neměl mít venku strach se pohybovat nebo pustit své děti ven, jen kvůli tomu, že je někde v okolí nějaký de.bil.majitel, to je prostě špatně. Psi by neměli nikoho obtěžovat. A takové ty případy psů za plotem, který není moc kvalitní, občas se přes něj pes dostane a lidi se logicky bojí procházet okolo atd, to je prostě špatně. Takový majitel by si zasloužil do huby, to vadí i mě a to mám psy rád. Ale procházet okolo takového plotu, za kterým je rozzuřený pes, který občas přeskočí, je prostě nepříjemný i pro mě a vadí mi to. Nevím proč bych se měl jako na ulici bát a bát se o dítě a o své psy, jen proto, že je někdo blb, co nic neřeší. Vadí mi agresivní psi, co mají snahu napadnout naše psy, ono není moc psů, kterým by se naši psi neubránili, kdyby bylo třeba, ale nechci to z důvodu, aby se naši psi nezkazili, oni agresivní nejsou, my si na tom zakládáme, je za tím dost práce a nějaké napadnutí cizího psa by mohlo vše zkazit. Takže když potkám nějakého známého agresivního čokla, tak se snažím vyhnout, kvůli naším psům a jo, nadávám, vadí mi to. Na druhou stranu spoustu lidí nesnáší pejskaře už z principu, hážou držky už jen, když psa vidí, myslí si, že můžou rozhodovat o tom, kam pes může a kam ne, no tak to opravdu ne, vyhlášky měst a obcí jasně stanovují, kam pes může, kam ne a dokonce kde se může pohybovat dokonce bez košíku i vodítka. Fakt nemusím poslouchat, že nemám brát psa na náměstí nebo na cyklostezku. Pokud tam není přímý zákaz vodění psů, tak může být každému jedno, kam si psa vezmu, prostě ne nebudu nechávat doma a nebudu je brát pouze mimo civilizaci, na to je fakt nemáme, jsou to městští psi a nebudou žít někde mimo lidi. Na místa kam nesmí je nebereme, tak o nic nejde a je vedlejší, že nějaká Máňa si myslí, že pes patří na zahradu a max do lesa, její názor mě nezajímá a nemusím ho poslouchat. My prostě psi tahákem všude, co to jde, proto je máme, nemáme je proto, aby jsme s nima šli max kolem baráku. Nejlepší jsou ti co začnou řvát, chyťte si ty bestie, už na vzdálenost, kdy vidí, že psi nejsou na vodítku. Ať se naučí vyhlášku města nebo městské části kde žijí a neřvou chujoviny. U nás stačí košík NEBO vodítko. Přesto se občas najde exot, který to komentuje a to je zas ten druhý extrém. Jestli někdo nemá rád psy, tak ať je nemá, ale pokud žiju mezi lidma, tak zase je fajn brát l, že někdo psi chce a ne blbě čumět, co je vidí. Za psi se platí dost peněz, musí mít čip, musí se po nich uklízet (to chápu a nesnáším všude ve městě hov.na), tak pak nás pejskaře, kteří vše dodržují logicky na. serou nějaké blbé kecy o bestiich a nějaké komedie typu, já se bojím, mě už pes pokousal. No fajn, to mi je líto, je to špatně, ale naši psi to nebyli, tak nevím co mi to kdo cpe, já nejsem psychiatr, ať si jde svůj strach řešit tam. Naštěstí většina lidí je normálních, ale potkat párkrát do roka takového exota, to mě dokáže vytočit a je to stejně otravný, jako nevychovaní psi, na které majitele kašlou a je jim jedno, že obtěžují okolí, ono špatně oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:20
@Janča6 píše:
A na to skoleni mam brat i deti od 4 let? Nebo je nemam ani poustet za branku zahrady, kdyz nam okolo baraku skoro nejezdi auta? A treba 10lete dite taky nemam poustet samotne ven?

I deti by mely byt poucene, pripadne si to natrenovat.
Pro nasi skolku jsem takhle zprostredkovala odbornika, ktery udelal detem seminar.

Zrovna vcera se mi stalo, ze kolem nas probehla parta deti na nejake taborove hre, vybehli zpoza rohu a nez jsem zareagovala, probehli mi plnym behem primo kolem psa. Tohle se stat proste nesmi, aby desetilete dite vedome probehlo pul metru od ciziho velkeho psa.
Tem detem to zrejme nikdy nekdo nerekl, nepoucil je.
Pak narazi na psa/panicka blbce a pruser je na svete (jako malou me presne takhle kousl vlcak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:23
@K92 píše:
@Lucie_Sx a co když jsem třeba na hřišti, kojím měsíční miminko, idilka, starší syn si hraje a přiběhne tam cizí pes, který syna začne honit, povalí ho do trávy a začne olizovat v obličeji… tohle se mi stalo. Neměla jsem vůbec šanci cokoliv dělat a situaci zabránit. Připadala jsem si v té situaci tak bezbranná. Majitelce byl celý incident úplně u pr… byla kilometr daleko a úplný nezájem. Dopadlo to dobře, ale od té doby jsem mnohem víc ostražitá a psů už se bojím.

Kdyz jdu s detmi, vzdy jistim okoli, co se kde deje. Vsimam si divnych lidi, dratu na zemi, strepu, aut, psu…
Kdyz se blizi pes, podle jeho chovani si tipnu, jestli muze byt problem nebo ne.
To je zaklad bezpecnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:25
@Anna766 píše:
Ty jako majitel psů nemáš co poučovat lidi aby se učili sebeobranu proti psům. Máš se postarat o to, aby nikomu neublížili.
My máme taky psa, ale je to náš pes a nikdo cizí na něj není zvědavý a jako majitelé máme udělat první poslední aby nikoho neohrožoval a neotravoval a tím se řídíme.

Jak se proboha JA mam postarat o cizi psy??
Ja se staram jen o toho meho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 16:26
@Janli píše: Čtyřletý dítě pouštím klidně ven, protože už tady žádnej vocas nepouští psi na volno…… :jazyk:

Máš pravdu, já s Tebou souhlasím, fakt není v pohodě se bát pustit děti ven, kvůli nějakému psovi nebo se bát projít kolem nějaký zahrady atd. Vyřešili jste to náhodou dobře, navíc to trávení se opravdu děje a i když je to hnus. Já bych to neudělal, ale prostě halt někdo se tak bojí, že dokáže být až zlej, kdyby si každý svého psa hlídal, tak se to nestane. Navíc se dá i naučit, že pes nic venku nesežere, naši už to konečně umí. Ale zase zkus se jít někdy podívat do města, jak se nějaký hysterky chovají, jdeš se psem po sídlišti a oni začnou ječet, že tady nemáš se psem co dělat, že si tam hrajou děti. Přitom po psech uklízíme, ty hysterky nás vůbec neznají, ale přesto ječí nebo ty jejich děcka, co vyvádí jen vidí psa. Nevím co jim je do toho a navíc i když chci jít do lesa, musím tam asi tak dojít. To taky není úplně caik, tohle všechno, jenom proto, že jdeš okolo. Jasně, je to výjimečně, ale občas se to stane a to je taky strašnýy ono to má vždycky dvě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
26.8.22 16:30
@Anna766 píše:

Ako majiteľ psa nesmie dať ľuďom dobrú radu? Aj keď si ona sama psa zabezpečí, tak po svete chodí kopa blbcov ktorí to nespravia aj keď je ten pes nebezpečný, alebo iba otravný. Ale jak nemôžem za každého blbca porusujuceho predpisy len preto, že tiež vlastním auto, tak isto nemôžem za blbcov len preto, že náhodou tiež vlastním psa.
Nedá sa s tým robiť nič iné, len pri šoférovaní trochu viac predvídať a keď stretávam psy tak mať aspoň základné povedomie o tom, ako riešiť situáciu.

A že teraz po corone už má psa fakt každý čo má dieru do zadku a tak polka z nich nikdy psa mať nemala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.8.22 16:33
@Cenarius píše:
Jasný a co takto aby si ten posranej čoklar toho psa nejdřív vycvičil? He? On má psa, co já mám chodit na nějaký kurzy, to je naprosto zvrácená myšlenka.A když už teda budu kurzem proskoleny a bude se na mě řítit agresivní útočný pes, tak mám dělat co? Nechat se pokousat? Nechat pokousat svoje dítě? Ani kulový, odpraskl bych jej na první dobrou a s klidným svědomím chodil po soudech. Ano, je to chudák pes a de*bil jeho majitel.
:lol: :lol: :lol: už to vidím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
26.8.22 16:34
@Ou píše:
Jasně - není nic lepšího, než sebou mít něco, co psy frustruje, to zejména u těch méně stabilních povede k tomu, že budou v pohodě a s předvídatelným chováním… (to je ironie)

Proč by pes útočil na kolečka kočáru?

Ty máš ze psů strach. OK, ale primárně pracuj s tím strachem, pak bude výrazně jednodušší řešit případnou složitou situaci, kdyby nastala.

Jestli něco, tak si pořiď pepřák, ale teda pokud v případě, kdy ho budeš muset použít zpanikaříš, protože nemáš kontrolu nad svou fobií, tak se nedá moc počítat s tím, že to použiješ správně.

Příspěvek upraven 26.08.22 v 09:02

Tak my celkem pravidelne potkavame psy, kterym vadi odrazedlo, videla jsem i napadeni cyklisty, hracka s kolecky taky vadila…take asi trpim primarni uzkosti, ze psu a jejich priblblych panicku. Uz mi bylo parkrat receno, no on se boji kolecek, tak proc by ne kocaru. Uplne nejlepsi byl lovecak v lese, kdy mi slecna tvrdila, jak se boji deti - pribehl k nam bez ni, vrcel, stekal na deti, predstav si, nejak nezvladly svou uzkost a utikaly pred nim a rvaly…asi spatna reakce a chtelo by to lepsi vychovu deti :mrgreen:. Od te doby chci taky peprak, ovsem na pouziti nevim, jestli bych to zvladla vcas. K veceru uz radsi s detmi ven nechodim, je to porad to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
26.8.22 16:34
@Janeza píše:
Zdravím maminky,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenost s nějakým plašičem, paralizerem či něčím podobným či jak řešíte volně pobýhajíci psy bez majitelů při procházkách s kočárkem? Abych byla upřímná občas se s malou už sama na procházku bojím, je poměrně časté, že se tu na volno potulují psi bez majitelů, kteři je bezproblémů pouštějí na volno do vsi přeci, aby se trochu proběhli. Dělalo se to tak vždy, tak proč ne teď. Ale kde má člověk brát jistotu, že pes nezaútočí třeba na točící se kolečka kočárku? Jak to řešite? Nechci na nikoho zbytečně útočit, pouze mít něco na případnou obranu, co funguje.

Tak co nezavoláš policajty? To by mě tak zajímalo, jestli se to tak na vesnici dělává nebo ne, že si vypouští psa, aby se proběhl, to kdyby dělal každý, kdo toho psa má, tak je tam hotová Zoo. Pes nemá co na volno běhat po venku sám. Když ti to vadí, zavolej policajty.

Zdá se mi to divný..neznám tenhle přístup pouštění psů ven, kór dobrovolně. Ani to nikdo známý nikdy neříkal, že by se to dělo u nich na vsi. :think:..něco jinýho když pes zdrhne a toulá se, ale schválně určitě ne.

Nicméně na mě to spíš působí, že ty se bojíš psů i co jdou s páníčkem a jsou na volno. Pokud jo, řekni majiteli ať si psa chytí když procházíte…že se bojíš…jestli nejde vyloženě pes vedle něj…

Co chceš použít na psa? Hůl? Sprej…
To nemůžeš ne snad…
Kdyby to byl toulavej místní agresor, který by útočil na lidi, tak asi bych se obránila v případě napadení tím sprejem. Ale pokud ty máš vyloženě strach z každého psa…tak to se spíš obrať na lékaře a nebo včas upozornit toho majitele. On by si ne každý troufl psa pustit z vodítka, kdyby věděl, že je pes máčo a útočí na lidi, kolaře, na kočáry a děti.. 8o

• Citovat
  • Upravit
34322
26.8.22 16:40
@alatheia1 píše:
Tak my celkem pravidelne potkavame psy, kterym vadi odrazedlo, videla jsem i napadeni cyklisty, hracka s kolecky taky vadila…take asi trpim primarni uzkosti, ze psu a jejich priblblych panicku. Uz mi bylo parkrat receno, no on se boji kolecek, tak proc by ne kocaru. Uplne nejlepsi byl lovecak v lese, kdy mi slecna tvrdila, jak se boji deti - pribehl k nam bez ni, vrcel, stekal na deti, predstav si, nejak nezvladly svou uzkost a utikaly pred nim a rvaly…asi spatna reakce a chtelo by to lepsi vychovu deti :mrgreen:. Od te doby chci taky peprak, ovsem na pouziti nevim, jestli bych to zvladla vcas. K veceru uz radsi s detmi ven nechodim, je to porad to same.

Pokud se ti tohle nekdy stane, stoupni si pred deti, rozkroc se a na toho psa durazne nastvane zarvi „bez pryc“ a ukaz rukou pryc. Pokud bude vahat, vykroc proti nemu a zopakuj to.

Protoze ano, byla to spatna reakce jak deti, tak tvoje. (Majitelku psa neovlivnis, sebe jo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí