Plat prodavačky v Abertu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.2.15 20:16

Mám třicetihodinový úvazek týdně, plat okolo 7,5 čistého. Všechno nemáme placené, čtvrt hodiny před směnou, kdy si přebíráme kasu, a i půl hodiny, než ji po směně spočítáme… lahve, stravenky, hotovost. Přestávky se dodržují. Ale směny nevím dopředu, pořád se to mění. Někdy i v průběhu směny, je hodně lidí, tak jsme dýl. Je nás málo, děláme i 10, 11, 12 hodin.
Anonymně, podepsala jsem, že nikde nebudu uvádět „VÝŠI“ platu.

• Citovat
  • Upravit
827
17.2.15 20:20
@Anonymní píše:
Mám třicetihodinový úvazek týdně, plat okolo 7,5 čistého. Všechno nemáme placené, čtvrt hodiny před směnou, kdy si přebíráme kasu, a i půl hodiny, než ji po směně spočítáme… lahve, stravenky, hotovost. Přestávky se dodržují. Ale směny nevím dopředu, pořád se to mění. Někdy i v průběhu směny, je hodně lidí, tak jsme dýl. Je nás málo, děláme i 10, 11, 12 hodin.
Anonymně, podepsala jsem, že nikde nebudu uvádět „VÝŠI“ platu.

zeptám se narovinu - jak se dá z takové částky vyžít? Hlava mi to nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 20:24
@lechem píše:
zeptám se narovinu - jak se dá z takové částky vyžít? Hlava mi to nebere.

Blbě, v práci jsem pořád a stejně musím na socku. Jsem sama s dětma. Ale zatím jsem nic lepšího nesehnala.

• Citovat
  • Upravit
970
17.2.15 20:59
@Kecalka1 píše:
Tak pokud maji polovicni uvazek tak jim ani tu minimalku nemusi davat..

Pokud mají poloviční úvazek, tak jim musí dát minimálně poloviční minimální mzdu. Mzda se krátí v poměru k úvazku. Za poloviční úvazek je tedy minimum 4 600 Kč hrubýho. Za 6ti hodinový úvazek musí mít minimálně 6 900 Kč hrubýho. Je to málo, o tom žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.2.15 21:01
@Anonymní píše:
Blbě, v práci jsem pořád a stejně musím na socku. Jsem sama s dětma. Ale zatím jsem nic lepšího nesehnala.

Můžu se zeptat, kolik hodin nad svůj zkrácený úvazek měsíčně odpracuješ navíc? Máš ty hodiny proplacený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 21:56

Tenhle měsíc budu mít poprvé celý zaplacený, v těch předchozích jsem měla nástup v půlce měsíce, pak neschopenku, tak uvidím, jestli mi zaplatí všechno. Mám zatím 20,5 hodiny přesčas a to ještě není konec měsíce. Jestli si vzpomenu, napíšu to tady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.15 22:02

@aprazanda Co jsem slyšela, prý přesčasy platí. Mám jen o 2 tisíce víc, než když jsem byla doma, a míň, než na rodičáku.
To není zrovna moc motivující, když vezmu, že musím řešit logistiku…co s dětmi o víkendu (máme jen jeden volný v měsíci), při nemoci. A moc se nevidíme.
Ale nedá se nic dělat, doma sedět nebudu.

• Citovat
  • Upravit
3380
17.2.15 22:08

Tak to je síla teda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.2.15 22:24
@Anonymní píše:
@aprazanda Co jsem slyšela, prý přesčasy platí. Mám jen o 2 tisíce víc, než když jsem byla doma, a míň, než na rodičáku.
To není zrovna moc motivující, když vezmu, že musím řešit logistiku…co s dětmi o víkendu (máme jen jeden volný v měsíci), při nemoci. A moc se nevidíme.
Ale nedá se nic dělat, doma sedět nebudu.

Jo, znám, buď jsem bez práce na ÚP a nebo mám podobně „rentabilní“ práci. Už ani nedoufám, že bude líp, všechno je o známostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
21.2.15 19:32
@Anonymní píše:
Mám třicetihodinový úvazek týdně, plat okolo 7,5 čistého.

Koukám, že se absolutně nic nezměnilo, tuto mzdu jsem brala v roce 2010, nemluvě o zdražování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
21.2.15 19:45

Z tohoto platu se nedá uživit. Nejhorší je, že pokud jim to člověk řekne, řeknou mu, že když se vám to nelíbí, můžete jít, za dveřmi čeká fronta dalších zájemců. Já byla párkrát v obchodě na brigádě a bohatě mi ta dřina za almužnu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
21.2.15 21:30

A pak to v tech obchodech nema takhle vypadat, kdyz co chvilka se ty holky v obchodech stridaji..A pry ze zakaznik na prvnim miste :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
21.2.15 22:21
@Anonymní píše:

Doufam, ze se brzo najde neco lepsi :roll: Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
21.2.15 22:23
@šetřilka píše:
Z tohoto platu se nedá uživit. Nejhorší je, že pokud jim to člověk řekne, řeknou mu, že když se vám to nelíbí, můžete jít, za dveřmi čeká fronta dalších zájemců. Já byla párkrát v obchodě na brigádě a bohatě mi ta dřina za almužnu stačí.

To jo no, je to zoufalstvi :roll: ja delala pri skole asi tak cca mesic doplnovani a taky jsem mela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.10.15 18:20

Holky, oživuji diskuzi! Zajímá mě opravdový plat skladníka v centrálním skladu Aholdu, neznáte někoho, kdo tam dělá? Píšou AŽ 19 500 Kč, tak by mě zajímalo, jaká je realita ;) Díky!

http://albert.jobs.cz/pd/939741885?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat