Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, měla bych takovou otázečku. Chtěla bych rodit v Ostravě Vítkovicích a mělo by to být každým dnem..s partnerem nejsme na tom ted finančně dobře,tak bych se chtěla zeptat jak je to s placením..chtěl by být i u porodu…dá se to zaplatit fakturačně nebo musím hned po porodu?a co když ty penízky nedám dohromady?to mi nedaj ditě jako domu???máte s tím ted nekdo zkušenosti?misto toho abych se soustředila na porod,tak se klepu z toho jak to ted dám finančně..:(:(po mateřské bych to hned uhradila,ale počkají mi??:(
Asi bude nejlépe zeptat se přímo na místě. Taky na to, zda se u nich za otce u porodu vůbec ještě platí, někde to zrušili.
Nevím jak v Ostravě, ale např. v Apolináři vystaví fakturu, která se musí do 8dnů proplatit, ale věřím tomu, že dohodnout se dá vždycky na všem, rozhodně se neboj toho, že by ti malé nedali domů dokavaď nezaplatíš ![]()
Obvykle to platíš na místě, nebo to dají na složenku a pošlu jí poštou…
U nás na porodnici baba tlamovala,že chce peníze hned.Ale měli by vystavit složenku.A třeba se nějak dohodnete,neboj mimčo ti kvůli tomu tam nenechají ![]()
Otec u porodu by se neměl platit už nikde. Zrušili to v nějaké nové vyhlášce nebo co, že blízká osoba u porodu má být zdarma. zároveň okazovali na to, že spousta nemocnic to má stále uvedeno v ceníku a proto se maminky mají ozvat. já plánuji taky rodit ve vítkovicích, a rozhodně se s nimi budu klidně dohadovat a přijdu s časopisem v ruce, kde je celý článek i s odkazy napsaný. Tak snad aspo%n nějaká úleva, 800Kč není v dnešní době málo..
Nevím jak v Ostravě, ale v Třinci už se neplatí za někoho u porodu. Kdysi prej jo říkala máma a prý na místě, ale to je taky 19let z5.
to by bylo fajn kdyby to tak šlo…je ted fakt blbej měsíc,všechno se dokupovalo a ted jen koukám kolik a za co se platí:(no snad mám jen zbytečné obavy:)
Dítě ti samozřejmě daj, poplatek za pobyt (100 Kč denně) nemusí platit hned.. Já ho platila převodem z účtu až měsíc po porodu.. Otec u porodu se ale musel zaplatit dopředu (ale rodila jsem v říjnu a v Praze)
Nevím jak ve Vítkovicích, ale v Porubě poplatky za den pobytu v nemocnici můžeš zaplatit později (dají ti papír s číslem účtu a pak to pošleš), ale kdyby ti dávali epidurál, nebo jsi měla nadstandart tak tohle by jsi platila přímo v porodnici a chtěli to hned na místě. . .
u nas se musí otec u porodu zaplatit předem..jinak ho na sál nepustí..poplatek za pobyt v nemocnici se muže doplatit zpětně..
Ahoj, nejsem sice z Ostravy, ale otec(nebo jakákoliv blízká osoba) u porodu se snad už nikde neplatí, ne?
Třeba u nás v nemocnici je nově poznámka, že otec u porodu se neplatí(dříve 600Kč), ale platí hotově 100Kč za použitý oděv(na sál mu dají takovou tu zelenkavou košili, klahoty a gumové pantofle). Samozřejmě budu platit já za pobyt v nemocnici/porodnici(100Kč/den) a na to mi při odhocdu vystaví fakturu, kterou zaplatím hotově na kase nebo doma do 8dnů přes internet na jejich účet.
Určitě si zavolej do porodnice nebo na informace, abys nebyla zbytečně stresovaná ![]()
Tak dítě ti tam jako rukojmí fakt držet nebudou
. Obecně se dají vystavit faktury, platila jsem 8 dní nadstandardu, vyfasovala jsem fakturu, protože 8 tisíc u sebe po kapsách fakt nenosím. Naproti tomu poplatky za pobyt v nemocnici jsme hradili rovnou po skončení hospitalizace. A už jsem tu četla, že poplatek za přítomnost otce u porodu chtějí rovnou předem.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.