Plašič psů při procházkách s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14874
26.8.22 16:42
@Lucie_Sx píše:
I deti by mely byt poucene, pripadne si to natrenovat.
Pro nasi skolku jsem takhle zprostredkovala odbornika, ktery udelal detem seminar.Zrovna vcera se mi stalo, ze kolem nas probehla parta deti na nejake taborove hre, vybehli zpoza rohu a nez jsem zareagovala, probehli mi plnym behem primo kolem psa. Tohle se stat proste nesmi, aby desetilete dite vedome probehlo pul metru od ciziho velkeho psa.
Tem detem to zrejme nikdy nekdo nerekl, nepoucil je.
Pak narazi na psa/panicka blbce a pruser je na svete (jako malou me presne takhle kousl vlcak).

Takovy seminar pro skolkove/skolni deti zni super. Jinak nase deti vedi davno pred 10. narozeninami, ze nesmi cizi psy drazdit, behat/jezdit okolo nich blizko apod.

Ale dcera ted normalne klidne sla po chodniku, najednou se cca 15 m pred ni zpoza rohu zjevil pes a se zurivym stekotam vyrazil proti ni. Na seminari se uci, i co delat v takovem pripade?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
26.8.22 16:46
@Lucie_Sx píše:
Pokud se ti tohle nekdy stane, stoupni si pred deti, rozkroc se a na toho psa durazne nastvane zarvi „bez pryc“ a ukaz rukou pryc. Pokud bude vahat, vykroc proti nemu a zopakuj to.Protoze ano, byla to spatna reakce jak deti, tak tvoje. (Majitelku psa neovlivnis, sebe jo.)

No teda nevim, jak jako mam poznat, ze ho to nerozuri a nepokouse me do ruky? On zacal nahanet deti a ja jedno drzela. Servala jsem tu nanu a pohrozila ji policii. Pak ho konecne nejak odvedla, ale neposlouchal ji tedy. Navic tedy mam pocit, ze v lese byt na volno nemaji vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:52
@Janča6 píše:
Takovy seminar pro skolkove/skolni deti zni super. Jinak nase deti vedi davno pred 10. narozeninami, ze nesmi cizi psy drazdit, behat/jezdit okolo nich blizko apod.Ale dcera ted normalne klidne sla po chodniku, najednou se cca 15 m pred ni zpoza rohu zjevil pes a se zurivym stekotam vyrazil proti ni. Na seminari se uci, i co delat v takovem pripade?

Jasne. Zastavit se, uvolnit, povolit svaly a divat se stranou. Pes odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 16:52
@Lucie_Sx píše:
I deti by mely byt poucene, pripadne si to natrenovat.
Pro nasi skolku jsem takhle zprostredkovala odbornika, ktery udelal detem seminar.Zrovna vcera se mi stalo, ze kolem nas probehla parta deti na nejake taborove hre, vybehli zpoza rohu a nez jsem zareagovala, probehli mi plnym behem primo kolem psa. Tohle se stat proste nesmi, aby desetilete dite vedome probehlo pul metru od ciziho velkeho psa.
Tem detem to zrejme nikdy nekdo nerekl, nepoucil je.
Pak narazi na psa/panicka blbce a pruser je na svete (jako malou me presne takhle kousl vlcak).

Tak ty děti proběhly? Mají snad kvůli tvému psovi létat vzduchem? Ten prostor venku nepatří tvému psovi. Nemám ráda pejskaře jako jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 16:53

@Lucie_Sx A s nějakým učením cizích lidí dej pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 16:55
@Anna766 píše:
Ty jako majitel psů nemáš co poučovat lidi aby se učili sebeobranu proti psům. Máš se postarat o to, aby nikomu neublížili.
My máme taky psa, ale je to náš pes a nikdo cizí na něj není zvědavý a jako majitelé máme udělat první poslední aby nikoho neohrožoval a neotravoval a tím se řídíme.

Ty jsi správná a normální pejskařka. Víc takových pejskařů by mělo být. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:56
@alatheia1 píše:
No teda nevim, jak jako mam poznat, ze ho to nerozuri a nepokouse me do ruky? On zacal nahanet deti a ja jedno drzela. Servala jsem tu nanu a pohrozila ji policii. Pak ho konecne nejak odvedla, ale neposlouchal ji tedy. Navic tedy mam pocit, ze v lese byt na volno nemaji vubec.

Tak idealni je tohle udelat, kdyz se pes teprv blizi.
Kdyz ho mas u nosu, tak uz bych rukou nemachala. Ale zarvat muzes vzdy a nastoupit na nej taky.
Na drtivou vetsinu psu tohle funguje (ja se jich naodhanela dost, protoze pes, co jsem ho mela, by se s nimi uplne nemazal).

Aby do tebe ten pes sel, musela bys mit fakt smulu a narazit bud na cviceneho slezebniho psa, pouzivaneho v akci, nebo zmagoreneho pitbula ci vlcaka, ale ta pravdepodobnost je fakt mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22568
26.8.22 16:57
@cverunka píše:
No představ si, že znám psa, co útočí na kola jakákoliv. Od kola, od kočárku… Někteří to prostě dělají.
A já fobii ze psů nemám vůbec, ale potkat na procházce cizího dobrmana, co na tebe vrčí a nikde nikdo (to se mi opravdu stalo), není nic příjemného.Prostě pes nemá co bez pána na ulici co dělat!!!

ve svý podstatě souhlasím, ale ten pes za to přece nemůže. Nahlas páníčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:58
@topazio píše:
@Lucie_Sx A s nějakým učením cizích lidí dej pokoj.

Tak to necti, ne?

Kdo to chce v ramci vlastni bezoecnosti umet, tomu se to muze hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.22 16:59
@topazio píše:
Tak ty děti proběhly? Mají snad kvůli tvému psovi létat vzduchem? Ten prostor venku nepatří tvému psovi. Nemám ráda pejskaře jako jsi ty.

Muj pes byl v cajku, navic v tom okamziku uz na ceste ke mne. Mne to bylo celkem fuk, ze tam bezi.

Slo o to, ze ty kluky vubec nenapadlo, ze by nemeli bezet kolem psa. To je jako prebihat silnici na cervenou.

Příspěvek upraven 26.08.22 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
26.8.22 17:00
@topazio píše:
Tak ty děti proběhly? Mají snad kvůli tvému psovi létat vzduchem? Ten prostor venku nepatří tvému psovi. Nemám ráda pejskaře jako jsi ty.

Omg a dětem snad patří? Taky je necháváš běhat třeba půl metru před jedoucím autem nebo skakat do dráhy inline bruslařům? Kdyby někdo přiběhl s velkým psem na půl metru k Tvému dítěti, taky bys asi neskákala radosti, ale naopak je to ok? Tady nejde o to, aby měl cizí psy každý rád, vyhledával jejich přítomnost apod., ale o zakladni pravidla vzájemného respektu a bezpečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 17:02

@Matt 02 Některým se nedivím, že jsou někteří hysterky. Tady volně pobíhající pes pokousal dítě na kole. Jiný zakousl paní psa na vodítku. Další vůl pouští mezi děti na hřiště stafforda a nadává dětem do parchantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
26.8.22 17:05
@Freeandwild píše:
Omg a dětem snad patří? Taky je necháváš běhat třeba půl metru před jedoucím autem nebo skakat do dráhy inline bruslařům? Kdyby někdo přiběhl s velkým psem na půl metru k Tvému dítěti, taky bys asi neskákala radosti, ale naopak je to ok? Tady nejde o to, aby měl cizí psy každý rád, vyhledával jejich přítomnost apod., ale o zakladni pravidla vzájemného respektu a bezpečnosti.

Nebuď chytlavá. Moje dítě neběhá po silnici či inline dráze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
26.8.22 17:09
@Anna766 píše:
Ty jako majitel psů nemáš co poučovat lidi aby se učili sebeobranu proti psům. Máš se postarat o to, aby nikomu neublížili.
My máme taky psa, ale je to náš pes a nikdo cizí na něj není zvědavý a jako majitelé máme udělat první poslední aby nikoho neohrožoval a neotravoval a tím se řídíme.

To je hezky, ze to delas a meli by to tak delat vsichni majitele psu, ale to se bohuzel nedeje.To, ze ty jsi zodpovedna, bohuzel nazajisti zodpovednost blbcum, kteri psy maj nedostatecne zabezpecene, nevychovane, agresivni. Pak je na miste, umet si nejak poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.8.22 17:10
@topazio píše:

Však je to myšlený jinak, ne co komu patří, ale prostě základní bezpečnost pohybovat se venku. Ano někteří majitelé se nechovají správně, myslí si, že oni a jejich pes je středem vesmíru, to je špatně, to ale tady nikdo nepopírá. Jen, jde o to, že cizí lidi nemůžeme změnit. A už vůbec ne takové o kterých je tu řeč. Jsou lidi, co dostanou x pokut, jdou je komisi, mají třeba exekuce kvůli tomu a je jim to šumák, na některý lidi prostě nejsou páky. Když jim někdo toho psa zprovodí ze světa, pořídí si nového a situace se do roka opakuje. On to tu nikdo neobhajuje, tohle správně není, ale je přece lepší chránit sebe a své děti, než jen vykřikovat, že se to nesmí. No nemělo by se to dít, ale tak nikoho jiného nezměníš. Někdo je prostě de.bil a to se tu Lucka snaží říct, že je lepší umět a naučit děti, jak se kdyžtak, kdyby tahle nepříjemná situace nastala zachovat, nic víc, nic méně. Je to úplně stejný jako s auty, jsou řidiči, co jezdí zodpovědně podle předpisů a pak hovada. No a je lepší předvídat a raději se na přechodu x krát rozhlédnout, než tam vběhnout, protože mám přednost a řidič mě má pustit. No každý to neudělá a co nadělame nic. Nebo třeba příklad, taky není správně, že běhají po světě úchyláci, co lákají děti do auta, nemělo by se to dít, no ale děje, stejně jako se děje, že ne každý pes je vychovaný, no a co každý naučí děti? No že si nemá brát bonbóny od nikoho cizího, mluvit s ním a někam s ním jít. Taky by se to v ideálním světě nemusely děti učit, protože to je samozřejmě špatně, no ale bohužel se to děje a to platí i s tím psem. Lepší je naučit děti i sebe, jak mít větší šanci z toho vyváznout bez úhony, než se jenom rozčilovat a nadávat, myslím, že Lucka nechce říct nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí